Ratzenberger Bacharacher Posten Riesling Spätlese Halbtrocken 2015 Mittelrhein

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Ratzenberger Bacharacher Posten Riesling Spätlese Halbtrocken er en kompleks, ren og fuldkommen vin, der både kan drikkes solo og er fremragende madvin. Smager herligt og af meget mere. Sådan er det i alt sin enkelhed – trods en alenlang titel og en vinlov, der sår tvivl hos forbrugeren om, hvad man skal mene om ’Spätlese’ og ’Halbtrocken’. Mens Spätlese alene fortæller os noget om druernes modenhed ved plukning og intet om, hvor vidt den færdige vin er tør eller sød, så dækker ’Halbtrocken’ over restsukkerindholdet i vinen. Men når moderat restsukker balanceres af knivskarp syre, så fornemmes helheden både tør og harmonisk.
 
 
Ratzenberger Bacharacher Posten Riesling Spätlese Halbtrocken 2015 Mittelrhein.
 
Kompleks, ren og fuldkommen vin, der både kan drikkes solo og er fremragende madvin. Smager herligt og af meget mere. Sådan er det i alt sin enkelhed – trods en alenlang titel og en vinlov, der sår tvivl hos forbrugeren om, hvad man skal mene om ’Spätlese’ og ’Halbtrocken’. Mens Spätlese alene fortæller os noget om druernes modenhed ved plukning og intet om, hvor vidt den færdige vin er tør eller sød, så dækker ’Halbtrocken’ over restsukkerindholdet i vinen. Men når moderat restsukker balanceres af knivskarp syre, så fornemmes helheden både tør og harmonisk.
 
Fra vanvittigt stejle Bacharacher Posten får man her en vin, der alkoholmæssigt er letvægter, men som samtidigt er pakket med velsmag i en knap så voldsom stil som de moderigtige Groβes Gewächs vine. 2015 er en suveræn årgang med stor friskhed og krystalklare aromaer. Glasklare aromaer med funklende syre og salte mineraler bidrager med lyst til at drikke store slurke.
 
Nyd vinen af rummelige glas til en bred base af retter med fisk, skaldyr, gris , kylling og kalv. Selv smagsintense retter er intet problem; blot bør man holde sig fra flødefede saucer. Med flaskelagring bliver dette også til dejlig ostevin. Denne Ratzenberger Spätlese Halbtrocken er smuk vin nu og de næste mange år frem.
 
Helt uforståeligt og sørgeligt synes Spätlese Trocken og Halbtrocken at være en kategori, der er i alvorlig fare for at uddø. Groβes Gewächs vinder mere og mere terræn med deres ’showstopper-stil’, men både voldsom ekstrakt og ambitiøs prissætning betyder, at det ikke er vine, som man drikker til hverdag. Disse vine er lavet til anmeldere og særlige lejligheder. Denne Spätlese Trocken er unik vin, der ikke kan laves andre steder i verden, og hvis kombination af intensitet, lethed og value-for-money burde sikre den en plads som kulturel verdensarv. 
 
En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.
 

 

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk