Maynard's Colheita 1990

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 800 1297

Chief winemaker Àlvaro van Zeller har ’mærket efter’ og besluttet at tappe denne portvin efter intet mindre end 40 års lagring på træfade. Således at den nu er klar til at blive indtaget af alskens fødselarer og/eller jubilarer samt den bredere skare af portvinselskere, når det skal være ekstra godt.

Det er befriende at arbejde med et produkt, der er årtier undervejs, fordi det netop er tiden og lagringen, der er hovedkraften bag vinens aromatik, og at det ikke cash flow, som oftest er den væsentligst faktor i verden i dag. Det er en hyldest til en næsten svunden tid, en hyldest der heldigvis kan foretages siddende med et godt vinglas i hånden og i gode venners selskab. Vinen passer dog ikke sig selv under lagringen; tilgangen af luft til vinen under lagringen skal styres med hård hånd af kældermesteren, lige som fadstørrelse, fugtighed, omstikning, fordampning og temperatur er andre betydelige faktorer. Selv efter at have tilbragt knap 15.000 døgn på træfade er der ikke desto mindre stor vitalitet, fylde og fedme i denne Colheita Port.

Duft og smag har dybe nuancer af figen, lønnesirup, ristede nødder og røg. Maynard’s Colheita Port 1974 har en cremet fylde helt uden skarpe kanter og en snorlige finish. Nyd vinen som meditationsvin eller prøv den til en enkel, men velsmagende nøddetærte, eller når sæsonen er til det, julebag.

Maynard's Colheita 1990 - Guldmedalje i Decanter World Wine Awards, der skrev: “A lovely old wine that is in great condition.”
Maynard’s er et nyt mærke, der er skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl.a. tidl. Noval) og Tiago Trigo (tidl. Taylor’s og Sogrape). Navnet er en hyldest til van Zellerne’s forfader Walter Maynard, der tilbage i 1652 var en af de først registrerede “Portwine Shippers”. Siden dengang har familien van Zeller været involveret i fremstillingen og eksport af kvalitets-port hos så kendte huse som Kopke, Burmester, Borges, Andressen og Quinta do Noval.

En kasse indeholder 6 flasker - 50 cl.  20 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk