Populær

Dom. Monthélie Douhairet Porcheret Pommard 1. Cru Les Chanlins 2019

499,00 DKK

* Fremragende Bourgogne * Dette er pivende ren bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved, fokuserede og komplekse med Pinot Noir druen i hovedrollen. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndhøstede druer afstilkes før maceration, der siden renovering af kælderen i 2018 er foregået på rustfrit stål, mens der lagres 18 måneder i klassiske 228 liters træfade, hvoraf ca. 20 % af fadene er nye. Pommard 1. Cru Les Chanlins er en ret stejl mark beliggende mellem Les Rugiens og kommunegrænsen til Volnay. Det er en maskulin, struktureret gemmevin, man bedst henlægger nogle år, inden den nydes, hvis man vil have det optimale ud af vinen. Drikkes den ung er grundig iltning vigtig. Som ung finder man en vin, der aromatisk holder kortene lidt ind til kroppen med sin tætte struktur.

Der er frugtige nuancer af især kirsebær, blomme og mørke skovbær pakket ind i faste, men modne tanniner. Man kan efter passende lagring forvente klassiske aromadyder som skovbund, tørret rørhat og læder, alle rare ting der er værd at vente på. Dette er en ægte ’vin de garde’, der kan henlægges 20+ år fra høst under optimale lagringsforhold. 

Nyd den gerne til fuglevildt, til en enkel, velsmagende stegeret med lam eller okse og rødvins/fondbaseret sovs og i moden tilstand som ostevin til eksempelvis epoisses eller svamperisotto.

Nydes ved ca. 15-17° af et rummeligt bourgogneglas.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk