Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Dessertvin er den fællesbetegnelse, der bruges om søde vine, der hovedsageligt drikkes til desserten. Betegnelsen dækker dog over en lang række forskellige vine, der har hver deres karakter og egenskab.

Størstedelen af alle dessertvine har et relativt højt alkoholindhold. Det kræver en længere gæring, og derfor er der et stort sukkerindhold i druerne for at få den sødme, der er så karakteristisk for dessertvin. 

Den karakteristiske høje alkoholprocent opnås blandt andet ved at lade druerne sidde på stokken og tørre indtil frosten indtræffer. Resultatet af denne proces kaldes for eiswein. Man kan dog også tørre druerne i solen som rosiner, eller lade druerne angribe af en særlig mug, der trækker fugten ud, så sukkeret koncentreres. En anden metode indebærer, at vinen gærer til et relativt lavt alkoholindhold for at bevare sødmen, og derefter tilsættes alkohol. Det gælder eksempelvis sherry og marsala. 

Tommelfinger reglen siger, at den dessertvin der drikkes, skal være sødere end desserten. Dessertvine som sauterne, muscat eller eiswein bør serveres afkølet, mens mørke dessertvine som portvin eller madeira serveres tempereret.

Sorter resultater:

Grevindens Kirsebærvin kan nydes året rundt. Den kan med største fornøjelse nydes en hyggeaften foran pejsen og i juletiden er den perfekt, ikke mindst til ris a la mende – og så i øvrigt når man gerne vil forkæles lidt. Kirsebærvinen stammer fra familiens gode gamle opskrift – men bliver produceret i topmoderne faciliteter for at højne sikkerheden og kvaliteten. Den rene råvare kommes i tanken og opskriften bliver nøje fulgt.
99,00 DKK
Likørerne byder på en smagsoplevelse af helt særlig karakter, og sætter ny standard for hvad likør kan tilbyde den kræsne mund. Kun de bedste råvarer bliver anvendt, og den lange produktionstid sikrer en eksklusiv likør i en klasse for sig selv.
169,00 DKK
Verdens bedste vin på kirsebær. Det var målet, da Frederiksdal i 2006 begyndte at eksperimentere med de sorte bær fra godsets kirsebærplantager og nyfortolke kirsebærvinen. Frederiksdal Kirsebærvin er fremstillet på det unikke danske Stevnsbær, der af frugtforskere bliver kaldt ”Nordens drue”. Stevnsbærret er verdensberømt, men alle er enige om, at smagen bliver allerbedst langs kysterne i Syddanmark.
289,00 DKK 309,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Verdens bedste vin på kirsebær. Det var målet, da Frederiksdal i 2006 begyndte at eksperimentere med de sorte bær fra godsets kirsebærplantager og nyfortolke kirsebærvinen. Frederiksdal Kirsebærvin er fremstillet på det unikke danske Stevnsbær, der af frugtforskere bliver kaldt ”Nordens drue”. Stevnsbærret er verdensberømt, men alle er enige om, at smagen bliver allerbedst langs kysterne i Syddanmark.
269,00 DKK 289,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler