Populær

Knebel Winninger Uhlen Riesling Grosses Gewächs Mosel 2019

425,00 DKK

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate - 94 points Mosel Fine Wines * "This is an outstanding dry Riesling in the making".

Dette er grosses gewächs i referenceklassen og dermed også tør hvidvin i absolut verdenselite. Weingut Knebel er et familiebrug med 7 hektar vinmarker på stejle terrasser omkring Winningen i Mosel, hvor der laves håndlavet vin i referenceklassen, hvilket bekræftedes med indlemmelsen i VDP fra årgang 2017. Her er alt håndarbejde, hvilket er en selvfølge for dem, der har set markerne; de ligner mest af alt lodrette bjergvægge. Det er ikke alene en fysisk udfordring at lave vin herfra: det er afsindigt omkostningstungt at lave vine fra et så fjendtligt landskab. Ikke desto mindre leverer vinene stadig forrygende god value-for-money.

Der er siden 2012 ikke anvendt hverken herbicider eller kunstgødning. Winninger Uhlen er ikke alene en af verdens smukkeste og stejleste vinmarker. Fra disse stejle terrasser laves år efter år superb riesling fra devonskiffer i et par forskellige varianter, alt efter hvor vi befinder os på de mikroparceller, Knebel har på bjergvæggen. GG er formelt toppen i VDP, når det handler om tørre vine. Lave udbytter kombineret med de bedste terroirs giver som regel tætte, potente vine, men ofte også vine, hvor drikkeglæden er gået fløjten. Derfor skal man glædes over vine som Knebel Winninger Uhlen GG, der formår at få Mosels sarte elegance og underspillede kraft med ned i flasken. Vel er dette koncentreret racevin, men det er ikke monstervin med volumenknappen skruet helt i bund. 

Aromaerne er særligt i denne årgang udtalt blomstrede med hvid fersken, men samtidig er der utrolig mineralsk dybde indvævet i helheden. Her er ikke macereret hårdt: i stedet har Matthias Knebel valgt at stole på druemostens evne til at levere varen. Derfor fremstår vinen typisk for Mosel med blomstrende charme og naturlig koncentration, hvilket er et befriende særsyn for genren. Serveres ved 11-16° af rummelige hvidvinsglas. Nydes nu og de næste par årtier frem.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk