Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Trocken 2019 Mittelrhein

169,00 DKK
Denne cuvée svarer til det, der i gamle dage hed spätlese trocken, hvilket desværre ikke fremgår af etiketten længere pga. VDPs til tider uigennemskuelige regelsæt. Det er dog nemt at gennemskue, at dette er en dejlig, tør riesling på højt niveau (det finder man ud af, så snart man åbner vinen). Ratzenberger frembringer overbevisende gode vine fra de stejle skråninger i Mittelrhein, hvor sidedalene til Rhinen stadig producerer koldklimavin i topklasse.
 
I forhold til den mere strukturerede grosses gewächs (GG) fra samme mark er denne riesling trocken lidt mere blomstret i stilen med kombinationen af lethed og intensitet, der kendetegner de bedste vine herfra. Der er pakket en utrolig mængde aroma ind i vinen uden at tilføje den overflødig tyngde. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke blot med tysk riesling – men med al vin.
 
Duft og smag er klassisk skiffer-riesling med dominans af grønne æbler, grape, citronskal og en mineralsaltet undertone, så mundvandet driver. Alle vinens bestanddele er i fornem balance, så intet ’stritter’ i smagsoplevelsen. Dette er en tør, men læskende vin, der smager fremragende allerede. Der er dog også et betydeligt henlæggelsespotentiale: mindst 20 år holder den i en god kælder. 
 
Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Trocken vil være en ideel ledsager til mange af fiskeretterne fra det nye, lette nordiske køkken eller mere generelt til retter uden tyngde i saucer eller krydderier. Serveres veltempereret, som i dette tilfælde er 8-12°.

En kasse indeholder 12 fl. - 75 cl. 12,5 % Alkohol

 

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk