Dúzsi Tamás Winery Szekszárd Blaufränkisch Rosé Cuvée

99,00 DKK

Szekszárd Blaufränkisch Rosé Cuvée er en spændende og ambitiøs rosévin fra Ungarns mest berømte og bedste roséproducent – Dúzsi Tamás. Vinen er produceret på druerne Blauerfräkisch, Pinot Noir,Merlot og Menoire. Szekszárd området, som er Ungarns ældste vindistrikt, er kendetegnet ved begrænset nedbør, milde temperaturer, der gradvist stiger frem mod sommeren, samt kølige nætter. Dette er optimale forhold for at opnå sunde druer som modnes perfekt. Efter at druerne bliver plukket og presset modnes mosten sammen med skallerne for at få den smukke pink farve. Den flotte pink farve dufter af frisk frugtaroma, der byder på jordbær, hindbær, granatæble og stikkelsbær. Smagen er frisk med blød “fed” struktur, god aroma og halvtør og sødmefuld eftersmag. 

 

Udforsk dette mesterværk fra en af landets mest berømte vinbønder – Tamàs Dùzsi Winery. Tamás Dúzsi er Ungrans bedste rosé- og rødvinsproducent har modtaget titlen som årets bedste vinproducent i 2014 og hans vine rejser verden rundt og opnår fremragende anerkendelser – 35 medaljer for rosévine fra le Mondial du Rosé World Championship i Provence. Vinproducenten har vundet guld medalje med denne fantastisk Blaufränkicsh rosé i maj 2018.

Blaufänkish er en mellemeuropæisk druetype, der kan ligne druen bag Beaujolais og Gamay. Den dyrkes primært i Østrig, Slovakiet, Tyskland og Ungarn. Denne drue har flere navne, alt efter hvor man er i verden. I Ungran Kékfrankos, i Italien er druen kendt som Franconia Nera og i Østrig kendes som Lim.

Ungdommelig, men stadig klassisk rosévin som har Provence-roséstilen, når det gælder friske, drikkeklare, delikat rosévine. Meget nænsom presning af druerne og udelukkende gæring på ståltank, for at bevare mest mulig friskhed og frugtig stil. Rosévinen har en virkelig smuk laks-farve, hvilket også antyder frugtig friskhed. Frisk og blød i smagen med vedvarende eftersmag. Smagsnoter er fersken, abrikos, melon og vilde krydderurter. En helt fantastisk rosé, som bestemt en oplagt vin til grillet laks eller tun, udmærket godt til skaldyrssalat eller lyst fjerkræ, men også flot og smuk alene.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13,5 % Alkohol. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk