Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Som udgangspunkt er Østrig et hvidvinsland. På godt to tredjedele af de samlede vinarealer dyrkes der hvide druesorter. Grüner Veltliner uden tvivl den toneangivende drue, der med sin friskhed og peber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. Vinen nyder stor anerkendelse i udlandet, ikke mindst i USA, hvor den blot kaldes Grüner. I første række finder man også de østrigske Rieslinger i verdenseliten sammen med Riesling fra Tyskland og Alsace. 

Udvalget af druesorter i Østrig er omfattende og en sand smagsoplevelse. Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Tramineren, Bourgogne sorterne Pinot Blanc, Pinor Gris og Chardonnay. Derudover laves også vine på druerne Zierfandler og Rotgipfler, der udover et lille område i Ungarn, udelukkende vokser i regionen syd for Wien.

Sorter resultater:

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau. Test: 5 x proptrækkere i Ekstra Bladet... 93 points Falstaff.Bio-Weingut Geyerhof - Ilse & Josef Maier.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Frauenweingarten er en kompleks og klassisk Grüner Veltliner med klar farve og en delikat duft. Fin og elegant frugtsmag samt en behagelig eftersmag. Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til lettere madretter, fisk samt de fleste forretter. Vinen skal serveres afkølet og bør drikkes, mens den er ung og frisk.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

En saftig Riesling fra Østrig. Meget lys farve med strågule toner. Klassisk riesling næse med fersken og tropisk frugt. Smagen er intens med stor variation af frugten, der spiller rundt i munden. Frugtsyren holder alle elementer flot på plads og renser ganen inden næste tår.  Anton Bauer høster sin Riesling fra vinmarken Feuersbrunn i Wagram. Al vinificering og lagring foregår på ståltanke for at bevare druens levende friske karakter. En fremragende ledsager til fisk og skaldyr.

149,00 DKK

* 92 points Wine Enthusiast * "Notes of moss, earth and pear on the nose immediately attain a pithy depth on the rounded, concentrated palate. Textured freshness is bound up with the mouthfeel and it is on the finish that zesty lemon shines through while the salty yeastiness highlights pith and apple notes".

Bio-Weingut Geyerhof hører hjemme i Oberfucha, Kremstal, grænsende op til Wachau. Til trods for at Ilse Maier og sønnen Josefs egoer er meget små, er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for denne fremragende producent, blandt andet gennem gentagne kåringer af Geyerhofs tørre hvidvine som årets bedste i Østrigs anerkendte vinguide, A'la Carte. Geyerhof har været økologiske i 30 år, hvilket har givet uvurderlig viden om markernes egenart, der i vinene oversættes med stor sikkerhed og mark typicitet.

WildWux er et koncept udviklet sammen med Burgenland-producenten Birgit Braunstein, hvor de ikke kun dyrker vinmarkerne økologisk men har omgivelserne med i betragtning for at fremme biodiversiteten – det er ikke bare ’feel good’ - det er vaskeægte ’be good’. WildWux Grüner Veltliner kommer fra Geyerhofs egene marker omkring Oberfucha, hvor en lang vækstsæson har givet druer pakket med intensitet og kompleksitet.

Vinen er spontangæret og i en særdeles veldrejet 2019-udgave er den uimodståeligt frisk, tør og drikkelækker. Der er dejlig fylde uden fedme, renheden er udtalt og det let urtede/pebrede ved druen træder aromatisk fint igennem. Alt i alt en vin der er udsædvanlig svær at se sig sur på. Nyd vinen som universalvinen, der passer til næsten alt. Særlige favoritter er grønne asparges, sushi, koldrøget laks, enkle tilberedninger af skaldyr eller en rustik salat.

 

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Hoher Rain er en enkeltmarksvin nær vineriet, der ligger på sydøstlig mark med sandholdig lerjord i toplaget. Grüner Veltlliner trives i en mere næringsrig jord end riesling og kvitterer for de gode forhold med en velfriseret, kompleks vin med høj drikbarhed. Selv om Bio-Weingut Geyerhof er lige så økologiske, som de lyder, så er der ingen 'mystiske' aromaer i vinen, men derimod piv-ren, skarpt fokuseret og terroir-tro læsk med fremragende transparens.

Ilse Maier og sønnen Josef vil hellere tilsætte vinene en anelse svovl, hvorved markernes særkender bevares i vinene frem for 100 % svovlfri vine, hvor forskelle i terroirs udviskes og smagen af nedfaldsæbler fra en hvilken som helst æbleplantage over tid bliver dominerende. Familien Maier går utrolig meget op i naturbeskyttelse, men de går også op i terroir og viderebringelsen af det i den færdige vin.

Hoher Rain er i den ikke så bredskuldrede ende af genren med disciplineret fylde, der holdes i skak af en fremtrædende, moden syre. Her er klassiske veltliner-elementer af kryddergrønt og friskkværnet hvid peber pakket ind af en saftig frugt med æble, melon og hvid fersken. Eftersmagen er snorlige med luftig klarhed og udvisende perfekt fenolisk modenhed fra druer plukket i oktober måned.

Dette er suveræn og ekstremt smidig madvin, men her er også charme nok til glasset i utide. Prøv den blandt andet til de lyse stegeretter, til en smagsrig fiskesuppe, til den ny bølge af futuristisk spansk kogekunst, til asparges eller til en røget laksemad.

Til denne Grüner Veltlliner anbefales rummelige hvidvinsglas og en serveringstemperatur i omegnen af 8-10°.

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Bio-Weingut Geyerhof hører hjemme i Kremstal, hvor husets marker ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau. Til trods for at vinmager og ejer Ilse Maiers ego er meget lille, så er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for denne fremragende producent, bl.a. gennem gentagne kåringer af Geyerhofs tørre hvidvine som årets bedste i Østrigs anerkendte vinguide, A'la Carte.

Geyerhof har været økologisk i snart 30 år og årtiers erfaring har givet uvurderlig viden om markernes egenart, hvilket i vinene oversættes med stor sikkerhed og mark-typicitet. Stockwerk er tør, pivren og læskende Grüner Veltliner, der med beherskede 12,5 % alkohol er en nydelse at drikke. Druerne stammer fra yngre stokke fra husets marker i omegnen af Oberfucha, der høstes medio oktober. Til trods for den sene høst er dette en elegantier med slank frugt, urtede elementer og et strejf af friskkværnet peber.

Nyd vinen til koldrøget laks, asparges, til de lettere forretter eller en ung, frisk gedeost eller en salat med varm ditto.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler