Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Bourgogne findes der reelt set kun to druesorter, Chardonnay for hvidvinene og Pinot Noir for rødvinene.

Der produceres også mousserende vin af høj kvalitet på "methode champenoise", der laves på Chardonnay under betegnelsen Cremant d’Bourgogne.

Sorter resultater:

Maison Albert Souinit Vingården hed oprindeligt Domaine Bernollin, og blev med sine 14 ha vinmarker i Montagny og Rully købt af Knud Kjellerup og hans Bourgognehus Maison Albert Sounit i 2005. Umiddelbart efter købet blev produktionen omlagt i respekt for miljøet. I dag foregår produktionen efter reglerne, der er omfattet af Agriculture Raisonée, med henblik på at bliver økologisk certificeret i løbet af de kommende år. På markerne anvendes der således udelukkende naturlig og økologisk gødning.

Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i Côte Chalonnaise. Disse druer høstes i videst muligt omfang af domænets høstteam, og alle druerne vinificeres på gården i Jully-les-Buxy efter samme filosofi som Domaine Albert Sounits egne druer. Alle druer til såvel Crémant de Bourgogne som druerne til hvide og røde Bourgogner høstes i hånden. Under gæringen anvendes der udelukkende druernes naturlig gær. Aftapning af husets hvide- og røde Bourgogner sker uden filtrering.

Rully Rouge – Le Bas des Chènes er præget af en delikat og elegant kirsebærfrugt, understøttet af subtile mineralske noter og en rank tanninstruktur. Vinen er smuk, kompleks og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. I bouqueten er den dyb, intens og fuld af mørke, røde bær.

279,00 DKK

Bourgogne Beaune 1er cru les Epenottes 2015 er en fabelagtig Bourgogne med en dyb skinnende farve. I duften er der noter af røde bær (hindbær og brombær) og krydrede noter af lakrids. Smagen er sprød og charmerende med smag af friske druer. Vinen er saftig og smagfuld, robust med en perfekt og overbevisende struktur. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på 40 år. Den har været lagret 18 måneder på egetræsfade. Perfekt til eksempelvis kanin (med sennep), kalvekød eller fjerkræ.

495,00 DKK
En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.      
1.395,00 DKK

Fremragende og fuld moden 2015

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Rouge Vielles Vignes 2015. En fremragende Bourgogne. Til denne pris får du ikke en bedre Bourgogne. Den har en dyb rubinrød farve, en duft af røde og sorte bær og den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir. Den har modne tanniner, kraft og en lang og behagelig eftersmag der varer ved. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 50 år. Den har været lagret 12 måneder på egetræsfade hvoraf 25 % er nye. Perfekt til eksempelvis ost, gryderetter med oksekød eller kalvekød.

249,00 DKK

Louis Jadot, Bourgogne Rouge, Couvent des Jacobins er lagret delvist på ståltank - delvist på egetræsfade i 9-16 måneder, alt afhængig af årgang. Det er meget typisk Pinot Noir. I stilen masser af rød frugt (hindbær, jordbær, ribs) i vinens ungdom, som vil udvikle sig til mere komplekse og sekundære aromaer over tid. Anbefales til kalvekød, lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken og ost.

Selve produktionsområdet for denne vin er sådan set hele Bourgogne. Cuvéen kommer fra et afbalanceret blend fra Côte d'Or, inklusiv Hautes Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Nuits, Côtes Chalonnaise (Mercurey) og Auxerrois ( Irancy). Vinen fremstår ret kompleks, netop pga. af blendet fra de mange forskellige områder. Fra Côte de Nuits vil den typisk have sin ranke struktur og tannin, fra Hautes Côtes får den rig frugt og friskhed. 

199,00 DKK

Louis Jadot's vine er selvsagt af meget høj kvalitet og druerne kvalitetssikres for hver årgang. Mosten gærer 3 - 4 uger og fadlagrer der på 12 - 15 måneder. Jadots' Gevrey- Chambertin repræsenterer kommunens typiske karakteristika: dyb i farve, en multifacetteret symfoni af bær og bouquet udelukkende af rød frugt, tannin, struktur og lang, vedvarende eftersmag.

695,00 DKK

"Clos de Malte" gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalvkød, lam, oksekød, ost, vildt og det fransk landkøkken. * Gastromand - BEDSTE RØDE BOURGOGNE *

349,00 DKK

Elegant vin med krop og fylde, flotte noter af røde og sorte bær og en del krydderi. Blød og afdæmpet tekstur og tannin, hvilket gør, at vinen vil udvikle sig flot med årene.

479,00 DKK

Vinen har en smuk rubinrød farve. Dyb og intens duft karakteriseret af kirsebær og mørke bær især brombær samt et fint peberkrydderi. Smagen er kompleks og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. Vinen er en "allround" madvin, der anbefales til fjerkræ, svinekød, kalvekød og endda vildt. Serveres i store glas ved 14 - 16 grader.

Druerne til Vieilles Vignes kommer fra marken Les Corbaisons, der ligger på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru-marker mod nord og vest. Marken er beplantet med Pinot Noir, og den gennemsnitlige alder er omkring 40 år. De ældste parceller er ca. 70 år gamle. Vinen høstes i hånden og passerer et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskarret.

Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8–10 dages alkoholgæring (25. - 28°) og efterfølgende ca. 2 – 4 dages eftermaceration ved ca. 18 - 20°. Herefter hældes vinen på egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring foregår, og lagringen på fad varer ca. 12 – 14 måneder. Der anvendes ca. 25 % nye egetræsfade (udelukkende franske fade).

275,00 DKK

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner. Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner

Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes. 1. Cru marken "Aux Bousselots" er beliggende på den nordlige side af byen Nuits-St-Georges, og navnet betyder "de små bump", og markerne ligger netop som nogle små "bump" lige inden Vosne-Romanée. I Domaine Gilles parcel har vinstokkene en gennemsnitsalder på omkring 40 år. 

I næsen fornemmes kraftfulde toner af bl.a. jordbær, hindbær og solbær. Det giver forventning om en kraftig mundfuld, og forventningerne bliver fuldt indfriet. Smagen har god power og er meget koncentreret med bløde tanniner og masser af kompakt frugt. En dejlig kraftig Bourgogne, som er en typisk mad vin. Den gør krav på en kraftig kødret eller gode modne oste. En dejlig mundfuld.

Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år. Det er en vin som uden problemer kan gemmes i 18-20 år.

Vinen bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader. Den er meget velegnet til grillretter, sammenkogte kødretter og andre kraftige og også krydrede kødretter samt til modne oste

659,00 DKK

* Unik smagsoplevelse * På bakken ”Corton” i Bourgogne findes Côte de Beaunes eneste marker, hvor der kan produceres røde Grand Cru vine. Og netop her har Domaine Gille en lille parcel, hvor man årligt producerer nogle få flasker af ekstraordinær høj kvalitet. Grand Cru marken “Les Renardes” er beliggende på den østlige side af Corton bakken. Domaine Gilles parcel er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke, som hvert år giver fantastisk holdbare vine.

Her foregår høsten manuelt, og vinifikationen starter med en ”kold maceration” i 6 dage efterfulgt af alkoholisk gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på “medium toasted” egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.

Vinen har i de unge år en kraftig og dyb mørkerød farve. I næsen fornemmes dybe toner af mørke kirsebær og krydrede undertoner. Smagen er frugtrig med violer og skovbær i de unge år, og efter et årtis lagring kommer der flere og dybere toner af blandt andet læder, jord og mere modne bærtoner.

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner. Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner

Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes. 1. Cru marken "Aux Bousselots" er beliggende på den nordlige side af byen Nuits-St-Georges, og navnet betyder "de små bump", og markerne ligger netop som nogle små "bump" lige inden Vosne-Romanée. I Domaine Gilles parcel har vinstokkene en gennemsnitsalder på omkring 40 år. 

Vinen bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader. Den er meget velegnet til vildt, til ost (ikke for kompakte), fjerkræ fois gras og smagfulde gryderetter.

 

1.499,00 DKK

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner. Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner

Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.  

Vinen bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader. Den er meget velegnet til vildt, til ost (ikke for kompakte), fjerkræ fois gras og smagfulde gryderetter.

 

739,00 DKK

Premier Cru marken “Les Lavières” ligger på bjergsiden op mod Vergelesses og blev plantet i 1951. Druerne fra marken her giver en god robust vin, som har et fint lagringspotentiale. Druerne håndplukkes, og vinifikationen er traditionel. Vinen lagres på egetræsfade i en periode på 12 – 18 måneder afhængig af årgangen. 20% er altid helt nye fade. Vinen har en granatrød farve, og en meget elegant og intens næse med aromaer af solbær og violagtige noter. I munden er vinen fed, kraftfuld og er fint afrundet med bløde taniner. Vinens temperatur må ikke overstige 18 grader. Det er en vin, som skal sættes til kraftige mørke kødretter, eksempelvis vildtretter, en god rød bøf eller til gode modne oste.

389,00 DKK

Vinen er produceret af druer fra gamle vinstokke. Resultatet er en vin med en forholdsvis kraftfuld bouquet med noter af kirsebær, solbær og hindbær.

Det er en vin med et ret godt lagringspotentiale. Den kan nemt lægges i kælderen i op til 10 år fra høståret i de bedste årgange. Vinen er elegant, men med en vis kraft og et animalsk udtryk i både duft og smag, hvor aromaer af kirsebær, solbær og hindbær er dominerende.

 

229,00 DKK

* 92 points Robert Parker/The Wine Advocate * "Aromas of blackberries, cherries, rich soil and smoked meats mingle in a complex bouquet, introducing the 2017 Monthélie 1er Cru Le Meix Bataille, a medium to full-bodied, ample and fleshy wine with good underlying structure, juicy acids and a long, subtly carnal finish. It's well worth seeking out."

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo & Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde. Dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndhøstede druer afstilkes før maceration og gæring, der foregår i træfade af varierende størrelse med mulighed for temperaturkontrol. Der lagres i klassiske 228 liters træfade (pièces) i 18 måneder inden tapning. 10% af fadene skiftes hvert år.

Le Meix Bataille er en sydvendt 1. Cru i hjertet af Monthélie i Côte de Beaune, hvor domænet ejer de 1½ hektar af marken. Marken giver for området vine i den kraftige, tætte ende. 

Aromatisk er denne lækre sag domineret af røde bær; kirsebær og ribs med bagvedliggende noter af lidt mørk frugt. Der er god intensitet parret med en dejligt forfriskende syre.

Det er vin, der er nem at drikke, men som formår at forene luftighed med naturlig koncentration. Resultatet er en Bourgogne, man gerne drikker det næste glas af, lige til flasken er tom.

Nydes til fuglevildt, til en enkel, velsmagende stegeret med rødvins/fondbaseret sovs. Med tiden vil der komme aromaer i retning af læder og skovbund, der kunne passe smukt sammen med svampe eller lidt stegt foie gras. Nydes ved ca. 14-17° af et rummeligt bourgogneglas. 

Le Meix Bataille er dejlig nu, men det er også vin, der kan henlægges op til ca. 10-12 år fra høst i en god kælder.

359,00 DKK

Premier Cru marken "Les Hauts Jarrons" drager stor fordel af den østlige eksponering, som giver masser af solskinstimer. Undergrunden består af ler, kalksten og småsten. Vinstokkene på "Les Hauts Jarrons" blev plantet helt tilbage i 1952. Druerne håndplukkes, og vinifikationen er traditionel. Vinen lagres på egetræsfade i en periode på 12 – 18 måneder afhængig af årgangen. 30% er altid helt nye fade. En virkelig velstruktureret vin, som naturligvis er tro mod den "feminine" karakter, der er typisk for Savigny-vinene, men den har også et mere maskulint og animalsk præg. 
Vinens temperatur må ikke overstige 18 grader. Det er en vin, som skal sættes til kraftige mørke kødretter, eksempelvis vildtretter, en god rød bøf eller til gode modne oste.

299,00 DKK

Denne vin produceres af druer fra meget gamle vinstokke fra et planteau med orientering mod øst. Det er et helt ekstraordinært terroir, som ligger ved mundingen af Savigny og Pernand Vergelesses dalen. Undergrunden indeholder masser af sten, hvilket giver god dræning. Druerne håndplukkes, og vinifikationen er traditionel. Vinen lagres på egetræsfade i en periode på 12 – 18 måneder afhængig af årgangen. 20% er altid helt nye fade. Vinen er udtryksfuld og fyldig, og har en meget intens rubinrød farve og en næse med noter af blomster, frugt (kirsebær, jordbær) og vanille. Disse aromaer går igen i smagen, som er vedholdende med en lang behagelig eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 15 grader. Det er en vin, som skal sættes til kraftige mørke kødretter eller til gode modne oste.

249,00 DKK

Marken "Les Gollardes" ligger på skråningerne bag selve byen Savigny, og den nyder godt af den sydvendte placering som giver masser af solskinstimer. Vinstokkene har en alder på mere end 40 år, og de producerer vine som folder sig rigtig ud efter nogle års lagring. Det er en vin med et forholdsvist højt tanninindhold, hvorfor den kræver nogle år på flaske for rigtig at folde sig ud. Den tålmodige kan se frem til en koncentreret frugtbombe med masser af kraft og bid. Vinens temperatur må ikke overstige 15 grader. Det er en vin, som skal sættes til en kraftig kødret, men med lidt fede elementer, eller til gode modne oste.

 

229,00 DKK

Marken ligger ikke ret langt væk fra Pommard, og den har en særlig god placering med skråninger, der vender mod syd.

I 2007 købte Stephen Maurice et lille plot på 1. cru marken "Champs Pimont” i den sydlige ende af Beaune. Marken ligger ikke ret langt væk fra Pommard, og den har en særlig god placering med skråninger, der vender mod syd. Undergrunden er meget stenet, og druerne opnår altid en perfekt modenhed i disse omgivelser. Druerne håndplukkes, og vinifikationen er traditionel. Vinen lagres på egetræsfade i en periode på 12 – 18 måneder afhængig af årgangen. 30% er altid helt nye fade. Vinen er smidig og afrundet i sit udtryk. I næsen fornemmes aromaer af mørke bær, og især solbæragtige noter trænger sig på, men også kirsebæraromaer kommer farende op af glasset. Smagen er fyldig og kraftfuld. Vinen kan nemt drikkes som ung, hvor den er charmerende og frisk, mens den med 5 – 10 års lagring udvikler noter af trøffel, læder og krydderier. Vinens temperatur må ikke overstige 16 grader. Vinen bør ledsages af en god kraftig kødret, så som vildt.

349,00 DKK

* Fremragende Bourgogne * Dette er pivende ren bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved, fokuserede og komplekse med Pinot Noir druen i hovedrollen. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndhøstede druer afstilkes før maceration, der siden renovering af kælderen i 2018 er foregået på rustfrit stål, mens der lagres 18 måneder i klassiske 228 liters træfade, hvoraf ca. 20 % af fadene er nye. Pommard 1. Cru Les Chanlins er en ret stejl mark beliggende mellem Les Rugiens og kommunegrænsen til Volnay. Det er en maskulin, struktureret gemmevin, man bedst henlægger nogle år, inden den nydes, hvis man vil have det optimale ud af vinen. Drikkes den ung er grundig iltning vigtig. Som ung finder man en vin, der aromatisk holder kortene lidt ind til kroppen med sin tætte struktur.

Der er frugtige nuancer af især kirsebær, blomme og mørke skovbær pakket ind i faste, men modne tanniner. Man kan efter passende lagring forvente klassiske aromadyder som skovbund, tørret rørhat og læder, alle rare ting der er værd at vente på. Dette er en ægte ’vin de garde’, der kan henlægges 20+ år fra høst under optimale lagringsforhold. 

Nyd den gerne til fuglevildt, til en enkel, velsmagende stegeret med lam eller okse og rødvins/fondbaseret sovs og i moden tilstand som ostevin til eksempelvis epoisses eller svamperisotto.

Nydes ved ca. 15-17° af et rummeligt bourgogneglas.

499,00 DKK

Dette er pivende ren bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved; fokuserede og komplekse med pinot noir-druen i hovedrollen. Volnay 1. Cru Champans er topmark i appellationen og ligger som fortsættelse af Les Caillerets med Tallepieds på den anden side af vejen. En god eksponering samt godt med kalk i en ellers lerholdig jord giver forfinede, mineralske vine med mere substans, end man typisk forbinder med Volnay. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder. 

De håndhøstede druer afstilkes før maceration, der siden en kælderopgradering i 2018 foregår på rustfrit stål og siden hen lagring i klassiske 228 liters træfade (pièces) i 18 måneder inden tapning. Der er ca. 20 % ny eg i denne vin, så absolut i den beherskede ende.

Aromatisk går denne vin i retning af kirsebær, ribs, viol og lidt efterårs-skovbund. Der er en dejlig sund modenhed i frugten og en livsbekræftende saftighed. Så en vin man både bliver glad i låget af at drikke, men som man også kan sidde og tænke lidt over. 

Volnay en Champans 2019 kan henlægges 12-15+ år fra høst under optimale lagringsforhold, men den er allerede nu en fornøjelse at drikke. Bare giv den lidt tid i et rummeligt bourgogneglas. 

Der er tilpas med muskler til at håndtere stegeretter med rødt kød, men hold tilbehøret konservativt, så vinens kompleksitet ikke drukner i eksotiske krydderier. Nydes ved ca. 15-17°.

499,00 DKK

* Begrænset antal * Dette er pivende ren bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved, fokuserede og komplekse med Pinot Noir druen i hovedrollen. 

Volnay er kendt for velduftende, afrundet Pinot Noir med god saftighed, men samtidigt er det, på et kvalitetsniveau som dette, også vine, der lagrer godt.

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndhøstede druer afstilkes før maceration, der siden en kælderopgradering i 2018 foregår på rustfrit stål og siden hen lagring i klassiske 228 liters træfade (pièces) i 15 måneder inden tapning. Der er befriende lidt ny eg i denne vin - Volnay overdøves let af for meget 'kærlighed'.

2018 var en årgang, hvor de dygtige har lavet dejlige, imødekommende og sunde vine, men det var en årgang, hvor der måtte arbejdes for det. Aromatisk går denne vin i retning af kirsebær, ribs og hindbær. Der er en dejlig sund modenhed i frugten og en livsbekræftende saftighed tilsat smidige tanniner. Så en vin man både bliver glad i låget af at drikke, men som man også kan sidde og tænke lidt over.

Douhairet-Porcheret Volnay er allerede nu en fornøjelse at drikke. Giv den blot lidt tid i et rummeligt bourgogneglas. Der er nok substans i denne volnay villages til at komplementere kødretter, gerne fjerkræ med smag, men hold tilbehøret konservativt og saucen fond baseret, så vinens kompleksitet ikke drukner i eksotiske krydderier. Nydes ved ca. 15-17°.

399,00 DKK

Når Patrick selektere hans Pinot Noir druer, så afstilker han alle klaserne. For at opnå så ren og frisk en vin fermenterer vinen roligt i 2-3 uger uden tilsat gær. Vinen lagrer desuden udelukkende på stål inden frigivelse for at være så frisk som mulig. Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100 % økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes. 

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg. 
 
Domaine Patrick Hudelot - "Les Colombíéres" Hautes Cotes de Nuits 2020
299,95 DKK

Denne vin er fra marken Les Genévriéres i Nuits saint Georges. Druerne høstes manuelt og afstilkes 100 % inden gæring. Alt foregår naturligt og intet tilsat gær. Vinen lagrer i 12 måneder på fade, hvoraf 20 % af dem er nye. Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologi og bio.

Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes. 

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage.
 
Domaine Patrick Hudelot - "Les Genévriéres" Hautes Cotes de Nuits 2020
299,95 DKK

* NYHED * En meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner. Nicolas Rager er en veluddannet winemaker, der trods sin unge alder har en hel del erfaring fra vinmarkerne rundt omkring i Europa. Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner. Anbefales til and og gås, fjerkræ, oksekød, ost og svinekød.

99,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler