Banfi Chianti Classico D.O.C.G. Riserva

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Banfi Chianti Classico D.O.C.G. Riserva er produceret af 80 % Sangiovese, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Canaiolo Nero druer. Den har været lagret 24 måneder på slavoniske egetræsfade og herefter mindst seks måneder på flasken inden frigivelsen. Det er en utrolig elegant rødvin med en flot farve, intens duft af vanilje, lakrids og chokolade, blød og rund smag med et delikat strejf af krydderier samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til vildt, rødt kød, pastaretter samt diverse oste.

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som "Bedste italienske vineri" - det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel.

Chianti Classico er et af Italiens stærkeste brands. Faktisk er "Chianti" den italienske vin, de fleste mennesker udenfor Italien kan nævne. Italienernes måde at klassificere vine på, medfører ofte at vinen tager navn fra området. Det gælder f.eks. Barolo, Barbaresco, Salento og Chianti. 

Når man taler om Chianti Classico, taler man om en Chianti Classico D.O.C.G. Det vil sige en vin fra Chianti Classico-området, der har fået den højeste klassifikation. Der findes dog mange andre vine fra området end Chianti Classico D.O.C.G. En Chianti Classico D.O.C.G. er klassificeret højest muligt, og skal således også leve op til en række krav. Det er "Consorzio del Vino Chianti Classico" (Chianti Classico-konsordiet), der sætter retningslinjerne for hvordan vinen skal laves. Det er Consorzio del Vino Chianti Classico der holder styr på to D.O.C.G.'ere, den "almindelige" Chianti Classico D.O.C.G. og den "store" Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

Når Chianti Classico ofte fremhæves internationalt, er det ikke kun fordi man laver gode Chianti Classico D.O.C.G. i området, men fordi vækstbetingelserne for vin i det hele taget er fantastiske. Derfor har vinbønder i mange år også eksperimenteret med andre druesorter og produktionsmetoder end de gængse. Resultaterne er ofte uovertrufne, og mange af de dyreste vine i området, klassificeres ikke som Chianti Classico D.O.C.G., men som enten VDT eller IGT. De benævnes Supertoscanere, og navnet symboliserer, at der er tale om en fremragende vin fra Toscana, der ikke har en officiel klassifikation.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk