ELIAS MORA Descarte DO 2014

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Kvalitetsvin fra topvinhuset Elias Moro. Elías Mora Descarte * 94 Points Wine Advocate. Denne vin er nummer to årgang af denne særlige rødvin med en fuldstændig original personlighed. Druerne stammer fra over 50 år gamle vinstokke, og de har lagret i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

Vinen er lavet af Tinta de Toro druer, der kommer fra nordvendte, over 50 år gamle vinstokke. Disse druer var oprindeligt bestemt til vinhusets Crianza-vin. Men da vinificeringsprocessen var færdig, oplevede ønologerne fra Elías Mora-vingården, at vinen havde en karakteristisk, fuldstændig original personlighed. De besluttede derfor at lagre vinen i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

Elías Mora Descarte stammer fra den stadig meget interessante region Toro, og det forventes at vinen sandsynligvis vil have en lang og frugtbar udvikling i flasken. Ved Korrekt opbevaring vil denne vin kunne drikkes i en periode på op til 10 år.

Server denne Toro vin til grillet kød som okse, kalv, vildt, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, spanske fede oste.

* 94 Points Wine Advocate *

Toro vine er først kommet til danmark for en lille årrække siden, og det var kun ganske få, der havde hørt eller smagt vine derfra. Efter en række topproducenter og nye vinmagere i slutningen af 1990’erne indså regionens potentiale, fik Toro sit gennembrud.

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker, der alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo druen. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er altså et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og hvad endnu bedre er, at de er langt mere moderat i prisen.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk