Dom Perignon Brut Vintage 2009

1.250,00 DKK 1.375,00 DKK (spar 125,00 DKK)

Dom Perignon Brut Vintage 2009

Dom Perignon Brut Vintage fra dette nordligste franske vindistrikt er nok den mest efterlignede vin i verden (ofte efterlignet, men aldrig overgået). Champagne som vi kender den  blev nærmest opfundet ved en tilfældighed. Munken Dom Pérignon i klosteret Abbaye de Hautvilles, eller rettere det er ham der oftest tillægges værdigheden til opfindelsen. Måske var han blot en meget dygtig kældermester, kunne smage og blande, fandt ud af at korkproppen skal være speciel og bindes fast.

I 1668 kom Dom Pérignon til klosteret og der helligede han sig arbejdet med at udvikle og gøre den lokale vin drikbar. Senere har mange lært af ham og udviklet hans metoder, så vi i dag kan glæde os over noget af det ypperste, som druer kan give. Dom Pérignon er citeret for udtrykket: "Jeg drikker stjerner". 

Der anvendes tre druesorter, Pinot Noir, Pinot Meunier og Pinot Chardonnay. Markerne er beplantet med de forskellige sorter alt efter jordbundens beskaffenhed. F.eks. er det næsten udelukkende den grønne Pinot Chardonnay i det sydlige kalkholdige distrikt, Côte des Blancs. De to øvrige områder hedder Valée de la Marne og Montagne de Reims.

Champagne findes i forskellige tørhedsgrader: Brut er helt tør, Sec er halvtør, demi-Sec er halvsød og endelig doux som er meget sød. Derudover har forskellige Champagnehuse andre "egne benævnelser" f.eks. Ultra Brut eller Brut Sélection o.s.v.

Årgangs champagne - Vintage,laves kun i de bedste år hvor Champagnehuset finder de indhøstede druer af særlig god kvalitet. En usædvanlig hård, tør vinter og den strenge frost fra 7-11 april, efterfulgt af den varmeste sommer i 53 år gjorde 2003 til et usædvanligt år. 2003 årgangen sammenlignes med de legendariske årgange 1947, 1959 og 1976.

Champagne er ikke kun til nytårsaften klokken 24. Den kan  nydes til enhver lejlighed, man skal blot finde den tørhedsgrad der passer til den valgte menu eller velkomst. Lad være med at lade proppen "springe" med et knald,den korrekte måde er at liste proppen op med et "lille pift".

En kasse indeholder 6 flasker.  75 cl.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk