Château Clinet Pomerol 2010. Robert Parker 96 point.

1.295,00 DKK

Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

Robert Parker 96 point.

The blend is largely dominated by 85% Merlot, with some Cabernet Sauvignon and a small amount of Cabernet Franc also included. Inky/purple-colored, the wine has an exceptionally full-bodied, layered, moderately tannic mouthfeel and impressive power. Loads of melted chocolate/fudge and black fruits galore along with some coffee bean, mocha, as well as some background oak are all present in this big, formidably endowed, masculine style of Pomerol that will take longer to shed its tannin than the 2009. I would give this wine 5-6 years of cellaring and drink it over the following 30+ years.

Familien Audy, som var de tidligere ejere af Château Clinet, igangsatte et større arbejde for at løfte vinens kvalitet. Den verdensberømte ønolog Michel Rolland blev ansat som konsulent, og et større arbejde i markerne blev igangsat. I 1998 valgte familien imidlertid at sælge Château Clinet til Jean-Louise Laborde, der i forvejen drev to ejendomme i Tokaj. Han fortsatte arbejdet med at renovere vinmarkerne, og en ny kælder stod færdig i 2004. I den nye kælder bruges tyngdekræften til at flytte mosten rundt i produktionsprocessen for at undgå iltning.

Clinets marker ligger på det højeste plateau i Pomerol, som er meget stenet og gruset. Det er ikke klassisk for Pomerol, men nærmere at sammenligne med undergrunden i Médoc. 

Af de næste 9 hektar produceres årligt omkring 40.000 flasker. 


 
Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk