Amarone Villa Rizzardi D.O.C.G. Classico 2011

399,00 DKK 419,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Fremragende Amarone (begrænset parti). Umådelig kraftig og koncentreret vin med en karakteristisk og tiltrækkende duft. Fremragende helt klassisk Amarone. Kraftig med god balance mellem sødme og syre. Lang og kompleks i smagen. Det bliver ikke bedre i prisklassen. Anbefales til mørkt kød, kraftige oste og krydrede retter, samt dansk julemad.

Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto området. Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere. En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene.

Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter. Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn. Amarone, der er en af Guerrieri-Rizzardis specialiteter, hører blandt de mest originale og ansete DOC vine i Veneto. Fremstillingen er på mange måder unik, idet der udelukkende anvendes særligt udvalgte druer, der efterfølgende lufttørres, til de mest af alt minder om rosiner.

Alkohol 16 %

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk