Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Den traditionelle vin i Abruzzo bliver lavet på druesorten Montepulciano, der også går under navnet Montepulciano a'Abruzzo. I takt med at resten af syditalien omlægger produktionen fra kvantitet til kvalitet, er flere og flere producenter i Abruzzo begyndt at interessere sig for områdets potentiale. Høstudbyttet  sænkes og som i resten af landet, eksperimenteres der i stigende grad med internationale druesorter. I Abruzzo er det er især Cabernet Sauvignon og Merlot der satses på. Typiske druesorter i Abruzzo er Bombino Bianco, Montepulciano, Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese, Trebbiano Abruzzese, Trebbiano Toscano.

Sorter resultater:

* Årets Vin 2022 *  GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018, GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018 * Det er en virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner, afbalanceret og klar til at drikke. 

Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20 % af vinen lagres på egefade. 

Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.

79,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler