Barolo Ricossa DOCG Riserva 2014

269,00 DKK 289,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barolo Ricossa DOCG Riserva er en rigtig herrevin. De store Nebbiolo vine fra Piemonte er i verdensklasse men langt fra crowdpleasere. Druen er meget rig på både tannin og syre, og vinenes stramme på en gang knastørre og syrefriske stil er nærmest modpolen til de oversøiske vines svulstige sødmefulde frugt og bløde tanniner. * Penge & privatøkonomi anmelder vinen til 5 ***** ud af 5 mulige *

Barolo Ricossa DOCG Riserva 2014 

Farven er forholdsvis let rubinrød. Nebbiolo giver som regel ikke dybtfarvede vine, men tager til gengæld siden hen revanche på aromasiden. Duften har komplekst parfumerede aromaer af kirsebær og jordbær med røde roser og et lille strejf af eg fra fadlagringen. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung. Eftersmagen har flot længde og ender - helt i tråd med Nebbiolo druens natur - med en tør afskedssalut, som giver lysten til endnu et glas. Dette er uovertruffen madvin, som er skabt til svamperisotto, rustikke gryde og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden. Nydes efter grundig iltning af rummelige glas ved ca. 17 grader.

Barolo laves af Nebbiolo-druen, som har taget navn fra stedlige tågebanker (nebbia), der særligt i efterårs- og vinterhalvårets morgentimer ligger hen over Piemontes vinstokbekædte bakker. Byen Barolo har lagt navn til vinen, som sjældent er en udpræget "pleaser", men derimod en vin man skal give tid - og give sig tid til. Lokalt siger man, at flasken skal åbnes dagen før, den skal drikkes! Nebbiolodruen giver vin med stor kompleksitet, men også med et højt syreindhold, der tilfører vinens struktur noget ekstra "bid" og fasthed, hvilket følgelig kræver modspil i form af mad og altså også rigeligt med luft. Ricossa Barolo er blevet til på håndhøstede druer fra vinstokke i flere forskellige zoner; Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Efter vinifikation blev vinen lagret 24 måneder på store egetræsfade, hvorefter den fortsatte lagring er sket på ståltank og flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk