Populær

Château Coutet 1. Cru Classé Barsac 2009

750,00 DKK

Château Coutet 1. Cru Classé Barsac 2009.

Château Coutet har længe været anerkendt som en af appellationens allerbedste og fineste vine. Slottet blev i 1855 klassificeret som 1. Cru Classé. Château Coutet er én af de ældste ejendomme i Sauternesregionen og har et imponerende terroir og en fantastisk arkitektonisk arv at beskytte. Oprindelsen af selve slottet kan spores helt tilbage til slutningen af det 13. eller begyndelsen af det 14. århundrede. Det fremgår blandt andet af et tårn på ejendommen, som er opført i samme stil som dem, der blev bygget på borge under den engelske okkupation af Aquitaine-regionen. 

Château Coutet tilhørte den berømte Lur Saluces familie i mere end et helt århundrede. I dag ejes og ledes slottet af Philippe og Dominique Baly. Den kommercielle drift sker i et tæt samarbejde med Baron Philippe de Rothschild, som har de eksklusive distributionsrettigheder af slottes vine. 

Château Coutet er en vin med et stort lagringspotentiale. I dens unge år har den aromatoner af blomster, citrus, honning og vanilje. Med en passende lagring udvikles en fantastiske botrytis karakter, som man kun finder hos en velproduceret Sauternes. Aromatonerne skifter til en mere krydret stil med toner af tørrede eller karamelliserede frugter.

* Robert Parker 96-98/100 *

 
The Coutet 2009 is a sensational effort from Philippe Baly and his team. It has a fragrant nose of honey, vervain tea, pineapple, frangipane and apple-blossom, well defined if needing a little more vigour at the moment. The palate is vibrant on the entry, informed by touches of apricot and orange peel, very focused and tensile towards the long, sensuous, viscous finish. It has the same minerality exuded by Doisy-Daene and reminds me of a stellar ’62 tasted just a few weeks previously. A magnificent Coutet.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk