Chablis Premier Cru Joseph Drouhin, Premier Cru 2012

275,00 DKK 295,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Vinen har en meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Anbefales til skaldyr og fisk.

Chablis Premier Cru Joseph Drouhin, Premier Cru 2012

Chablis ligger midtvejs mellem Beaune og Paris. Jorden består af en helt speciel type kalk dannet i Jura tiden, og består af skaller og skeletter fra bittesmå dyreplankton og snegle. Denne type kalk har den enestående evne til at kunne indeholde 80 % vand uden at afgive fugt til omgivelserne. Det er en stor fordel for vinstokkene, der aldrig behøver at tørste og samtidig ikke står i fugtig jord, der giver druerne skimmelsvampe.

Joseph Drouhin er en stor jordbesidder i Chablis. Efter et besøg i tresserne hvor Joseph Drouhin indså, at man nemt kunne kopiere Cote d´Or succes ved hjælp af frostkontrol, opkøbte han parceller fra de absolut bedst beliggende marker. Gennem intensive undersøgelser og smagninger af såvel gamle som nye chablisvine, fandt han den stil, han ville lave sine vine i. 

I dag ejer familien ikke mindre end 40 ha vinmarker i Chablis, hvoraf de 6,8 er af Premier Cru-status og de 2,8 af Grand Cru-status.

Druerne til Chablis Premier Cru kommer fra tre forskellige Premier Cru marker, henholdsvis Vaillons, Montmains og Secher. Udbyttet holdes nede ved at beskære vinstokkene meget aggressivt, hvorved vinstokkene for det første skal kæmpe hårdere for at overleve, for det andet kun sætter meget få druer. Resultat en særdeles intens og koncentreret Premier Cru, der hører blandt den absolutte elite indenfor sin klasse.

Vinifikation: Traditionel med 7-8 måneders lagring på egetræsfade.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk