Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Dessertvin er den fællesbetegnelse, der bruges om søde vine, der hovedsageligt drikkes til desserten. Betegnelsen dækker dog over en lang række forskellige vine, der har hver deres karakter og egenskab.

Størstedelen af alle dessertvine har et relativt højt alkoholindhold. Det kræver en længere gæring, og derfor er der et stort sukkerindhold i druerne for at få den sødme, der er så karakteristisk for dessertvin. 

Den karakteristiske høje alkoholprocent opnås blandt andet ved at lade druerne sidde på stokken og tørre indtil frosten indtræffer. Resultatet af denne proces kaldes for eiswein. Man kan dog også tørre druerne i solen som rosiner, eller lade druerne angribe af en særlig mug, der trækker fugten ud, så sukkeret koncentreres. En anden metode indebærer, at vinen gærer til et relativt lavt alkoholindhold for at bevare sødmen, og derefter tilsættes alkohol. Det gælder eksempelvis sherry og marsala. 

Tommelfinger reglen siger, at den dessertvin der drikkes, skal være sødere end desserten. Dessertvine som sauterne, muscat eller eiswein bør serveres afkølet, mens mørke dessertvine som portvin eller madeira serveres tempereret.

 

Sorter resultater:

Vinen er lavet på 100 % ren Malbec drue, hvilket giver den en fyldig intens og kraftig eftersmag. En lækker dessertvin, der i sin stil minder om en god ung LBV portvin eller en top "Recioto"(Italiensk Amarone dessertvin) Perfekt til f.eks ost og kraftige desserter, eller bare ren nydelse....
169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler