Soalheiro Alvarinho Granit 2017

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* 91 Point af Robert Parker i The Wine Advocate * Vinen er lys gul med grønt skær. Duften er elegant og kompleks med noter at ananas, papaya og hints af løvblad. I eftersmagen kommer de pivfrisk grape og mandarintoner blandet med den her mineralske, skifer og kalkagtige tekstur. Det er ganske enkelt vin af meget høj klasse fra en stadig lidt gemt og glemt vinregion. Denne veldrejede vin har faktisk lagringspotentiale.

Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, og er beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livsgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.

João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet hus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk