Chateauneuf-du-Pape, Olivier Hillaire 2009

295,00 DKK 395,00 DKK (spar 100,00 DKK)
Olivier Hillaire har på få år opnået en næsten kultagtig status i den sydlige ende af Rhônedalen. Han var tidligere, i samarbejde med ønologen Philippe Cambie, ansvarlig for vinfremstillingen på Domaine des Relagnes, og da slottet blev solgt i 2006, købte Olivier Hillaire 20 % af ejendommens vinmarker, for at starte egen produktion. Han har bevaret venskabet med Philippe Cambie, og sammen producerer de i dag vine, der banker på i den absolut øverste ende af skalaen i hele Rhônedalen.

Châteauneuf du Pape producenten - Olivier Hillaire - har på få år opnået en næsten kultagtig status i den sydlige ende af Rhônedalen. Han var tidligere, i samarbejde med ønologen Philippe Cambie, ansvarlig for vinfremstillingen på Domaine des Relagnes, og da slottet blev solgt i 2006, købte Olivier Hillaire 20 % af ejendommens vinmarker, for at starte egen produktion. Markerne er fordelt med 4,5 ha. i Châteauneuf du Pape og 5 ha. i appellation Côtes du Rhône. Han har bevaret venskabet med Philippe Cambie, og sammen producerer de i dag vine, der banker på i den absolut øverste ende af skalaen i hele Rhônedalen. 

5 ***** i BT, der skrev:

"Frugtrig, kraftig rødvin, med en behagelig saftig, krydret, flot lang karakterfuld smag af modne mørke bær, mørk chokolade, lidt egetræ og lidt toast. 

Olivier Hillaire skaber denne livlige Châteauneuf af druer fra de små parceller Grand Pierre, Les Escondudes og La Matte du Gard. Der anvendes kun to druetyper - Grenache, som udgør hele 90 % og Syrah, der udgør 10 %. Druerne sorteres grundigt, og der foretages `pigeage´, for at udtrække maksimalt kraft, saft og farve fra druerne. Druerne vinificeres særskilt, og Syrah lagres på 225 liters egefade, mens Grenache lagres på et mix af 400 og 500 liters egefade. 

Vinen kan tåle lang lagring, og der venter den tålmodige en stor oplevelse 12 - 15 år efter høsten. 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er kun egnet til de mest kraftige kødretter, eksempelvis haresteg, fasan, flæskesteg eller andesteg. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og den bliver bedre af at stå på karaffel i 1-2 timer.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk