Altadonna Chianti Classico 2012

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Altadonna Chianti Classico er et super godt glas Chianti, der hører til i toppen af de bedste vine, der produceres i regionen. Og så endda til en meget fair pris. Denne vin er produceret af Niccoló og Enrico Chioccioli under kyndig vejledning af deres far Stefano Chioccioli, som er en international kendt ønolog, med ansvaret for vinproduktion i flere lande. Han har produceret over 100 vine der har fået 3 glas i Gambero Rosso, 92-98 points vine i Wine Speectator, Wine Enthusiast, Wine Advokate, samt 100 points af Robert Parker.

Produceret af ingen ringere end den verdensberømte Wine-maker Stefano Chioccioli og hans sønner. Et super godt glas Chianti, der hører til i toppen af de bedste vine, der produceres i regionen. Og så endda til en meget fair pris.

Denne vin er produceret af Niccoló og Enrico Chioccioli under kyndig vejledning af deres far Stefano Chioccioli, som er en international kendt ønolog, med ansvaret for vinproduktion i flere lande, bl.a. Italien, Frankrig og Ungarn. Han har produceret over 100 vine der har fået 3 glas i Gambero Rosso, mange 92-98 points vine i Wine Speectator, Wine Enthusiast, Wine Advokate, samt 100 points af Robert Parker.

Denne Chianti Classico er produceret på 90 % Sangiovese og 10 % Merlot. Vinen har gennemgået en traditionel gæring i 21-25 dage på temperaturregulerede fade. Herefter har vinen været lagret i 12 måneder på 2-3 år gamle franske Barriques.

Vinen har en flot rød farve. I næsen fornemmer man røde modne frugter, der indhylles i lette krydderier. Smagen er fyldig, med en harmonisk garvesyre der giver en dejlig friskhed til vinen. I eftersmagen kommer frugt og lette krydderier frem.

Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til medium kraftige kødretter, pastaretter eller modne men ikke for kraftige oste.

Når man taler om Chianti Classico, taler man om en Chianti Classico D.O.C.G. Det vil sige en vin fra Chianti Classico-området, der har fået den højeste klassifikation. Der findes dog mange andre vine fra området end Chianti Classico D.O.C.G. En Chianti Classico D.O.C.G. er klassificeret højest muligt, og skal således også leve op til en række krav. Det er "Consorzio del Vino Chianti Classico" (Chianti Classico-konsordiet), der sætter retningslinjerne for hvordan vinen skal laves. Det er Consorzio del Vino Chianti Classico der holder styr på to D.O.C.G.'ere, den "almindelige" Chianti Classico D.O.C.G. og den "store" Chianti Classico Riserva D.O.C.G. 

Når Chianti Classico ofte fremhæves internationalt, er det ikke kun fordi man laver gode Chianti Classico D.O.C.G. i området, men fordi vækstbetingelserne for vin i det hele taget er fantastiske. Derfor har vinbønder i mange år også eksperimenteret med andre druesorter og produktionsmetoder end de gængse. Resultaterne er ofte uovertrufne, og mange af de dyreste vine i området, klassificeres ikke som Chianti Classico D.O.C.G., men som enten VDT eller IGT. De benævnes Supertoscanere, og navnet symboliserer, at der er tale om en fremragende vin fra Toscana, der ikke har en officiel klassifikation.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk