Château Durfort Vivens 2005 Margaux 2. Cru Classe - Top Årgang

725,00 DKK 875,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Durfort-Vivens er på en måde blevet en særling – men én af dem, der måske kommer til at sætte endnu en ny dagsorden for Bordeaux. Med Gonzaque Lurton ved roret, har man her fortsat med at lave vinen, som man altid har gjort. Der er ikke noget med at lefle for de internationale vinjournalister og anmeldere. Durfort-Vivens imponerer ikke ved første øjekast, men den vinder ved nærmere bekendtskab. Efter nogle år i kælderen, vil den kaste nogle exceptionelle oplevelser af til den tålmodige vinelsker.

* EN AF DE ALLER BEDSTE ÅRGANGE OVERHOVEDET I MARGAUX * 

Château Durfort Vivens 2005 - Margaux 2. Cru Classe - Top Årgang

Ejendommen blev etableret i 14. århundredetallet af Durfort de Duras familien, og ejendommen forblev på familiens hænder indtil 19. hundredetallet. I 1824 tilføjede Viscount de Vinvens familienavnet til Durfort-navnet. Allerede dengang var slottet velkendt udenfor Bordeaux’ grænser. Thomas Jefferson nævnte slottet blandt de bedste i Margaux regionen.

I 1961 købte Lucien Lurton slottet og de omliggende vinmarker, og i dag drives ejendommen af hans søn Gonzaque Lurton. Han har renoveret markerne, og opført nye gæringskældre, som muliggør, at druerne fra de forskellige parceller kan holdes adskilte hele vejen igennem vinifikationen. Vinen fadlagres fra 18-22 måneder, hvor 40-50 % af fadene er helt nye.

Gonzaque Lurtons meget ”grønne” og miljøvenlige indstilling præger vinen, som næsten altid er et godt køb til at lægge ned i den bageste ende af vinkælderen.

Druesammensætningen er 67 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, og 8 % Cabernet Franc.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk