Riecine Chianti Classico 2013

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Riecine er økologisk topproducent i Gaiole, der laver kernesunde, drikkeglade vine på 100  % Sangiovese med stor renhed, elegance og virkelig sans for terroir. Vinene oser af Toscana og Sangiovese. 

Kraftig selektion og grundig markpleje fra de højest beliggende marker i zonen giver sunde vine, der ikke fornemmes tungt ekstraherede; Riecine er meget bevidste om at bevare druens elegante profil. Et gennemrenoveret vineri betyder, at vinmager Sean O’Callaghan nu har sit drømmevineri. Han bruger gerne dele af biodynamiske principper, men er ikke dogmatisk omkring dette. 

Der høstes i små kasser, hvorefter Seans nye afstilker ryster/vibrerer druerne fra stilkene, hvilket efterlader dem hele, så oxidation undgås og muliggør maceration carbonique i de bær, der ikke er knust under et kvarters fodtrædning i små kar på 1 x 1x 0,4 meter. Der gæres i små gæringskar, som består af et udvalg af åbne trægæringstanke, gamle træfade og Nomblot-cementtanke. Alle parceller vinificeres og lagres separat for maksimal kontrol og frihed. Efter en særdeles lang maceration på ca. 40 dage, strækker lagringen sig over 18 måneder og foregår på et virvar af store, gamle fade, stål, barriques og lidt større fade af varierende alder. 

I duft og smag finder man både saftige, sorte kirsebær, modne skovbær og den krydrede toscanske profil, som ikke findes andre steder med denne drue. Tanninerne er fine og bløde og synes afledt af fade i topkvalitet, der giver vinen et cremet touch. En kølig aromaprofil kombineres med den modne saftighed til en uimodståelig cocktail af drikkeglæde, som råber på enkle, vellavede toscanske retter. 

Vinen er frugtig og drikkeklar allerede ved frigivelse, men kan uden problemer gemmes i 10 år – eller mere.

Når man taler om Chianti Classico, taler man om en Chianti Classico D.O.C.G. Det vil sige en vin fra Chianti Classico-området, der har fået den højeste klassifikation. Der findes dog mange andre vine fra området end Chianti Classico D.O.C.G. En Chianti Classico D.O.C.G. er klassificeret højest muligt, og skal således også leve op til en række krav. Det er "Consorzio del Vino Chianti Classico" (Chianti Classico-konsordiet), der sætter retningslinjerne for hvordan vinen skal laves. Det er Consorzio del Vino Chianti Classico der holder styr på to D.O.C.G.'ere, den "almindelige" Chianti Classico D.O.C.G. og den "store" Chianti Classico Riserva D.O.C.G.  

Når Chianti Classico ofte fremhæves internationalt, er det ikke kun fordi man laver gode Chianti Classico D.O.C.G. i området, men fordi vækstbetingelserne for vin i det hele taget er fantastiske. Derfor har vinbønder i mange år også eksperimenteret med andre druesorter og produktionsmetoder end de gængse. Resultaterne er ofte uovertrufne, og mange af de dyreste vine i området, klassificeres ikke som Chianti Classico D.O.C.G., men som enten VDT eller IGT. De benævnes Supertoscanere, og navnet symboliserer, at der er tale om en fremragende vin fra Toscana, der ikke har en officiel klassifikation.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk