Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Veneto ligger i den nordøstlige del af Italien og er i dag landets tredjestørste vinproducent (20 %) efter Sicilien og Puglia, men er landets største producent af DOC og DOCG vine. Geografisk set byder Veneto på megen variation. Fra bjerg landskabet i nord til Po sletten, der strækker sig mod syd. Generelt har Veneto et tempereret klima, hvor alperne har lange og kolde vintre, mens Po sletten mod syd har relativt korte og milde vintre. Temperaturen om sommeren ligger støt på cirka 30 grader såvel mod nord som mod syd, men der falder en del mere nedbør mod nord, hvilket betyder at det er de sydlige egne som har flest soltimer og en lavere luftfugtighed, hvilket gør at det er de mere komplekse vine bliver fremstillet.

Veneto producerer både rød og hvidvin, men det er mest rødvinene der har vundet indpas i Danmark. Disse vine fremstilles primært på kombinationer af de lokale druer Corvina, Molinara og Rondinella.  Navne som Bardolino, Valpolicella og Amarone della Valpolicella har alle vundet berømmelse og genkendes overalt. Bardolino er den lyseste og letteste vin, der kan minde om Beaujolais fra Frankrig. Valpolicella har mere frugt, krop og fylde, mens Amarone della Valpolicella er en tung og ofte kraftig vin med en alkoholprocent der typisk ligger på mellem 15 og 17 %. 

Sorter resultater:

Måske verdens mest efterstræbte Valpolicella. Quintarelli Classico Valpolicella Superiore laves i realiteten efter Ripasso metoden. Her efter følger en meget kompleks vinificering og gæring. Vinen lagrer 7 år på slavonske fade inden den håndaftappes og håndetiketteres. Efterfølgende lagrer yderligere et år før den frigives til salg. Vinen er dybrød, duften præget behageligt af alkohol, kirsebær og tjære. Smagen er uhyre intens og kraftig, med en pikant bittersød eftersmag. I sandhed en "herrevin".

699,00 DKK

Brunelli Campo del Maestro er tilegnet vinbonden, der igennem alle årene har dyrket sin vinmark med stor kærlighed. Vinen er fremstillet af de mest dyrkede lokale druer i Verona: Corvina Veronese 40 %, Oseleta 20 %, Rondinella 5 %, Negrara 5 %, Corvinone 10 %, Croatina 5 %, Forselina 5 %, Sangiovese 5 %, Cabernet Franc 10 %, der alle håndplukkes og udvælges, når de enkelte sorter er modne og klar til plukning. Resultatet af en genial blanding. Vinen har en forførende blødhed og en bouquet af røde vilde bær, muskatnød og krydderier. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og en god, fast frugtsyre, lette bittertoner samt en del tanniner i slutningen. 

199,00 DKK

* Flotte anmeldelser af James Suckling og høj rating på Vivino * Ripasso Pariondo - Brunelli Classico Superiore har en intens rubinrød farve, med en rig og gennemtrængende duft, med strejf af sort ribs, brombær og friske sveskeblommer, samt en let vaniljeduft. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig. Vinen er perfekt til and, oksekød (grillet), vildt og mellemmodne oste. * 90 Points i WINE ENTHUSIAST *

99,95 DKK

BOSAN Ripasso - Cesari - Superiore DOC 2018. * MÅSKE VERDENS BEDSTE RIPASSO * 

Bosan Ripasso fremstår med en kompleks bouquet af kirsebær, sveskeblomme og behagelige antydninger af kakao, mocca samt vanilje. Farven er intens mørkerød og smagen fremstår med en perfekt fylde og varme, som giver en yderst struktureret smag. 

Den er yderst velegnet til lammekølle, oksekød, vildt og ost. Bør serveres ved 18-20° C. og kan med fordel omhældes på karaffel en time før servering.

199,00 DKK

Druesammensætningen i Domenico Fraccarolis Valpolicella Ripasso er 70 % Corvine, 20 % Rondinella og 10 % Molinara. Efter afstilkningen gærer vinen i 8 dage. Herefter lagrer vinen frem til januar. Vinen refermenterer på skindet fra amaroneproduktionen i 4 dage. Modning i fransk eg i 12 mdr. og yderligere 8 mdr. i flaske inden frigivelse. Vinen er fyldig, blød og meget smagfuld. Silkeagtig i stilen med noter af røde bær/frugt og kaffe. Vinen har en skøn lang og vedholdende finish.

169,00 DKK

Latium Ripasso fremstår med en kompleks bouquet af mørke kirsebær, blommer og en behagelig antydning af vanilje. Farven er intens mørkerød, og smagen fremstår med en perfekt fylde og varme, som giver en yderst struktureret smag. Den er yderst velegnet til lammekølle, oksekød, vildt og ost. Bør serveres ved ca. 18° C og kan med fordel omhældes på karaffel før servering.

139,00 DKK

* 2 glas i Gambero Rosso * Latium Campo Prognai er en usædvanlig god vin af denne type. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha, en sen høstning af druerne er med til, at dens 15 % (15,5 på målingen)alkohol fremstår flot og fyldig. Vi var i tvivl om det var Amarone, vi havde åbnet. En af de allerbedste Superiore vi har smagt. Uden sammenligning den mest populære Valpolicella Superiore i Greve Vinkompagni.

169,00 DKK

Montecariano’s Cabernet Sauvignon pryder straks glasset med en rubinrød kulør med violette refleksioner. ’’Puntaras’’ bouquet leder tankerne hen på friske blåbær, solbær, brombær og hindbær. Krydret med stærke noter af sort peber og kakao. Indbydende og velbalancere. En kraftig og fyldig vin med god balance, bløde tanniner samt en lang og behaglig finish med søde noter vanilje.

299,00 DKK
Ripassa Zenato Valpolicella Superiore DOC 2018. En flot vin med en stor krop. Nok en af de mest efterspurgte Ripassovine, der findes. En fløjlsblød og meget velafbalanceret vin, med lang eftersmag med toner af skovbund og mørke bær. Denne vin er tæt forbundet med den største vin - Zenato Amarone V ...mere
229,00 DKK

En spændende og unik vin fra Ca dei Maghi. Paolo producerer ikke denne vin hvert år, hvorfor efterspørgslen er høj. Det er en fantastisk fyldig Veneto vin med krydderi og intensitet. Vinen er lavet på 80 % Cabernet Sauvignon og 20 % Corvina. Cabernet druerne tørres på samme måde som druerne til hans Amarone. Vinen lagrer i 5 år i store Fudrés. Den friske Corvina giver vinen syrer og elegance samt renhed. Kirsebær og solbær sødmen kommer fra de tørret Cabernet druer. Der produceres ca. 6000 flasker af denne vin. Anbefales til kalv, vildt, rødt kød, and og retter med en lidt krydret sauce.  

225,00 DKK

Montigoli Valpolicella Ripasso Superiore har duft og smag, der besidder samme aromatiske karakteristika som storebroderen med mørke kirsebær, blomme og let-krydrede elementer af især kanel. Vinen har lækker fylde og slutter tørt og blidt med en god friskhed. Denne type vin er velegnet til de mellem-kraftige stegeretter, til vildt eller vinkrævende gryderetter, hvor vinens fylde og finesse får lov at gå op i en højere enhed. Også faste, lagrede komælks-oste som den lokale Monte Veronese er en mulighed.

89,95 DKK

Gran Verosso er en fremragende repræsentant fra Veneto med en dyb, intens, mørk lilla farve, god struktur og flot balance mellem bløde tanniner og syre. Vinen er fremragende til alt stegt og grillet kød, vildt, samt til modne faste oste.

69,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler