Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Som udgangspunkt er Østrig et hvidvinsland. På godt to tredjedele af de samlede vinarealer dyrkes der hvide druesorter. Grüner Veltliner uden tvivl den toneangivende drue, der med sin friskhed og peber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. Vinen nyder stor anerkendelse i udlandet, ikke mindst i USA, hvor den blot kaldes Grüner. I første række finder man også de østrigske Rieslinger i verdenseliten sammen med Riesling fra Tyskland og Alsace. 

Udvalget af druesorter i Østrig er omfattende og en sand smagsoplevelse. Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Tramineren, Bourgogne sorterne Pinot Blanc, Pinor Gris og Chardonnay. Derudover laves også vine på druerne Zierfandler og Rotgipfler, der udover et lille område i Ungarn, udelukkende vokser i regionen syd for Wien.

Sorter resultater:

Hoher Rain anerkendes som en af områdets topmarker, og den giver Grüner Veltliner af uforlignelig kvalitet. På sydøstlig eksponeret klippegrund med lidt forvitret sten og sandholdig lerjord dyrkes druerne til denne vin, som udtrykker en afstemt elegance, der yderligere forfines af en herlig mineralitet. Her er klassiske Grüner Veltliner-elementer med en stringent fylde og et elegant touch af hvid peber. Dette er suveræn og meget alsidig madvin, men her er også charme nok til glasset i utide.

119,00 DKK 130,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Masser af lækker frugt i duften, blandt andet tydelige noter af fersken, abrikos og citrusfrugter. Vinen kan betegnes som tør, men de ekstra modne druer og den lange skindkontakt, giver vinen en herlig dybde og sprødhed. Det er en vin med den samme fylde, som man ellers kun kan finde i de bedste Riesling fra Alsace.

130,00 DKK 139,00 DKK (spar 9,00 DKK)

Denne vin er et sammenstik af udvalgte druer fra forskellige lokaliteter omkring Oberfucha i Fürth på Donaus sydside mod Traisental. Her er fylde og power med et anstrøg af fedme, der holdes i ave af en suveræn syre. Vinen er trods fylden utrolig lineær og holder et imponerende frugtfokus. Frugten har en letkrydret kerne af mirabeller og citrus, mest fuldmoden lime med denne renhed, som giver lysten til det næste glas. Hvis ikke Riesling er verdens mest alsidige madvin, så er Grüner Veltliner det.

179,00 DKK 189,00 DKK (spar 10,00 DKK)

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler