Latium Amarone Riserva Due Mori 2011

795,00 DKK

* Begrænset parti * Latium Amarone Riserva Due Mori fremstår granatrød med rubinrøde strejf, mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er trods sin balance meget fyldig og vedvarende.

Latium Amarone Riserva Due Mori 2011.

Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha.

Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 - 6 kilos bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 - 120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 - 25 grader i 20 - 30 dage med jævnlig "pump-over" og brydning af "hatten" (den opstegne masse af drueskind, kerner m.v.) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m.v. Efter gæring lagres vinen 2 år i 350-liters egefade afsluttet med 8 - 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg.

Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf, mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er trods sin balance meget fyldig og vedvarende.

Vinen serveres bedst ved 18 - 20 grader i store glas til retter med mørkt kød, vildt og modne oste. Dekantering er et absolut must i vinens første 6 - 8 år, og også senere har den godt af lidt luft inden serveringen. Vinen kan drikkes ved frigivelsen, men vinder mærkbart de første 2 - 3 år, og kan under de rette betingelser lagres uden problemer i 12 - 15 år.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. - 16 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk