Henri Giraud Esprit Nature Champagne, Aÿ

449,00 DKK

* 92 Point Parkers Wine Advocate - ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.” * Sofistikeret champagne med den fineste mousse. Esprit fra Giraud har fået ny etikette, og som alle kan se, adskiller den sig markant fra metervaren. Provokatørerne i Aÿ kalder nu vinen Esprit Nature, men det har intet at gøre med en Brut Nature – blot en reference til omsorgen til naturen – herunder deres genbeplantningsprojekt af Argonne skoven.

 

Esprit Nature er da også kendt som den første pesticide-fri Champagne i verden. I bunden af etiketten står der ”Champagne ADN”, der er fransk for DNA. Igen en henvisning til noget oprindeligt og originalt. Det originale består i, at man fra 2016 smider alle ståltanke ud, og udelukkende anvender egefade fra Argonne i forskellige størrelser.

Esprit er fremstillet på 80 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay. Halvdelen af blended er fra ”friskeste høst”, den anden halvdel fra foregående års høst. I modsætning til det tidligere cuvée, hvor 5-10 % af vinen var Aÿ Grand Cru, er andelen nu oppe på 15-20 %. Esprit Nature er vinificeret 12 måneder i Argonne egefade, og efter sammenstikningen flaskelagrer Champagnen i 18 måneder. Esprit de Giraud er en imponerende Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser, der ledsaget af en sofistikeret og strukturgivende mineralitet løfter helhedsoplevelsen. Den smager fremragende.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 12 % Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk