Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Som udgangspunkt er Østrig et hvidvinsland. På godt to tredjedele af de samlede vinarealer dyrkes der hvide druesorter. Grüner Veltliner uden tvivl den toneangivende drue, der med sin friskhed og peber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. Vinen nyder stor anerkendelse i udlandet, ikke mindst i USA, hvor den blot kaldes Grüner. I første række finder man også de østrigske Rieslinger i verdenseliten sammen med Riesling fra Tyskland og Alsace. 

Udvalget af druesorter i Østrig er omfattende og en sand smagsoplevelse. Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Tramineren, Bourgogne sorterne Pinot Blanc, Pinor Gris og Chardonnay. Derudover laves også vine på druerne Zierfandler og Rotgipfler, der udover et lille område i Ungarn, udelukkende vokser i regionen syd for Wien.

Sorter resultater:

Frauenweingarten er en kompleks og klassisk Grüner Veltliner med klar farve og en delikat duft. Fin og elegant frugtsmag samt en behagelig eftersmag. Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til lettere madretter, fisk samt de fleste forretter. Vinen skal serveres afkølet og bør drikkes, mens den er ung og frisk.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Topklasse Grüner Veltliner med stor smagsintensitet. Duften byder på fine noter af æbler, pære og tørrede frugter. Smagen er mild med intense frugtnoter af ananas og grønne æbler. Typisk for druen er der et lille strejf af frisk hvid peber og limeskal i eftersmagen. Det er en fremragende ledsager til lyst kød og fiskeretter i den lettere ende af spekteret.

Rosenberg er en af de højest beliggende marker i området, med 370 meter over havet. Højden kombineret med køligheden fra floden giver et mikroklima på marken hvor druerne modner langsomt og dermed giver stor intensitet. Marken har sit navn fra de vilde roser der voksede her i gamle dage. Vinen er fremstillet med gæring i ståltanke, for at bevare mest mulig af druens udtryk i vinen.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau. Test: 5 x proptrækkere i Ekstra Bladet... 93 points Falstaff.Bio-Weingut Geyerhof - Ilse & Josef Maier.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

En saftig Riesling fra Østrig. Meget lys farve med strågule toner. Klassisk riesling næse med fersken og tropisk frugt. Smagen er intens med stor variation af frugten, der spiller rundt i munden. Frugtsyren holder alle elementer flot på plads og renser ganen inden næste tår.  Anton Bauer høster sin Riesling fra vinmarken Feuersbrunn i Wagram. Al vinificering og lagring foregår på ståltanke for at bevare druens levende friske karakter. En fremragende ledsager til fisk og skaldyr.

149,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler