Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er blevet tilovers efter presningen af druerne. Grappa er en parallel til den franske Marc, selv om de to varianter smager fuldstændig forskelligt. I begge tilfælde er der tale om et  affaldsprodukt fra den egentlige vinproduktion, som danner basismaterialet for brændevinen.

En grappa bærer ofte et navn, der henviser til det område, hvor den kommer fra, eller den vin/druesort, der har leveret det druekvas, som grappaen er fremstillet af. Grappa di Chianti Classico, Grappa di Brunello, Grappa di Amarone, Grappa di Moscato eller Grappa di Barolo.

Grappa kan være mange ting, alt fra den skarpe, spidse og primitive spiritus til den ultra forfinede grappa.

Ligesom med vin findes der ikke-fadlagrede typer (lyse typer), og fadlagrede grappa'er som går over i det gullige til det lysebrune, afhængigt af arten og længden af fadlagringen.

Sorter resultater:

Nonino Grappa, der betragtes som vel nok verdens bedste Grappahus, kommer fra Udine i Norditalien. Nonino laver kun grappa og ejer i alt fem destillerier. Huset opfandt enkeltdrue-grappaen i 1984, og deres Merlot blev i 2010 til New York Ultimate Spirit Challenge, ikke blot kåret som verdens bedste Grappa, men det bedste produkt i kategorien bedste Grappa, Brandy og Eau de Vie. 

349,00 DKK
Blandt Nonino Grappas fremragende produkter bør nævnes husets Moscato, Chardonnay, Merlot, den lagrede og den ulagrede Prosecco, samt deres Attica Cuvée. Attica Cuvéen er en blanding af lagret grappa, der har fået to og et halvt år på limousinefade og 16 års fadlagring på olorososherryfade.
Nonino anbefaler selv deres grappaer til stort set alt – aperitif, mad, digestif og after dinner drink. Enten ren eller som ingrediens i én af de mange spændende drinkopskrifter, huset efterhånden har udviklet.
Duft af roser og vanilje. Elegant og aromatisk med blød, rund smag
349,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler