Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. Dette endda på trods af, at man på Sicilien konsumerer mindre vin pr. indbygger end i nogen anden region i Italien.

Efter i en periode at have fokuseret på de kraftige typer, er der nu en tendens til, at nogle producenter er på vej tilbage til de gamle dyder med lettere vine, som tidligere skaffede øen sit velfortjente ry. Spændende vine dyrkes på den aktive vulkan Etnas skråninger, og de ligeledes vulkanske Lipariske øer nord for Sicilien har også interessante vine, hvor hovedvægten er lagt på de søde typer. 

Sicilien har 22 DOC-typer, 1 DOCG og 7 IGT, men alligevel udgør de DOC(G) klassificerede vine kun ca. 2-3 % af den samlede produktion. I forhold til volumen er IGT-vinene derfor dominerende, og hovedproduktionen kommer fra kooperativer, som historisk har sit udspring fra de hårde tider, hvor bønderne var meget fattige og traditionelt undertrykte af godsejerne. 

Mange druer ender som rosiner i det lokale køkken, og den sicilianske drue spiller også en stor rolle i mange dessertvine, ikke mindst Marsala har formået at slå sit navn fast over hele verden. Selv om ikke mindre end 90 % af DOC-produktionen går til dessertvine, har resultaterne indenfor siciliansk vinproduktion i de senere år vist, at man ikke bør underkende de gode rød- og hvidvine, der produceres over hele øen.  

Sorter resultater:

* Gambero Rosso: 2 glas (årgang 2013, 2012, 2010) * Cantina di Santadi, der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine. Dyb rubinrød farve, tenderende mod granat. Mediterran velduft med frugt og urter og skøn, blød smagsfylde i munden med smidige, modne tanniner og en attraktiv saftighed i afslutningen. Anbefales til grillede retter, pasta, pizza og risotto.

Cannonau di Sardegna må fremstilles overalt på Sardinien, og Cannonau er i det hele taget den mest dyrkede blå drue på øen. Santadis meget fine version kommer fra druer dyrket i den sydlige del. Vintypen regnes for en af de traditionelle fra Sardinien og det lokale Cannonau dækker over det mere kendte navn Garnacha/Grenache, som kendes fra både Spanien og Syd-Frankrig. Santadis fortolkning giver en troværdig, opdateret og moderne vin, med spændstighed og friskhed bevaret i frugten, og en renhed i et udtryk, der forener både kølige og varmere elementer.

149,95 DKK

* Guldmedalje i Decanter World Wine Awards * VINDER I TEST EKSTRA BLADET - 5 stjerner - BEDSTE KØB * Barone Montalto Nero d'Avola - Bedst sælgende vin fra Sicilien i Greve Vinkompagni. Vinen er produceret på øens "egen" drue Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin. 

79,95 DKK

I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres af mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, som stammer fra de tørrede druer. Luna Argenta Terre Siciliane har en blid, afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter. Velegnet til rødt kød (stegt eller grillet), men også til boeuf bourguignon og andre simreretter.

79,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler