Barbaresco, Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG 2013

199,00 DKK 235,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Barbaresco fra Marchesi Di Barolo har en flot dybrød farve med toner af roser og krydderier i både duft og smag. Den laves efter de gamle traditioner, og lagres som oftest på slovenske egefade i et år, hvorefter den hviler yderligere et år på flaske. Det er en fremragende vin, som, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og har derfor statistisk set flere store årgange end Barolo.

Barbaresco, Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG 2013.

De sidste 30-40 år har Piemonte nok været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Fortjenesten for dette skyldes mere Barolovinen end dens lillebror Barbaresco. Dette er lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, som, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer.

En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo. Marchesi di Barolo har gennem generationer været anerkendt som en af de bedste producenter i området, og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig. Vinen herfra lagrer stadig hovedsageligt på slovenske egefade, men de nye franske egefade er så småt også begyndt at gøre sit indtog i kældrene.

En kasse indeholder 6 flasker  - 75 cl.  14 % Alkohol.

 

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk