Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Cognac er en fransk brændevin af brandy-typen fra området Cognac. Cognac er destilleret hvidvin fra et afgrænset område og lagret på fad. Til cognac bruges hovedsageligt druen Ugni Blanc. Den høstes tidligt og giver en syrlig hvidvin med en alkoholprocent på ca. 8 %. Den destilleres 2 gange og lagres på fade af eg fra Limousin eller Troncais. 

Destillatet (eau-de-vie) lagres i mange år. Det kontrolleres løbende af kældermesteren, der vurderer hvornår det ikke kan udvikle sig mere. Destillatet har på dette tidspunkt en alkoholprocent på mellem 40 og 43 %. Det bliver oftest blandet med andre destillater, for at kældermesteren kan få den smag, han ønsker. Enkelte producenter laver enkeltmarks- og vintage-cognac. 

Efter at destillaterne er blandet, hviler de op til 12 år og mindst seks måneder. Hviletiden hedder Mariage. Her efter kommer cognacen på flaske. 

Cognacens kvalitet bliver målt ud fra, hvor længe den har hvilet. 

V.S. (Very Special) eller tre stjerner, er den yngste mærkede cognac med en alder på mindst 2 år.

V.S.O.P. (Very Superior Old Pale), V.O. (Very Old) eller Réserve, kræver en alder på mindst 4 år.

X.O. (Extra Old), Extra eller Hors d'Age, kræver en alder på mindst 6 år.

Sorter resultater:

GULD-medalje i 2005 ved "International Spirits Challenge" i London. Sølv ved "Brussels Spirits Awards 2005, og GULD ved "International Wine & Spirit Competition". Måske den bedste cognac Maxime Trijol producerer?

15.000,00 DKK

* Bedste XO, og hædret med Imbibe´s Cognac Award * 
Og endnu engang har Maxime Trijol XO Grande Champagne slået alt og alle i en blindsmagning. Ingen over, ingen på højde, men mange under....

1.059,00 DKK
En helt igennem gammel og moden cognac, der er sammensat af gamle destillater fra druer dyrket i kun de bedste områder af cognacregionen. En meget fyldig cognacoplevelse. I næsen fornemmes en flot aroma af mørke tørrede frugter. Et typisk tegn på en gammel cognac. Smagen er rund og blød og meget vedholdende i eftersmagen. Slik for voksne. Maxime Trijol X.O. i Grand Classic serien, har vundet mange præmier og medaljer gennem årene. Bl.a. gentagne gange ved London International Wine and Spirit Competition.
775,00 DKK

Denne fantastiske cognac er tappet i forbindelse med Maxime Trijols 150 års jubilæum, der blev fejret i sommeren 2009. Det er en meget gammel Grande Champagne cognac, hvoraf der kun er produceret 3.000 flasker alle á 35 cl. Dette unikke produkt er blevet til ved en nænsom sammensætning af nogle af de ældste cognacer, som Maxime Trijol overhovedet har på lager. Cognac, der har ligget på fad i omkring 40 år, og hvor enkelte er destilleret for mere end 80 år siden. Gavekartonen til denne flaske illustreret det allerførste destilleringsudstyr, der blev opstillet på ejendommen, og som stadigvæk kan iagttages og beundres, når man besøger destilleriet.

 

899,00 DKK

Maxime Trijol V.S.O.P. i Grand Classic serien, er en kombination af middelaldrene og gamle cognacer, der alle er destilleret og lagret i Maxime Trijols kældre. Det er en cognac, hvor fadlagringen på franske egefade har sat sine tydelige spor. Næsen er ret imponerende med toner af lyse frugter og vanilje. Tanninerne er bløde og runde og smagen er fyldig og vedhængende. En meget harmonisk oplevelse.

1 flske indholder 70 Cl. 40 % Alkohol i gave æske

499,00 DKK

Maxime Trijol V.S.O.P. i Grand Classic serien, er en kombination af middelaldrene og gamle cognacer, der alle er destilleret og lagret i Maxime Trijols kældre. Det er en cognac, hvor fadlagringen på franske egefade har sat sine tydelige spor. Næsen er ret imponerende med toner af lyse frugter og vanilje. Tanninerne er bløde og runde og smagen er fyldig og vedhængende. En meget harmonisk oplevelse.

1 flaske indholder 70 Cl. 40 % Alkohol i gave æske

349,00 DKK

Maxime Trijol V.S.i Grand Classic serien, er en kombination af middelaldrene og gamle cognacer, der alle er destilleret og lagret i Maxime Trijols kældre. Det er en cognac, hvor fadlagringen på franske egefade har sat sine tydelige spor. Næsen er ret imponerende med toner af lyse frugter og vanilje. Tanninerne er bløde og runde og smagen er fyldig og vedhængende. En meget harmonisk oplevelse.

1 flske indholder 70 Cl. 40 % Alkohol i gave æske

299,00 DKK

Leveres i flot træ gave æske. Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype.

699,00 DKK

Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille og krydderier.

429,00 DKK

Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke agressiv i hverken duft eller smag.

425,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler