Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Som udgangspunkt er Østrig et hvidvinsland. På godt to tredjedele af de samlede vinarealer dyrkes der hvide druesorter. Grüner Veltliner uden tvivl den toneangivende drue, der med sin friskhed og peber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. Vinen nyder stor anerkendelse i udlandet, ikke mindst i USA, hvor den blot kaldes Grüner. I første række finder man også de østrigske Rieslinger i verdenseliten sammen med Riesling fra Tyskland og Alsace. 

Udvalget af druesorter i Østrig er omfattende og en sand smagsoplevelse. Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Tramineren, Bourgogne sorterne Pinot Blanc, Pinor Gris og Chardonnay. Derudover laves også vine på druerne Zierfandler og Rotgipfler, der udover et lille område i Ungarn, udelukkende vokser i regionen syd for Wien.

Sorter resultater:

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau. Test: 5 x proptrækkere i Ekstra Bladet... 93 points Falstaff.Bio-Weingut Geyerhof - Ilse & Josef Maier.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Frauenweingarten er en kompleks og klassisk Grüner Veltliner med klar farve og en delikat duft. Fin og elegant frugtsmag samt en behagelig eftersmag. Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til lettere madretter, fisk samt de fleste forretter. Vinen skal serveres afkølet og bør drikkes, mens den er ung og frisk.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Lesehof Stagård Riesling Urban 2015 Øko

Masser af lækker frugt i duften, blandt andet tydelige noter af fersken, abrikos og citrusfrugter. Vinen kan betegnes som tør, men de ekstra modne druer og den lange skindkontakt, giver vinen en herlig dybde og sprødhed. Det er en vin med den samme fylde, som man ellers kun kan finde i de bedste Riesling fra Alsace.

130,00 DKK 139,00 DKK (spar 9,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler