Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Greve Vinkompagni finder du et stort udvalg i hvidvin. Vi har hvidvin for enhver smag og til hver en lejlighed. Nedenunder finder du vores store udvalg af hvidvine. Ønsker du en mere detaljeret søgning kan du bruge menuen til venstre (lande og region). Greve Vinkompagni tilbyder gratis levering ved minimum 36 flasker. Bestiller du mindre end 36 flasker er prisen 89,- pr. levering.

Sorter resultater:

Domaine Kientzler Pinot Gris har en frisk og indbydende bouquet med noter af blomster, fersken, abrikos og en lille anelse røg. I smagen er vinen livlig, fed og velafbalanceret med en tone af honning. En klassisk og lækker Pinot Gris, der kalder på en dejlig forret med fed laks.

Vinen produceres på 100 % Pinot Gris fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen kan serveres til en bred vifte af retter, lige fra krydrede asiatiske retter til Sushi. Det er en helt perfekt vin til røget laks (a match made in heaven) samt til modne oste. Det er også en rigtig god vin at bruge som aperitif-

159,00 DKK

Klassisk tør, stram, mineralsk og ren Riesling. Imponerende sofistikeret samt frisk og spændstig i sit udtryk, der med sin utrolig fine balance viser, hvad Riesling-druen kan præstere. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne lyse frugter. Virkelig en rigtig madvin.

Vinen produceres på 100 % Riesling fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Domaine Kientzler Riesling anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en hvidvin, der er spændende at sætte til vegetariske retter.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Kientzler Riesling Ribeauvillé er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen. Det er en lækker Riesling med fine og elegante aromaer med noter af blomster og med masser af mineralske toner. Det er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen, der er meget ren og klassisk. 

Druerne til denne vin kommer fra forskellige af Kientzlers Grand Cru marker, der er beliggende omkring Ribeauvillé. Alle med en gennemsnitsalder på mere end 30 år.

Kientzler’s Riesling Ribeauvillé kan nemt drikkes helt ung, men for at den virkelig folder alle vinens kvaliteter ud, kan en vis lagring anbefales. 5 - 10 år i kælderen giver vinen yderligere kompleksitet, finesse og mineralitet. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fed fisk, skaldyr eller lyst kød.

219,00 DKK

***Køb en kasse med 6 flasker kr. 500,- spar kr.: 214 pr. ks.***

”La Soif” er en helt ny vin, som Domaine Kientzler har arbejdet på at fremelske igennem en årrække. Målet har været at skabe en Alsacevin, der er allround anvendelig til mad, men som også kan nydes uden mad. Projektet er til fulde lykkedes.

Det er en vin med virkelig fine og forskelligartede aromaer med noter af lyse frugter. I smagen er der en fin balance i vinens livlige stil, frugt og en lækker friskhed.

Vinen er tør og produceret på druerne Auxerrois (60 %), Riesling (25 %) samt Muscat (15 %). Vinstokkene har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en dejlig vin at nyde helt uden mad.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 15 %

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 83,34 DKK pr stk. spar i alt 35,66 DKK pr stk.

Produced from the Geisburg Grand Cru, this Riesling reveals an intense aromatic bouquet characterised by mineral, citrus and white flower notes. Its appealing volume is counterbalanced by a strong mineral character, lending it purity and sparkle. It can be drunk when young, yet reveals great aromatic generosity after a few years' keeping.

Serve at a temperature of 9°C. It will pair perfectly with the following dishes: Brochettes de crevettes grillées au barbecueCabillaud en papillotesCarpaccio de noix de Saint-Jacques.

The Kientzler family have been winemaking in Ribeauvillé for five generations, passing the domaine on from father to son, theirs is one the most well-regarded domaines in the region. The vineyard stretches over 14 hectares, including the villages of Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr and Riquewihr and is planted largely with old vines, as well as new stock selected from the most robust older specimens. In 2009 André Kientzler passed the reins of this domaine to his two sons, Thierry and Eric, who continue to produce a remarkable collection of wines.

349,00 DKK

Kirchberg er den højeste beliggende vingård i landsbyen Ribeauville, der ligger tættest på skoven, hvor den kølige brise driver ned fra eftermiddagen og hele aftenen. Fra dette højere og køligere sted er denne vin en af de mest friske og ranke Riesling i Alsace. Kientzler -bedriften er meget tæt på skoven og ligger også ret højt på skråningen. Riesling Grand Cru Kirchberg de Ribeauvillé 2018 er stadig temmelig ung og viser en fremtrædende svovlnote i duften på dette tidlige stadium.

Den er fyldig, frisk og mineralsk, med moden frugt og en god balance. Det er en struktureret vin med et stort lagringspotentiale. Som altid hos Kientzler gennemgår vinen ikke malolaktisk gæring. Tilsætningen af ​​svovl er omkring 90 milligram, så du skal have tålmodighed med denne vin. Kientzler-familien har dyrket vinfremstilling i Ribeauvillé i fem generationer og har givet domænet videre fra far til søn. Domænet er et af de mest velrenommerede domæner i regionen.

Vingården strækker sig over 14 hektar, herunder landsbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr og er stort set beplantet med gamle vinstokke, samt en ny bestand udvalgt blandt de mest robuste ældre eksemplarer. I 2009 overlod André Kientzler tøjlerne i dette domæne til sine to sønner, Thierry og Eric, der fortsat producerer en bemærkelsesværdig samling af vine.

299,00 DKK

Afhængigt af den ønskede balance kan vinen drikkes ung for at beholde alle dens kvaliteter af frugt eller lidt mere moden (5-10 år) for at vinde i kompleksitet og finesse. I årenes løb vil balancen også blive mere tør og mere mineralsk. Kientzler-familien har dyrket vinfremstilling i Ribeauvillé i fem generationer og har givet domænet videre fra far til søn. Domænet er et af de mest velrenommerede domæner i regionen. Vingården strækker sig over 14 hektar, herunder landsbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr og er stort set beplantet med gamle vinstokke, samt en ny bestand udvalgt blandt de mest robuste ældre eksemplarer. I 2009 overlod André Kientzler tøjlerne i dette domæne til sine to sønner, Thierry og Eric, der fortsat producerer en bemærkelsesværdig samling af vine.

 

199,00 DKK

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Cleebourg Pinot Gris Prestige Alsace egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter, Foie Gras eller som en delikat aperitif.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Cleebourg Prestige Alsace er en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. Bør serveres ved 8-10 °.

89,95 DKK 99,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød", faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cleebourg Brandhof Pinot Gris har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En meget fin substans, som ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Vinen bør serveres ved en temperatur på 8-10° C.

129,00 DKK

Cleebourg Reifenberg Gewurztraminer har en lysegul farve. Næsen er meget elegant og meget blomstret. I munden er der et strejf af det eksotiske frugter. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afsluttende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste, men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8° C.

129,00 DKK

Vinen har en fin farve, lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Cleebourg Hannesacker Riesling anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige og tørre oste. Bør serveres ved 10° C.

129,00 DKK
Denne flotte Pinot Gris Reserve fra Fernand Engel har en ret intens duft af blomster og modne eksotiske frugter samt en anelse lakrids. Smagen er tæt, men med god friskhed og en meget vedholdende eftersmag, der afslutter med en fin antydning af røg og vanilje. 
 
Druerne høstes efter økologiske forskrifter for at skabe den bedste balance i naturen og i flasken. Normalt taler man om 7 druer i Alsace, hvoraf de 4 af dem betegnes som Grand Cru druer, og Pinot Gris er en af dem.
129,00 DKK

Fremragende ren og fokuseret Riesling Reserve fra Fernand Engel. Vinen har en frisk duft med noter af ananas og fersken, samt en fin underliggende mineralitet. En harmonisk oplevelse i munden med opfriskende frugtsyre og gentagende noter af tropiske frugter. Det er en vin med flot intensitet i eftersmagen, der gør den særdeles velegnet til delikate fiskeretter.

Fremstillet af Riesling høstet i hånden fra fire parceller i området omkring Orschwiller og St Hippolyte. Vinstokkene dyrkes økologisk på marker med kalkholdig jord og skiffer.
129,00 DKK

En superlækker kvalitetshvidvin produceret på en kombination af Sauvignon Blanc og Sémillon. Vinen er på én og samme tid frisk og sprød samt fed og cremet. En kraftfuld hvidvin med sjæl og karakter. 

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

* Smager fremragende, begrænset parti * Château Saint Florin producerer en ren og velsmagende hvid Bordeaux. Det er en læskende, frisk og fyldig mundfuld med god længde og struktur, næsten Pessac-agtig i stilen, med masser af dejlige Sauvignon Blanc toner.

Slottet ligger i hjertet af Bordeaux ved den lille landsby Soussac, og vinstokkene står på skråningerne på ”Butte de Launay”, der er det højeste punkt i området. I 1981 købte Jolivet slottet og de tilhørende marker, og de har i årenes løb moderniseret og udviklet ejendommen samtidig med at de har været tro mod deres grundlæggende princip om at arbejde med største omhu og respekt i vinproduktionen. Denne lidenskab for deres erhverv betyder at de har taget personlig kontrol over alle de forskellige faser, lige fra druernes ve og vel i markerne til selve vinfremstillings processer. 

Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk eller skaldyr. Det er også en vin, der er spændende til vegetariske retter eller gode modne oste.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler. 

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. Hvidvinens alkoholiske gæring sker på tønder eller Dolium-krukker (store lerkrukker), som har været kendte og brugte siden de gamle romere i antikken.

Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk (laks) sushi eller skaldyr. Det er også en vin, der er spændende til vegetariske retter eller gode modne oste.

129,00 DKK

Simpelthen noget af det bedste hvide Bordeaux vi har smagt - og heldigvis er både vores kunder og Robert Parker enige i at det smager fremragende. Vinen er "klar til at drikkes nu" men kan uden problemer gemmes i mange år endnu. Anbefales at nydes inden 2027.

This wine is intense and expressive on the nose. A wide palette of aromas starting with notes of lemon, apricots, white peaches and verbena. The oak is finely integrated. The density and volume are backed by a crisp acidity. The finish is complex and fresh. 50% Sauvignon Blanc - 50% Sémillon. Service temperature above 10°C / 50°F for young wines. Between 12°C / 53°F and 14°C / 57°F, after 4-5 years of aging.

Following a dry winter, this vintage was hit by late frosts on the 27th, 28th and 29th of April which badly affected our vines, notably the white grape varieties. The parcels, which escaped the frost started a very early cycle of vegetation, leading up to a quick and uniform flowering. The month of June was hot and sunny. Fortunately, the temperate climate of July and August allowed the acidity and the freshness of the fruit to be preserved. “The veraison” was as equally early around mid-July. The harvest started on the 21st of August for the whites (one of the earliest harvests to date!) and finished mid-September with the grapes reaching optimum ripeness. Before the harvest, in the partially frost hit parcels, considerable work was undertaken to identify the unaffected vines and to select which first generation, non-frost damaged bunches to pick.

 

299,00 DKK 450,00 DKK (spar 151,00 DKK)

Pessac-Leognan - Château La Garde Blanc er noget af det bedste hvidvin vi har smagt. En fantastisk smagfuld hvid Bordeaux vin. En ren og klar farve med et grønligt skær. I den komplekse bouquet findes svage nuancer af citrusfrugt, grapefrugt og citron som med alderen udvikler sig til en passionsfrugt lignende duft. Smagen er tør og elegant og har Sauvignon Blanc druens aller bedste egenskaber. Rigtig god og fyldig med en vidunderlig eftersmag. * Robert Parker: 90-93 point – James Suckling: 92-93 point *

295,00 DKK

Simpelthen noget af det bedste hvide Bordeaux vi har smagt - og heldigvis er både vores kunder og Robert Parker enige i at det smager fremragende. Vinen er "klar til at drikkes nu" men kan uden problemer gemmes i mange år endnu. Anbefales at nydes inden 2027.

This wine is intense and expressive on the nose. A wide palette of aromas starting with notes of lemon, apricots, white peaches and verbena. The oak is finely integrated. The density and volume are backed by a crisp acidity. The finish is complex and fresh. 50% Sauvignon Blanc - 50% Sémillon. Service temperature above 10°C / 50°F for young wines. Between 12°C / 53°F and 14°C / 57°F, after 4-5 years of aging.

Following a dry winter, this vintage was hit by late frosts on the 27th, 28th and 29th of April which badly affected our vines, notably the white grape varieties. The parcels, which escaped the frost started a very early cycle of vegetation, leading up to a quick and uniform flowering. The month of June was hot and sunny. Fortunately, the temperate climate of July and August allowed the acidity and the freshness of the fruit to be preserved. “The veraison” was as equally early around mid-July. The harvest started on the 21st of August for the whites (one of the earliest harvests to date!) and finished mid-September with the grapes reaching optimum ripeness. Before the harvest, in the partially frost hit parcels, considerable work was undertaken to identify the unaffected vines and to select which first generation, non-frost damaged bunches to pick.

 

359,00 DKK 450,00 DKK (spar 91,00 DKK)

* En fremragende hvid Bordeaux til prisen * Herlig forfriskende halvtør hvidvin. Duften er meget kompleks med noter af ananas og eksotiske frugter. Smagen er lang, velafbalanceret og elegant. Anbefales til fed fisk (laks og ørred), grøntsager, fjerkræ og lyst kød.

129,00 DKK

Elegant duft af æble, citrus, fersken, og et fint strejf af fad. Frisk, let krydret smag, god fylde og frisk, krydret, cremet eftersmag.

Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet.  André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.

Vinen er produceret på 100 % Sauvignon Blanc. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 10 måneder på franske egefade, hvoraf 35 % er helt nye fade.

Vinen skal helst have 1-2 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og den er typisk allerbedst efter 2-5 år, men det er absolut en hvidvin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, skal den normalt også kunne nydes efter 12–15 år efter høsten.

Serveringstemperaturen bør være 8–10 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige retter med fisk og skaldyr. Et perfekt valg til østers, men også til grønsagsretter, oste og salater.

199,00 DKK

Duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen madvin til et bredt udvalg af bordets glæder. Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

195,00 DKK

Louis Jadot, Macon-Villages, Grange Magnien er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse. Den er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr, asiatisk mad, østers og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

149,00 DKK 155,00 DKK (spar 6,00 DKK)

En del af Louis Jadot, Pouilly-Fuissé er lagret på åbne kar, en anden del på egetræsfade, og til sammen giver det på den ene side struktur i vinen, på den anden side frugt og total friskhed. Vinen har gyldne toner, en harmonisk palette med hasselnød, ristede mandler, grapefrugt og citroner som de dominerende noter. Anbefales til flødebaserede retter, fed fisk, lyst fjerkræ, østers og skaldyr

299,00 DKK

Louis Jadot, Chablis, Cellier de la Sablière er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, der er lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven. det er en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste - og ren hygge.

199,00 DKK 210,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte Blanc gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade i 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalv, mørkt fjerkræ, ost, allround , vildt og det fransk landkøkken.

319,00 DKK

* 92+ points Robert Parker's Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Pouilly-Fuissé Clos Reyssié unwinds in the glass with aromas of yellow orchard fruit, warm bread, toasted almonds and mandarin. Medium to full-bodied, lively and fleshy, with a satiny attack that segues into a muscular, layered mid-palate, it concludes with a long, saline finish."

Dette er fed og kraftfuld hvid bourgogne, en enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i Clos Reyssiés ældgamle chardonnay stokke, plantet i 1937. Marken ligger nær vingården i Chaintré, og er en af de ny-udnævnte 1er Cru Pouilly Fuissé, hvilket kommer til at fremgå af etiketten fra 2020 årgangen. Clos Reyssié skråner blidt og har et lerholdigt toplag med kalksten med fossiler herunder, så alt er i skønneste orden. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale, en af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest. 

Denne cuvée er lagret et år på 228 liters eg med fingæren med meget lidt battonage. Herefter lagres yderligere et år på ståltank inden tapning, der foregår uden hverken klaring eller filtrering. Vinen er intens og har fedme og fylde uden at være tung; en svær balancegang, der ikke desto mindre er løst til UG. Aromaerne kredser sig omkring et tema om gylden frugt, stuevarmt smør og hasselnød med en dyb kalkstensnerve, der løber gennem vinen og tydeligst fornemmes i eftersmagen. En velskabt, balancerende syre er vidne om, druerne blev plukket på det helt rigtige tidspunkt. Dominique Cornin Pouilly-Fuissé Clos Reyssié smager omtrent, som de fleste håber på, deres hvide bourgogne smager; fyldig, ødsel, generøs, omfavnende, balanceret og godt. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år.

299,00 DKK 319,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* 92 points Robert Parkers Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Saint-Véran Les Serreudières is textural and charming, wafting from the glass with aromas of pear, warm bread, white flowers and crisp stone fruit. Medium to full-bodied, ample and textural, with succulent acids and an expansive finish, it's already showing well."

Les Serreuxdières er en mark, der deles mellem to appellationer, Saint-Véran og Macôn-Chaintré. Dominique Cornin Saint-Véran Les Serreuxdières er håndlavet enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i gamle chardonnay stokke, plantet i 1936 (50 %) og 1992 (50 %). Vinstokkene til Saint-Véran Les Serreuxdières har et højere aldersgennemsnit end producentens Macôn-Chaintré, og denne parcel har mere hældning og ligger, hvor et tyndt, lerholdigt toplag dækker kalkstenen længere nede.

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der siden 1988 har været dyrket økologisk (og certificeret i 2003) med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest.

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren, og er tappet uden hverken filtrering eller klaring. Vinen er tør og rank, udviser en god vægt, og har en sympatisk kombination af mineralsk klarsyn og den intensitet, der mangler i billig bourgogne. 

Vinens profil med fravær af nyt egetræ efterlader god plads til, at druernes kvaliteter genkendes i den færdige vin. I duft og smag synes vi, man kan finde hvid fersken, golden delicious, lidt jasmin og friskbrygget weissbier. Kalkstensmineraliteten står langt fremme i eftersmagen, hvor den bidrager med et næsten salt præg, der skærper fokus og giver lysten til det næste glas. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år. Nydes af rummelige glas, serveret ved 11-16°, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

229,00 DKK 239,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Dette er den bedste og mere ambitiøse af Dominique Cornins to vine fra Mâcon-Chaintré appellationen. Modsat næsten al øvrig vin fra Mâconnais er dette håndlavet enkeltmarksvin, fra lieu-dit Les Serreuxdières, hvis lerholdige kalkstensmergel beplantedes med Chardonnay helt tilbage i 1936, 1985 og 1996. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. 

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren. Det resulterer i en rank, men via et godt drue materiale - en vedkommende hvidvin med naturlig koncentration og stor mineralsk præcision. Den har positur som god chablis uden at blive skinger, og den fungerer madmæssigt sammen med samme slags mad som sin nordligere ætling. 

Duft og smag har intense kalkstensmineraler med citrus og en smule stenfrugt. Det er en tør og frisk vin med en subtil, behagelig fylde. Det ses sjældent, at så gode Chardonnay druer får lov at blive til hvidvin uden indflydelse af ny eg, men det er en kærkommen fornøjelse. 

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré er en drikkevenlig vin, der præsterer tæt på sit maksimale allerede. Syrefornemmelsen vil over tid vige en smule til fordel for en mere fyldig helhed, en proces der omtrentligt vil strække sig over 4-7 år fra årgang. Denne hvidvin kan godt drikkes direkte fra køleskabet, men så vil alle aromaer være skjult. Nyd den i stedet ved 11-16° af et rummeligt vinglas, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré Les Serreuxdières 2018

199,00 DKK 239,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

229,00 DKK

1. Cru marken ligger på én af de bedste skråninger i Montagny. Marken er orienteret mod øst, og ligger nabo til Les Chaniots. Domaine Bernollins parcel på 1 ha. er beplantet med Chardonnay. Vinstokkenes alder er i gennemsnit omkring 50 år gamle, og giver dermed en rigtig god og koncentreret vin. Jordbunden er meget kalkholdig, hvilket giver vinen en rank og mineralsk karakter. Druerne høstes som alle Maison Albert Sounit vine i hånden. Alt efter årgangens lune er 40 - 60 % af vinen gæret og lagret på franske egetræsfade i ca. 10 måneder, og resten er vinificeret ved lav temperatur på ståltank, hvorved vinen opnår ekstra blomst og frugt. En klassisk Bourgogne som på fornem vis udtrykker Bourgognes klassiske dyder, finesse og elegance. Montagny 1. Cru Les Coères er smuk blank og gylden. Bouquetten er meget intens og blomsterrig. Smagen er klokkeren og rank med meget fine mineralske toner og en fin sprød syre.

339,00 DKK

Lavet på 100 % Chardonnay fra ca. 70 år gamle vinstokke på én af Rully’s fineste 1. Cru marker. Jordbunden er kalkholdig med et tyndt lag sten og ler. Vinen er gæret på fad og lagret i 12 måneder på franske barriques, hvoraf 40 % af fadene er nye. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering. Vinen er smuk, lys gylden med svage grønlige reflektioner. Duften er kompleks med et fint touch af hvide blomster og et snært af citrus. Smagen er frugtrig med et mineralsk udtryk. Fadet er godt integreret i frugten. Lang og vedvarende eftersmag med en god, sprød syre.

419,00 DKK

Denne hvide Savigny er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. Den kan nemt lægges i kælderen i op til 8 år fra høståret. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr – eksempelvis dampede blåmuslinger - men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

220,00 DKK 239,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Denne hvide Aligoté er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr, men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

129,00 DKK

Denne vin er produceret af 100 % Chardonnay druer fra Grand Cru området Valmur i Chablis i Frankrig. Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant og kompleks duft af bl.a. citrusfrugter og fersken, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af hasselnød og ristet brød samt en lang og vedvarende eftersmag. Denne fremragende Chablis Grand Cru Valmur J. Moreau & Fils er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

399,00 DKK 495,00 DKK (spar 96,00 DKK)

* 93+ Points Robert Parker/The Wine Advocate * "Offering up notes of yellow orchard fruit, confit citrus, marzipan and subtle hints of petrol, the 2017 Meursault 1er Cru Les Santenots is medium to full-bodied, broad and fleshy, with an envelopingly textural attack, ripe acids and a deep, chewy mid-palate, concluding with a long finish. This premier cru always produces a broad shouldered, ripe expression of Meursault, but it also ages formidably well."

Mineralsk præcision og disciplineret fedme er nøgleord for denne Meursault 1er Cru. En fokuseret, spændstig vin med et godt henlæggelsespotentiale. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne.

Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde, dette er med andre ord rigtige vinbønder. Der både gæres og lagres på egetræ – i dette tilfælde godt et år i beherskede 10 % ny eg. 

Monthélie Douhairet Porcheret Meursault 1er Cru Santenots er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandler, kalkede mineraler og en anelse af den fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

649,00 DKK

* 91 points Robert Parker/The Wine Advocate * "From a small parcel in a seldom-seen lieu-dit near Monthélie, the 2017 Meursault Le Pré de Manche reveals aromas of crisp orchard fruit, white flowers, fresh pastry and hazelnuts. On the palate, it's medium to full-bodied, with an elegantly textural attack, good concentration and racy acids."

Dette er ren Bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved. Her en fokuseret og struktureret chardonnay i en slank, mineralsk stil fra Meursault-naboen, Monthélie. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde. Dette er med andre ord rigtige vinbønder.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god Bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil. Husk at ordentlig, hvid Bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse, og den har kun "godt af" at blive luftet lidt.

499,00 DKK

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc Pere & Fille 2017 * En rigtig dejlig og dyb mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles * Denne skønne Bourgogne Chardonnay har friskhed, er frugtrig og har en dejlig mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter.

Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, skaldyr, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* Begrænset antal * Meursault 1er Cru "Le Poruzot" 2019 er en klassisk stor Meursault. Intenst moden frugt med flot mineralitet, der giver en perfekt balance mellem friskhed og fylde. Velintegreret vin med insisterende eftersmag. Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Blå oste og foie gras, rejer og hummer passer også godt til denne vin. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

599,00 DKK

* Smagfuld Bourgogne - Begrænset parti i denne årgang * Sous La Roche er navnet på parcellen, som ligger under det markante klippefremspring med udsigt over Domaine Bernollin og det sydlige Montagny.

Markerne ligger på en relativt stejl skråning i naturlig forlængelse af Montagny 1. Cru markerne, blot nogle få hundrede meter mod nord. Jordbunden er kalkholdig. Vinen er lavet på 100 % Chardonnay, som håndplukkes. Efter presning og bundfældning hældes juicen direkte på franske egetræsfade, hvor vinen gærer og lagres i cirka 10 måneder. Under lagringen omrøres vinens bundfald jævnligt, hvorved vinen får større fylde og bliver mere rig på aroma. Denne proces kaldes ”batonnage”.

Sous la Roche har en blomsterrig bouquet med mineralske toner og en fin sprød syre. Vinen er smuk, blank og lys gylden. Duften er karakteriseret ved hvide blomster og et snert citrus og abrikos. Fadet er meget fint integreret i smagen, som slutter med en tør og ren eftersmag og en fin lille fedme. Anbefales til lyst kød, fisk (laks) og skaldyr.

Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

Pinot Noir'en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

149,00 DKK

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE COLOMBARD SAUVIGNON BLANC.

Vignoble Ferret-vingården der ligger i hjertet af Gascogne på kalkstens/lerjord, har i flere generationer producerer kvalitetsvine. Denne Colombard/Sauvignon Blanc er en frugtagtig vin med noter af eksotiske frugter og hyldeblomst. I smagen er den sprød og frisk. Serveres afkølet som aperitif, til sushi, fisk, frokostretter eller som ren hyggevin.

69,00 DKK 89,95 DKK (spar 20,95 DKK)

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstret aroma, der på fineste vis demonstrere, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen. Hvide blomster, grapefrugt, forfriskende mineralsk, med frugtig fylde, som modne pærer og annanas. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre. God mineralitet, men alligevel fyldig. En skøn moden vin med lang fyldig eftersmag. Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost)

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* NYHED - KOM OG SMAG * THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc IGP Loire Joel Delaunay er en virkelig frisk hvidvin i topklasse. Sauvignon Blanc med friske græsagtige urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomster noter i ganen. Frisk med en god balance mellem delikate frugtsmag og dybde.

Ved fremstilling af denne Sauvignon Blanc presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter i rustfrit stål, og efterlades på sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Thierry Delaunay studerede i Bordeaux og har afsluttet vinfremstillingsvinduer over hele kloden med henblik på vinøs perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at tage rollen som kældermester. Det er en lækker Sauvignon Blanc til fisk og skaldyrs retter, især gravad laks eller røget laks. Prøv den også til gedeost i enhver form - røget eller aromatiseret med urter. En perfekt hvidvin til lyst kød, krydret retter, kylling og buffet. 

Server denne Sauvignon Blanc ved 6 - 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK 129,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol  75 cl.

139,00 DKK

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE SAUVIGNON BLANC.

SAUVIGNON BLANC VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE 2020  En flot vin fra Gascogne, hvor druer er ren Sauvignon Blanc. Vinen er en herlig charmerende og aromatisk hvidvin, hvor der kendetegner dejlige toner af lime, hyldeblomst, eksotisk frugt i både duft og smag.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druematerialet. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100 % økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Megen kærlighed bliver lagt netop der. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes. 
 
I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen er lavet på 100 % Chardonnay fra skråninger vest for La Cote i Hautes Cotes de Nuits. Marken er placeret i 400 meters højde. Vinen lagrer ca. 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 50 % af disse er nye.
 
Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 
 
Domaine Patrick Hudelot - "Les Plancons" Hautes Cotes de Nuits 2020.
275,00 DKK

Domaine de la Garenne er et lille domaine, hvor såvel det vigtige arbejde med at pleje vinstokkene som vinifikation, lagring og aftapning forestås af ejeren selv, den meget seriøse Bernard-Noël Reverdy. Bernard-Noël Reverdy er et typisk eksempel på den nye generation af hårdt arbejdende og teknisk meget velfunderede vinavlere, der år efter år fremtryller vine, der hører blandt distriktets absolut bedste - og Sancerre Les Bouffants er en af disse vine.

199,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler