Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin er kendt og elsket over hele verden, og har en lang historie bag sig. Spanien har igennem historien været underlagt forskellige herskere, hvor af mange af disse har påvirket produktionen af rødvin i Spanien. Såvel fønikerne, romerne, de muslimske maurer fra Nordafrika og diverse munkeordner har blandt andet efterladt fodaftryk på den spanske rødvinsproduktion.  

Med en status som en af sværvægterne inden for vinverdenen har Spanien virkelig meget at byde på. Det skyldes i høj grad både den historiske udvikling samt de geografiske og klimatiske forhold. Et kig på et atlas vil afsløre, hvor store forskelle der kan være geografisk og klimatisk mellem de respektive vinregioner i Spanien. Netop de store geografiske og klimatiske forskelle (lige fra det meget varme og tørre Andalusien i det sydlige Spanien til det vådere og køligere Galicien ud til Atlanterhavet) sætter således afgørende fingeraftryk på denne verdenskendte vinnation.   

Klassifikationsmæssigt indikeres det ofte på etiketterne, hvor længe den spanske rødvin har lagret. De måske tre mest centrale begreber i forhold til klassificering af spanske vine er Crianza, Reserva og Gran Reserva (hvor den sidstnævnte må betragtes som den bedste og kun produceres i gode årgange).  

De primære druesorter til fremstilling af spanske rødvine er Tempranillo og Garnacha (eller Grenache, som de kalder den i Frankrig). 

Sorter resultater:

Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.
125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)
Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.
269,00 DKK 389,00 DKK (spar 120,00 DKK)
*92 ud af 100 Point af Robert Parker.* Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spansk vinhistorie. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine.
295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)
En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse. Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er Hacienda Monasterio. Her grundlagde han succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig højt for Hacienda Monasterio.
449,00 DKK 475,00 DKK (spar 26,00 DKK)
Vinen er lavet på Tempranillo druer som stammer fra vinstokke som er mere en 50 år gamle. Vinen præges af mørk chokolade, et ristet præg fra fadet, og er en powerfuld og strukturetet vin. Bordegas Fuentespina ejer 600 Ha. jord, hvor størstedelen af denne jord er beplantet med Tempranillo. Fermenteringen foregår i 3 dage under kølige forhold. Dette gøres for at opretholde vinens aromaer. Efter den malolaktiske gæring ligger vinen på nye franske fade i 16 måneder, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.
149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Carmelo Rodero 9 Meses Cosecha 2012 Ribera del Duero 100 % Tempranillo. Super flot vin med masser af fylde og smag.
139,00 DKK
* Begrænset parti - 1200 flasker * Det er en utrolig elegant vin med en dyb purpurrød farve med lysende kirsebærrøde reflekser. Vinen har en attraktiv og intens frugtig duft af saftige hindbær og modne, mørke kirsebær samt toner af mineraler og kanel, velafbalanceret og kraftig, rund og frisk smag, silkebløde tanniner samt en lang og pragtfuld eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til rødt kød, lam, kraftige retter samt diverse oste.
95,00 DKK 169,00 DKK (spar 74,00 DKK)
Det er en meget flot, kraftig vin med et stort udviklingspotentiale. Vinen kan drikkes med stor fornøjelse allerede fra vinen har en relativ ung alder, men så vil det nok være en god idé at dekantere vinen. Har man tålmodighed vil man b live belønnet med en meget stor vin af usvigelig høj klasse. Carmelos Reserva er et fremragende valg til kalveryg og mørbrad eller til helstegt dådyrkølle/ryg. Herudover vil stegt andebryst være velegnet, ligesom stegt lam spiller fint sammen med denne fortræffelige vin.
295,00 DKK
Carmelo rodero's bedste druer blev tidligere solgt til Vega Secilia så potentialet er absolut til stede. 2009 blev ved en test på det spanske landbrugs departement kåret til spaniens bedste vin - foran Pingus og Vega Secilia. Det er en flot vin med tydeligt "aftryk" af ambitionsniveauet på Bodegas Rodero. Vinen er som en "jernhånd i en silkehandske". Der anes kaffearomaer, mørk chokolade, læder og mørkerøde bær samlet i en fast struktur. I munden har vinen stor fylde og en lang eftersmag.
395,00 DKK 425,00 DKK (spar 30,00 DKK)
* 91 Point Robert Parker * Guldmedalje og Bedste Tempranillo AWC Vienna * Corona De Castilla Prestigio har en intens, granatrød farve samt aromaer af mørke røde bær, vanilje og lakrids. I ganen er den behagelig, kraftig struktureret og meget langvarig elegant i eftersmag. Vinen anbefales til rødt og grillet oksekød, vildt, lam, smagfulde pastaretter, tapas og kraftige oste.
119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)
En vin der er værd at vente på, 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken giver en sjælden smagsoplevelse med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog en eftersmag, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til både grillet og kolde kødretter samt vildt. * Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011" * Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011" *
149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)
En sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til kraftige og krydrede kødretter samt modne oste. *Guldmedalje ved "Challenge IWSC London". *Guldmedalje ved "Concours Mondialle Bruxelles 2011"
189,00 DKK 245,00 DKK (spar 56,00 DKK)
6 måneders lagring på amerikansk eg efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken giver en fyldig vin med bouquet af røde bær og strejf af lidt vanilje. Blød og rund vin med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer. Anbefales til lammekød, kalvekød, grillet bøffer men kan også nydes til federe oste, og mere krydret mad.
89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Det er nok gået de færreste vininteresserede næse forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". 2 vinen til Pingus. Du får her lov til og smage mesterens håndværk, på noget nær det højeste niveau. Vinen har et kæmpe udviklings potentiale, og som Parker skriver: I cannot wait to taste the wine after two or tree years in the bottle.
995,00 DKK
I Ribera del Duero produceres mange fantastiske vine. En af de ypperste vingårde er Bodegas Aalto, som blev grundlagt af Javier Zaccagnini sammen med Mariano Garcia. Sidstnævnte har med stor succes også produceret vin i 2 årtier på Vega Sicilia, Mauro. På rekordtid er det lykkedes makkerparret at få en stjernestatus. Aalto 2011 er en fantastisk vin som tilhører noget af det allerbedste som produceres og som nemt tåler sammenligning med de allerstørste vine. Her er masser af saft og kraft for pengene.
295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)
Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero. Den er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Vinen er intens og velsmagende i munden, med en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.
295,00 DKK
* Kåret til bedste Rioja Reserva af New York Times * Robert Parker 94 point * Der er næppe tvivl om at La Rioja Alta S.A. er den førende kvalitets orienterede producent i Rioja. Vinen fremtræder med en smuk rubinrød farve. Den har en kompleks bouquet af jord, mineraler, kirsebær, røgelse, lakrids og en afrunding af trøffel. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang fed, cremet og ren eftersmag.
199,00 DKK 295,00 DKK (spar 96,00 DKK)
* Kåret til bedste Rioja Reserva af New York Times * Der er næppe tvivl om at La Rioja Alta S.A. er den førende kvalitets orienterede producent i Rioja. Vinen fremtræder med en smuk rubinrød farve. Den har en kompleks bouquet af jord, mineraler, kirsebær, røgelse, lakrids og en afrunding af trøffel. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang fed, cremet og ren eftersmag.
199,00 DKK 295,00 DKK (spar 96,00 DKK)
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Vinen er lavet på Grenache Noir og Tempranillo. Den har en intens duft af mørke kirsebær, tobaksblade og peber med lette toner af egetræ. Smagen er intens, fyldig, kompleks og vedvarende. En stor vin. Den passer perfekt til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter
239,00 DKK 275,00 DKK (spar 36,00 DKK)
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Den er en af ejendommens flagskibe, og skal Alvaro selv beskrive den, gør han det gerne som et udtryk for det bedste fra for- og nutiden. Vinen er lavet på 75 % Grenache Noir, 20 % Tempranillo og 5 % Mazuelo. Duften har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter. Smagen er behagelig frisk og imødekommende med en silkeblød eftersmag.
140,00 DKK 159,00 DKK (spar 19,00 DKK)
NYHED FRA EN ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. Vinen er lavet af 100 % Tempranillo druer, der er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 29 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsprocces på mellem 21 og 28 dage. Vinen er lagret 12 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 10 måneder på flaske.
79,95 DKK 89,00 DKK (spar 9,05 DKK)
NYHED FRA EN ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. Vinen er lavet af 100 % Tempranillo druer fra Rioja Alavesa (Languardia), der er nøje udvalgt fra gamle vinstokke. Druerne er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 30 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsprocces på mellem 25 og 30 dage. Vinen er lagret 18 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 18 måneder på flaske.
119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Vinen produceres i overvejende grad på Tempranillo med et lille tilskud af Graciano på ca. 10 %. Druerne høstes på familiens ældste og bedste vinmarker i Villabuena. Vinen lagres i minimum 24 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade, og yderligere 12 måneder på flaske inden den forlader kælderen.
169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)
En fremragende vin fremstillet af druer fra vinstokke af Tempranillo 95 %, Graciano og Garnacha som er mere end 60 år gamle. Farven er dyb kirsebærrød med blålige glimt af ungdommelighed på kanten af glasset . Intens aroma af cedertræ med nuancer og antydninger af tørv, tranebær, kirsebær og kakao samt noter af ristet træ/røgelse. Vinen er frisk og ungdommelig i munden, med velintegrerede tanniner og en afbalanceret syrlighed. Den har en lang, velsmagende finish med en vis strejf af frugt og mineraler.
329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler