Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Piemonte er en af de absolut bedste regioner i Italien og dermed også i verden. Det skyldes især Nebbiolo druen, som egenhændigt står bag de store vine fra Barolo og Barbaresco. Piemonte er dog meget mere end de to vine, hvad det store antal DOC'er og DOCG'er også understreger. Der er hele 7 DOCG'er og 45 DOC'er. Den nemmeste måde at adskille områderne, er via deres primære druesort, som i høj grad er baseret på lokale druesorter af god kvalitet. 

Kvalitetsmæssigt er det Nebbiolo der producerer de bedste vine i Piemonte, men kvantitativt er det Barbera og Moscato Bianco der dominerer. Nebbiolo er ubetinget den store stjerne i Piemonte. Den yder sit bedste i Barolo og Barbaresco. Dernæst kommer Barbera, som primært kendes fra Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Traditionelt set har Barbera vinene været hverdagsvinen og dermed en væsentlig billigere og mere enkel vin, men i dag laver nogle af de store Barolo producenter også Barbera, hvilket løfter vinen til helt nye højder. Kvaliteten kan derfor i nogle tilfælde måle sig med Barolo, men kompleksiteten er en helt anden, så de to typer vin bør ikke sammenlignes.

Sorter resultater:

Vinen er lavet af 100 % Albarossa druer, som er et klon af Barbera druen og Nebbiolo druen. Vinen har Barbera druens mørke dybe farve og smag og Nebbiolo druens stilfulde elegance.Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske før frigivelse. Der er kun produceret 8000 flasker af denne unikke vin, og den smager fremragende til et flot stykke rødt kød med smagfuldt tilbehør.
189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)
Denne vin er produceret af 100 % Nebbiolo druer, der er dyrket i Gattinara i Piemonte regionen i Italien. Som loven foreskriver, har vinen været lagret 3 år, heraf 2 år på forskellige størrelser egetræsfade. Det er en charmerende rødvin med dyb rubinrød farve med et granatrødt skær, delikat duft af røde frugter, brombær, blommer og lakrids med noter af vanilje og læder, fyldig og intens frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.
225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)
Denne vin er produceret af 100 % Nebbiolo druer, der er dyrket i Gattinara i Piemonte regionen i Italien. Vinen har været lagret minimum 3 år på egetræsfade samt 1 år på flaske. Denne vin bliver kun fremstillet i de absolut bedste årgange – og kun fra årets bedste tre vinmarker - deraf navnet ”Tre Vigne”. Det er en utrolig elegant rødvin med intens rubinrød farve med et granatrødt skær, delikat duft af modne bær med noter af krydderier. Smagen er intens og fyldig med en lang og behagelig eftersmag.
299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)
Duft og smag har enorm kompleksitet med rød og brun frugt med menthol, tobak, læder, efterårs-skovbund og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man leder. Nydes af Bourgogneglas ved 17-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, til vildt med 'efterårstilbehør' eller til en god svamperisotto.
375,00 DKK 425,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Denne Barolo Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er moden sødme i frugten, men finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde.
375,00 DKK 425,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Der er lækker saftighed i frugten, som går godt i spænd med vinens ikke frugtige elementer. Her er fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen. Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampe, til vildt med tilbehør' eller til en vellavet svamperisotto.
375,00 DKK 425,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalv, okse eller vildt, hårde lagrede oste som Pecorino eller Parmiggiano.
269,00 DKK 295,00 DKK (spar 26,00 DKK)
Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen.
159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Fratelli Alessandria er i sagens natur mest kendt for regionens vægtigste vin - Barolo - men her tilvirkes også en håndfuld andre meget interessante vine, heriblandt denne specialitet fra Verduno, der ikke prøver at gøre Barolo rangen stridig, idet den hverken har samme lagringspotentiale eller når samme dybde som husets Baroli, men hvad den måtte mangle på de nævnte parametre udlignes så sandelig, når man taler drikkeglæde og personlighed.
139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)
TOP VURDERING i Penge & Privatøkonomi. En rigtig herrevin. De store nebbiolovine fra Piemonte er i verdensklasse men langt fra crowdpleasere. Druen er meget rig på både tannin og syre, og vinenes stramme på en gang knastørre og syrefriske stil er nærmest modpolen til de oversøiske vines svulstige sødmefulde frugt og bløde tanniner. Sætter man pris på tørhed og et rensende bid giver Ricossa meget af dette. Penge & privatøkonomi anmelder vinen til 5 ***** ud af 5 mulige.
269,00 DKK 289,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Denne Barolo er deres flagskib, og kommer fra den berømte enkelt mark Canubi, som er én af de mest prestige fyldte marker i Piemonte - lige udenfor byen Barolo. Vinen er lavet på 100 % Nebbiolo druer. Vinstokkene er 30-50 år gamle. Vinen modner 30 mdr. i store slavonske fade. 2008 er kåret til bedste Barolo af winespectator. Det er en skøn og drikkevenlig Barolo, hvor den allerede i næsen lover noget stort. Rigtig lækker Barolo som allerede kan nydes nu, men den vil stadig udvikle sig de næste 10-15 år.
475,00 DKK
Flot dybrød farve med toner af roser og krydderier i både duft og smag. Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres som oftest på de traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.
159,00 DKK 235,00 DKK (spar 76,00 DKK)

Enkeltmark Barbera - maskulin med power og alligevel finesse som Barbera kan have det. Kompakte men runde tanniner og en frisk syre gør vinen til en frisk madvin med flot fylde. Den malolaktiske andengæring finder sted i ny barrique i det år, hvor vinen modner. Derefter skal den hvile i 8 mdr. inden salg.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Montaribaldi Langhe Rosso 2011 - 2012 - tre Stelle - 34 % Nebbiolo, 33 % Barbera, 33 % Dolcetto. Når der står Langhe Rosso er det en Piemontevin fra Langhe området, der er blandet af flere druer. Her er det de 3 hoveddruer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto der er ligeligt fordelt i vinen. En elegant og harmonisk madvin, der på grund af området (Langhe) er billigere - og ofte value for money. Den malolaktiske gæring, der blødgør vinen foregår i ståltank. Herefter hviler den 3 mdr. i større slavonske fade.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Dette er verdenspremieren for Piemonte-vin med betegnelsen ’Appassimento’, som traditionelt har været forbeholdt vinene fra Veneto-regionen længere mod øst. Ricossa er lykkedes med en drikkevenlig, fyldig og afrundet Barbera, som rammer målgruppen, der foretrækker fylde uden for megen struktur og syre i vinen. Vi anbefaler at man finder en kødret med en vis tyngde, når man skal matche mad med denne vin. Anbefales til oksekød, en simreret med oksekød eller lam, eller en stegeret med en kraftig sovs.
69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler