Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Den traditionelle vin i Abruzzo bliver lavet på druesorten Montepulciano, der også går under navnet Montepulciano a'Abruzzo. I takt med at resten af syditalien omlægger produktionen fra kvantitet til kvalitet, er flere og flere producenter i Abruzzo begyndt at interessere sig for områdets potentiale. Høstudbyttet  sænkes og som i resten af landet, eksperimenteres der i stigende grad med internationale druesorter. I Abruzzo er det er især Cabernet Sauvignon og Merlot der satses på. Typiske druesorter i Abruzzo er Bombino Bianco, Montepulciano, Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese, Trebbiano Abruzzese, Trebbiano Toscano.

Sorter resultater:

Den klare transparente røde farve, understreger vinens karakter. Lettere animalsk aroma, med noter af røde bær, peber og lakrids. Det er en enorm saftig og blød vin, sødmefuld og tætpakket med frugtsyre. Fyldig og samtidig "dansende let", med en vibrerende syre, fremfor tannin, hvilket gør oplevelsen mere livlig, nærværende og frisk. Marina Palusci's Montepulciano synes at ramme alle de rigtige tangenter, og den lange eftersmag leder hurtigt til det næste glas.
159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Indbyggerne er ikke så glade for, at Abruzzo må finde sig i at blive omtalt som ”Syditalien”. De mener, at det er mindre belastende at kalde sig ”mellem italienere”. De er med til at lave cuvéen med en skøn portion Montepulciano-drue, der tilfører vinen charme, frugt og modne tanniner. Fra Sicilien har man hentet Nerello Mascalese, der bidrager med alkohol, fylde og en vis robusthed. Til at repræsentere Puglia har man naturligvis valgt en super Primitivo di Manduria med tør, kraftig velsmag der aldrig ligger under 14 % i styrke.

69,00 DKK 99,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler