Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Greve Vinkompagni finder du et kæmpe udvalg i rødvin. Vi har rødvin for enhver smag og til hver en lejlighed. Nedenunder finder du vores store udvalg af rødvine. Ønsker du en mere detaljeret søgning kan du bruge menuen til venstre (lande og region). Greve Vinkompagni har især et stort og flot udvalg af vine fra Frankrig (Bordeaux) og Italien (Toscana, Veneto, Apulien). Greve Vinkompagni tilbyder gratis levering ved minimum 36 flasker. Bestiller du mindre end 36 flasker er prisen 89,- pr. levering.

Sorter resultater:

* MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 med hele 17,5 % Alkohol *  Det er en fremragende, lækker og kraftig rødvin. Den er meget intens, kraftig og alligevel elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.  Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Smagen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme. Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre. Nyd denne fantastiske vin til slagterens røde bøffer og stege, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin.

169,00 DKK 209,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* 5 ***** ud af 5 i Vinavisen * Læs anmeldelse nederst * Rinforzo Primitivo Salento er en særdeles koncentreret vin, der trods sin meget fyldige frugt også besidder en god struktur, der lover godt for fremtiden. Lige nu er Rinforzo en tæt, dyster vin med stor koncentration af mørke frugter, en anelse krydderi og markante, men modne tanniner fra ikke for hårdt ristede egefade i topkvalitet. Helt usædvanligt har denne Primitivo en dejlig frisk frugtsyre, der på fornem vis balancerer vinens elementer, hvilket gør vinen drikkeklar allerede nu. Anbefales til en tung gryderet eller kød med branket overflade.

”En meget lækker rødvin, delvis fremstillet efter appasimento-metoden, idet en del af druerne har ligget til tørre og er blevet rosinagtige. Vinen har bred, "varm" frugt, let krydring, modne tanniner og fint integrerede fadnoter. Trods sine 15% ikke spor sprittet".

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 med hele 16,5 % Alkohol. Det er en forrygende rødvin med masser af smag, frugt, bid, intens og Negroamaro i bedste kvaitet. Denne kraftfulde og intense LIALA er fremstillet på 100 % Negroamaro druer. Vinen har en dyb og intens rød/lilla farve og komplekse aromaer med noter af røde bær, tørret frugt og sorte kirsebær. Krydderi noter af kanel, kaffe og vanilje gør den specielt indbydende samt fløjlsagtig og elegant. Det er en meget fyldig vin, blød og harmonisk, rig på tanniner og med en behagelig lang finish. Druerne kommer fra vingårdens ældste vinmarker, der ligger i Guagnano i provinsen Lecce. Meget lavt udbytte og omhyggeligt udvalgte druer er med til at gøre denne imponerende Negroamaro LIALA Salento til et fantastisk glas vin. LIALA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre. Anbefales til et godt stykke rødt grillet kød/steg, vildt og modne oste.

 

169,00 DKK 209,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* 5 ***** ud af 5 i Vinavisen. Læs anmeldelse nederst * PRIMITIVO DI MANDURIA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP.  Primitivo druerne til denne vin er omhyggeligt udvalgt blandt vinstokke med et lavt udbytte beliggende i kommunerne Avetrana og Manduria i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinen har en flot mørke lilla farve og en mørk duft af ribs og modne brombær med lidt antydning af eg og lidt "kostald" i næsen. I munden oplever man en eksplosiv, solrig frugtsmag blandet med lette grønne urter og figen, der folder sig ud med en kraftig blommesmag, der varer ved i munden. Finishen på denne vin er overraskende lang med varige noter af blomme og krydderier.

   5 X STJERNER i Vinavisen - Citat: Til prisen et rent KUP. Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre. Tilbudsprisen er et kup.

Vinen bør serveres ved 15 – 16 grader. Trulli Primitivo di Manduria  anbefales til vildt, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, kraftig pastaretter, italienske kødboller samt halv bløde oste.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Køb 6 flasker til kr. 500,- spar kr. 94,- pr. ks. *

Integro Negroamaro - Økologisk rødvin fra Puglia IGP5 ***** af 5 i VinAvisen der skrev: “En lækker og elegant rødvin på økologisk dyrkede duer. De kan noget nede på støvlehælen med frugt, fin krydring, sødme og charme. I Integro Negroamaro møder vi noter af solbær, blåbær, kirsebær og peber.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 15 %

99,00 DKK
Køb 6 eller flere til 83,33 DKK pr stk. spar i alt 15,67 DKK pr stk.

* Succesfuld Primitivo * Denne Primitivo Novantaceppi 90 Latentia fra Puglia er nyfortolkning af den lækre robuste og fyldige Primitivo, med en let og innovativ smag og dufttoner af blommer og mørk chokolade. Vinen repræsenterer en helt ny måde at drikke Primitivo, der er behagelig fremfor tung og kompleks. Vinen har mange ligheder med Zinfandel fra Californien, og er også baseret på den samme røde drue, men skinner igennem med sin karakteristiske italienske kompleksitet.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Gran Mi Rosso Appassimento fra Puglia har en rig bouquet med noter af mørke, saftige brombær og skovbær. Appassimento stilen skinner tydeligt igennem med et strejf af sødlig tørret frugt. Vinen er fyldig og intens med en stor fedme i eftersmagen. Anbefales til rødt grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, pastaretter og stærkere oste.

69,95 DKK 115,00 DKK (spar 45,05 DKK)

Tilbud på en mørk og smagfuld, koncentreret og silkeblød rødvin. Luna Argenta fra Puglia. En "mini amarone" med stor smag. En tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene før vinifikationen, så de skrumper ind. Derved koncentreres aromastofferne, og det giver ekstra krop og power til vinen. Denne type vin er mest kendt fra Valpolicella i den anden ende af Italien, men fungerer altså også glimrende i Puglia.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP er fremstillet af et vinhus, der har høstet mange gode anmeldelser verden over. Det er vin der giver stor "Value for Money.

Vinen er produceret af den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon. Det er Primitivo på højt niveau fra Salento regionen, i det sydlige Italien nærmere betegnet Puglia eller Puglien, hvor vinhuset Masseria Borgo dei Trulli er beliggende. Dette vinhus har fokus på produktion af mørke, tyk-hudede oprindelige druesorter af højeste kvalitet. Primitivo Trulli er intens rubinfarvet og viser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig, koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men alligevel faste tanniner samt en lang, god eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med oksekød, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, lam, vildt, krydret svinekød, kylling samt medium faste oste. Bør serveres ved 15 til 16 grader 

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

PRIMITIVO SALENTO SARACENA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2017  * Guldmedalje ved Mundus Vini * Vinen har en dyb granatrød farve og aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Smagen er rund og intens med lag på lag af bløde elegante tanniner, vanilje, svesker, kaffe og kirsebær. Finishen er elegant, vedvarende og ekstremt velafbalanceret.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt blandt de lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinrankerne dyrkes i ”Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Druerne placeres i små trækasser på 5 kg hver. Kasserne anbringes derefter i "fruttaio", et godt luftet loft og her tørrer de ved en kontrolleret temperatur og fugtighed i cirka 10 dage. Under denne “appassimento metode” vil druerne miste op til 40 % af deres oprindelige vægt. Denne "tørringsproces" koncentrerer vinens farve, stof og aromaer.

Efter plukning knuses druerne ikke men forbliver intakt. Derved reduceres skader på skindene og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 grader C i 8-10 dage. Denne Trulli Primitivo ligger på franske barriques i 10 måneder. Efter aftapning lagres vinen yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anbefales til Freygaard kød, Sashi oksekød, kødretter og hårde oste. Den er også ideel alene som ”meditationsvin”.

TEST:

 97 Point Luca Maroni ud af 99 mulige Point.

GULDMEDALJE ved Mundus Vini

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Il Carrubo er en elegant og intens vin med nuancer af brombær, blåbær, solbær, lakrids og violer. Her er enorm dybde, stor krop med modne tanniner og en lang og vedvarende eftersmag. 100 % Syrah. 

Susie og Peter Vinding-Diers overtog Montecarrubo i marts 2005 efter mere end ét års forhandling med ejerinden, frk. Pandolfini fra Melilli hvor de boede. En ældre stramtandet dame, datter af en tidligere borgmester og tæt på sine penge. Gården var mildt sagt et vildnis med gamle oliventræer, som havde stået upassede i årevis, og lasede mandeltræer samt halvdelen af en gammel stald nede ved gærdet til naboen. Montecarrubo er et stykke af en vulkan, som er gået ud for mere end to millioner år siden. 

Ved overtagelsen så halvdelen af jorden umiddelbart godt ud, mens den anden halvdel var fyldt, dels med store klippestykker og sten, dels med gamle græsgange. Men beliggenheden er helt speciel: Skrånende ned mod det Ioniske Hav med en konstant kølig brise, den såkaldte ”Gregale”, fordi den kommer fra Grækenland med oprindelse i Sibirien. 

Selv på de varmeste dage i slutningen af juli og august blæser den sin kølige luft ind over markerne. Og jorden er også speciel: Loess (udvasket vulkansk ler), kalksten og sand, og helt oppe på det højeste punkt (150 m) ligger resterne af et koralrev. For to millioner år siden lå vulkanen i havet, midt i en tropisk zone, men vulkanen var en ferskvands vulkan. PH ligger i dag på 7,5, og Peter Vinding-Diers måtte bore 160 meter ned for at få vand - 2 liter i sekundet, rent og lige til at drikke. En god ven lånte Peter sin bulldozer, så de kunne rippe de store klippeblokke op af jorden. Til sidst fik de ryddet halvanden hektar – og jorden, som var kommet frem i dagens lys, var ca. 1 meter dyb, fyldt med humus og porøs med masser af ilt. Ideelt at plante vinstokke i!
Peter Vinding-Diers havde bestemt sig for at plante Syrah - mest fordi typen var kendt for at lave helt store vine i området, men også fordi Peter havde erfaret, at Nero d'Avola først kunne høstes midt i oktober, men regnen kom allerede i september.

Peter bad en af sine venner, Pierre Marie Guillaume i Frankrig, om at finde en god multiklon af særligt udvalgte stokke – et valg, de ikke siden har fortrudt! De plantede 5.000 stokke pr. ha - 1,40 x 1,40 meter, så de kunne gøre gennem markerne og rense ud på kryds og tværs. De valgte også at arbejde med busk vine (kræver mere arbejde og giver mindre udbytte) for at få så høj en kvalitet som muligt. Det har de heller ikke fortrudt.

Gården er certificeret biologisk og køres efter de biodynamiske principper – med de resultater, som nu for alvor dukker op, hvor folk har respekt for deres jord, er det vanskeligt at gøre noget andet. Stokkene bliver mere resistente overfor sygdomme. De bliver sejere og stærkere end naboens, hvor der sprøjtes for alverdens ting, og hvor kunstgødning frembringer enorme, men uinteressante høstresultater. Der håndhøstes, og druerne køres til vineriet, hvor blade, sten og somme tider en enkelt slange sorteres fra, inden de fermenteres i en åben fermenter med plads til ca 2,5 tons druer. Vinen gæres på sin egen gær, men ”hjælpes” lidt ved den sekundære gæring.

650,00 DKK 675,00 DKK (spar 25,00 DKK)

* Gambero Rosso: 2 glas (årgang 2013, 2012, 2010) * Cantina di Santadi, der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine. Dyb rubinrød farve, tenderende mod granat. Mediterran velduft med frugt og urter og skøn, blød smagsfylde i munden med smidige, modne tanniner og en attraktiv saftighed i afslutningen. Anbefales til grillede retter, pasta, pizza og risotto.

Cannonau di Sardegna må fremstilles overalt på Sardinien, og Cannonau er i det hele taget den mest dyrkede blå drue på øen. Santadis meget fine version kommer fra druer dyrket i den sydlige del. Vintypen regnes for en af de traditionelle fra Sardinien og det lokale Cannonau dækker over det mere kendte navn Garnacha/Grenache, som kendes fra både Spanien og Syd-Frankrig. Santadis fortolkning giver en troværdig, opdateret og moderne vin, med spændstighed og friskhed bevaret i frugten, og en renhed i et udtryk, der forener både kølige og varmere elementer.

149,95 DKK 159,00 DKK (spar 9,05 DKK)

* Guldmedalje i Decanter World Wine Awards * VINDER I TEST EKSTRA BLADET - 5 stjerner - BEDSTE KØB * Barone Montalto Nero d'Avola - Bedst sælgende vin fra Sicilien i Greve Vinkompagni. Vinen er produceret på øens "egen" drue Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin. 

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Barone Montalto i en 3 liters flaske (jeroboam/dobbelt-magnum leveret i gaveæske) er en imposant, smuk størrelse, der vækker positiv opsigt på receptionsbordet, eller til den store familiemiddag. På indersiden finder man en kraftfuld, fyldig og blød siciliansk rødvin produceret på øens ‘egen’ drue, Nero d’Avola, som i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed.

 

325,00 DKK 350,00 DKK (spar 25,00 DKK)

* Et super godt tilbud * I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres af mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, som stammer fra de tørrede druer. Luna Argenta Terre Siciliane har en blid, afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter. Velegnet til rødt kød (stegt eller grillet), men også til boeuf bourguignon og andre simreretter.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Evoluzione 2 di tre er produceret af druerne Sangiovese (50 %), Cabernet Sauvignon (35 %) og Syrah (15 %), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.

149,00 DKK 195,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Banfi Evoluzione 3 di tre er produceret af druerne Sangiovese (50 %), Cabernet Sauvignon (40 %) og Syrah (10 %), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.

Sangiovese fra 2000 (35 %) og 1998 (15 %) – denne blanding af ældre Sangiovese fra egetræsfade og nyere Sangiovese fra ståltanke giver vinen en fantastisk friskhed. Cabernet Sauvignon fra 2015 giver vinen saftighed og et elegant strejf af sødme. Syrah fra 2016, der har været lagret dels på træ og dels på stål, gør vinen blød og let krydret.

Det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapningen i december 2017. Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig. Det er en aristokratisk og utrolig kompleks rødvin med intens, lys rubinrød farve, delikat og varm duft af chokolade, læder, marmelade og modne kirsebær, fyldig, men samtidig blød og rund frugtsmag med finesse og dybde, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne elegante og velafbalancerede vin er yderst harmonisk og kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et meget godt henlægningspotentiale. 

* Castello Banfi blev udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017 *

129,00 DKK 195,00 DKK (spar 66,00 DKK)

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen er produceret af druerne Sangiovese (50%), Cabernet Sauvignon (40%) og Syrah (10%), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.

Sangiovese fra 2000 (35%) og 1998 (15%) – denne blanding af ældre Sangiovese fra egetræsfade og nyere Sangiovese fra ståltanke giver vinen en fantastisk friskhed. Cabernet Sauvignon fra 2015 giver vinen saftighed og et elegant strejf af sødme. Syrah fra 2016, der har været lagret dels på træ og dels på stål, gør vinen blød og let krydret.

Det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapningen i december 2017. Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig.

Det er en aristokratisk og utrolig kompleks rødvin med intens, lys rubinrød farve, delikat og varm duft af chokolade, læder, marmelade og modne kirsebær, fyldig, men samtidig blød og rund frugtsmag med finesse og dybde, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne elegante og velafbalancerede vin er yderst harmonisk og kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et meget godt henlægningspotentiale. 

* Castello Banfi blev udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017 *

395,00 DKK

Excelsus er produceret af 60 % Merlot og 40 % Cabernet Sauvignon druer. Denne vin, som er Castello Banfis “flagskib”, har lagret i alt 20 måneder på egetræsfade (først har Merlot og Cabernet Sauvignon druerne været lagret hver for sig og efter 12 måneder er de blevet blandet og har så været lagret de sidste 8 måneder som blend). Derefter har vinen lagret minimum 1 år på flasken inden den er blevet frigivet. Det er en harmonisk og elegant vin med intens rød farve, fyldig og meget frugtig duft med noter af solbær, kirsebær og krydderier, rund og fyldig frugtsmag med et strejf af egetræ, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. 

 

550,00 DKK 595,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Poggio alle Mura di Montalcino er produceret af 100 % Sangiovese druer. Men det er ikke helt almindelige druer, der er brugt, men derimod specielle Banfi cloner af Sangiovese druen. Disse cloner er specielt udviklet af Castello Banfi og "The University of Milan". Vinen har lagret i 12 md. på franske fade og derefter har vinen lagret på flaske. Dette har resulteret i en utrolig elegant vin med en frisk og frugtig duft af kirsebær og brombær med et strejf af lakrids, tobak og nødder. Fyldig, blød og afrundet smag samt en lang og behagelig eftersmag.

195,00 DKK 225,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Banfi Cum Laude er produceret af 30 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 25 % Sangiovese og 15 % Syrah. Druerne har lagret 6 måneder på egetræsfade hver for sig, derefter er vinen blandet og har lagret yderligere 6 måneder på egetræsfade for derefter at blive tappet på flaske, hvor vinen lagrer minimum 6 måneder. Det er en vin med en kompleks duft af kirsebær, blommer, og lakrids, med et strejf af sorte oliven og tobak. Det er en utrolig fyldig vin med kraftig, men samtidig blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Le Pupille Saffredi 25 er en elegant vin med tæthed og en god fylde, som straks viser sig i glasset. I duften er der noter af røde frugter, ribs og brombær, og en krydrede aroma af nelliker, kanel samt en svag duft af vanille. I smagen er den rund og fløjlsagtig med fremragende styrke og afbalancerede tanniner. Den lange og vedholdenhed smag gør det muligt at nyde alle aromaerne i vinen. Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Perfekt til alle former for rødt kød, fuglevildt, pastaretter og kylling.

599,00 DKK

* ITALIENSK KLASSE VIN * Le Pupille Poggio Valente er pragt eksemplar af en top vin fra Toscana. Der findes utallige gode producenter i Toscana, men teamet hos Elisabetta Geppetti, kan bare lige lidt ekstra i forhold til andre gode producenter, og du vil i denne vin opleve mere personlighed og karakter end i nogen anden vin. Smagen er intens af overmodne bær, lakrids, krydderier, mokka og chokolade. Det er en vin i perfekt harmoni og Sangiovese på højeste niveau.

 

199,95 DKK 269,95 DKK (spar 70,00 DKK)

I Le Pupille Di Scansano oplever du en super spændende aroma af fed moden frugt, elegante urter og violer og slutter af med et strejf af koncentreret sød balsamico. Smagen er tilsvarende duften og du vil opleve noget af den flotteste frugt med bløde kanter og saftige bærprægede eftersmage som holder pænt længe. Et brag af velstruktureret italiensk Morellino Di Scansano fra Fattoria Le Pupille i Maremma,Toscana.

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

* Toscana blend som får munden til at løbe i vand * Le Pupille Pelofino åbner sig meget hurtigt i glasset, med masser af frisk frugt, mokka, milde krydderier, roser og en anelse chokolade. Efter lidt tid i glasset fanger dine sanser den flotte rene kirsebærfrugt, som bare vokser sig større. I munden vælter det rundt med masser af røde bær, friske urter og masser af varme. Frugten er overraskende lækker og charmerende med masser af modenhed og struktur.

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Fornacina Brunello. Denne helt specielle Brunello Riserva produceres udelukkende af de bedste druer fra ejendommens bedste parceller i Castelnuovo dell´ Abate, og udelukkende i årgange, som kan betegnes som top år for regionens vine.

499,00 DKK

Brunello er dyrt, og ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello Montalcino er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money" En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

399,00 DKK

 * Robert Parker 97 point * " The wine is beautifully abundant and fragrant in the most exuberant and expressive manner". Brunello di Montalcino Il Poggione  er en Brunello fra én af områdets klassiske top producenter. Sangiovese druen giver her en stor åben bouquet med noter af sorte kirsebær, blommer og en anelse krydderi fra den lange fadlagring. Smagen er afstemt, hvor den intense frugt suppleres fint af blød, moden tannin og en lang fyldig eftersmag. En oplagt ledsager til kalve- og lammekød – gerne grillet. 

Sangiovese Grosso druerne høstes fra ejendommens egne marker, fra mere end 20 år gamle vinstokke. Vinen gæres ved kontrolleret temperatur i 15 dage, inden den overføres til egetræsfade. Il Poggione bruger store fade på mellem 30 og 50 hektoliter for at skabe den bedste balance mellem fad og frugt. Vinen lagres i 3 år på fade inden aftapning. Dette er den helt klassiske lagringsmetode til Brunello. Il Poggione Brunello di Montalcino er klar til at blive drukket, når den frigives til salg, men har også et stort udviklingspotentiale under de rette omstændigheder.
369,00 DKK 389,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Wine Spectator 94 point * Vinous 95 point * Harmonious balance and symmetry that makes the 2015 Lisini so easy to like already * Fra én af de bedste Brunello producenter kommer denne elegante rødvin. Brunello'en fra Lisini har en helt klassisk stil, hvor Sangiovese-druen udfolderalle sine aspekter, fra kirsebær og hindbær til mere mørk frugt. Smagen er fyldig med fine tanniner fra fadet og en god intensitet fra den modne frugt. Brunello fremstilles af Sangiovese, som lokalt kaldes Brunello. Lisinis vinmarker ligger 320 meter over havet. Druerne høstes i hånden og får fuld opmærksomhed i vineriet. Gæringen foretages ved kontrolleret temperatur over 20 – 26 dage og efterfølgende lagres vinen på store slovenske egetræsfade i 24 måneder inden aftapning.

Lisini er en af de ældste producenter i Brunello di Montalcino, og tappede første årgang i 1967 og anses dermed for at være en af de originale 12 producenter i området. Historien for Lisini går dog helt tilbage til 1846, hvor Francesca Clementi giftede sig med Lodivico Lisini på slottet i Sant Angelo in Colle. I dag drives ejendommen videre af de direkte efterkommere herfra; Carlo, Lorenzo og Ludovica.

499,00 DKK

* 93 point, Robert Parker Wine Advocate * La Colombina er en diminutiv vingård i det sydlige Toscanas Montalcino-distrikt, hvor familien Caselli ejer 3 hektar vinmarker omkring Castelnuovo dell`Abate. Her er de naboer til bl.a. Ciacci Piccolomino og Uccelliera i Brunello-zonens feterede syd-østlige del. La Colombina Brunello di Montalcino smager pragtfuldt, og er i prisklassen et af de bedre køb.

329,00 DKK 345,00 DKK (spar 16,00 DKK)

Brunello Di Montalcino 2011 DOCG Patrizia Cencioni. Top årgang fra Montalcino. Patrizia opnåede 3 glas i Gambero Rosso i 1997, og siden dengang har hun været én af de producenter, som man holder godt øje med.

299,00 DKK

* 5 STARS * One of the best vintages of the last years. The climate was mild, with a very hot summer but with rains that helped to reach the right degree of ripeness. ”Brizio Brunello di Montalcino er en intens og elegant rødvin, med en intens bouquet/aroma af modne røde frugter med en elegant antydning af krydderi. Smagen er afbalanceret, med god syre, der giver vitalitet og friskhed til en meget elegant og kompleks vin, med rigeligt med bløde tanniner. Den har antydninger af krydderier (sort peber) med en lang og behagelig eftersmag. Vinen er et perfekt match til vildt, ost og forskellige typer af rødt kød.

299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Brizio Rosso di Montalcino er en frugtagtig, frisk og elegant rødvin. Den har en dejlig blomsteragtig bouquet med noter af modne røde frugter og bær. Smagen er afbalanceret, frisk og med en god integreret og afbalanceret syrlighed og modne tanniner. Eftersmagen er lang og dvælende med smag efter mere. Vinen er fremragende til pastaretter, traditionelt italiensk pålæg og forskellige former for rødt kød.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso Dievole er fremstillet på 70 % Cabernet Franc og 30 % Cabernet Sauvignon druer og er lagret i 12 måneder i store franske egetræsfade. Bouqueten domineres af modne frugter som brombær og kirsebær med lette urte nuancer. Denne meget elegante vin er velstruktureret og forfriskende i ganen med en vedvarende lang finish.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dievole Chianti Classico er vingårdens flagskib. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning. Anbefales til pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole Chianti Classico er vingårdens flagskib. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning. Anbefales til pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* 94 point Robert Parker * Badia a Passignano 2017 har en flot rubinrød farve. I næsen fornemmer man en aroma af rød frugt, kirsebær kombineret med intense, men alligevel delikate blomsternoter og hvid chokolade. Mundfylden er fyldig, livlig og afbalanceret med bløde, fløjlsagtige tanniner, der giver vinen elegance, stor karakter og fremragende vedvarende smag. Badia a Passignano Gran Selezione er produceret udelukkende på de fineste Sangiovese druer høstet fra sin vingård, der ligger i hjertet af regionen Chianti Classico. Regionen er blevet respekteret og værdsat for sin enestående vinproduktion siden år 1000. Vingårdene vokser ca. 300 meter over havets overflade på jord, der er rig på kalksten med en fin mængde ler. Vinen lagres i de historiske kældre under Badia Kloster i Passignano, der kan dateres tilbage til det 10. århundrede. Anbefales til diverse oste, vildt, krydrede retter og mørkt kød. 

369,00 DKK 389,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2018 - Økologisk. Dievole Chianti Superiore er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

     GODT KØB.

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarenede afslutning, der er let at parre med forskellig mad. Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød. Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder. Nyd denne vin ved 14-16 grader.

 

99,95 DKK 149,95 DKK (spar 50,00 DKK)

* 98 Point af Luca Maroni * Governo All Uso er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Denne vin er produceret efter en klassisk Toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med en dyb rød farve. Der er noter af modne kirsebær og skovbær. En perfekt vin hvis man ønsker masser af smag og en afstemt sødme.

5 x 5 stjerner i vinavisen. Til prisen er den virkelig attraktiv.

69,95 DKK 128,95 DKK (spar 59,00 DKK)

Villa Antinori er en flot rubinrød rødvin. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Den er fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish. Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Merlot. Anbefales til milde oste, pastaretter, lyst kød, pizza og rødt/mørkt kød.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* 90 point Wine Spectator * Pèppoli Chianti Classico er rubinrød i farven. I aromaen har Pèppoli intense noter af rød frugt, kirsebær og jordbær, velafbalanceret med blomster undertoner. Delikate antydninger af krydderier, aromatiske urter og noter af lys ristning fuldender billedet. I munden er den levende og frisk med bløde tanniner og en finish, der bringer de aromatiske noter tilbage. Anbefales til fjerkræ, pastaretter og rødt kød. 100 % Sangiovese.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2016 leverer en intens rubinrød farve i glasset. I næsen fornemmer man noter af moden rød frugt, vilde kirsebær og tørrede vilde blomster sammen med en krydret aroma af kanel og en behagelig balsamisk finish. På tungen er vinen afbalanceret, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende eftersmag, der bringer vinens rigelige krydrede aroma og smag tilbage. Ganske enkelt en fremragende Chianti Classico, som anbefales til diverse oste, vildt, krydrede retter og mørkt kød. 

209,00 DKK 229,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Flot, rubinrød farve i glasset med en aroma af kirsebær og marmelade sammen med noter af violer og anisette. Bløde og elegante tanniner balanceret med en behagelig friskhed og sprødhed. Anbefales til grøntsagsretter, milde oste, lyst og mørkt/rødt kød. 

99,00 DKK 109,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Bansella leverer varen med en rubinrød farve med mørke skær. Aromaen er fyldig med noter af blommer, violer, kakao og lakrids. Fyldig og balanceret på tungen med en frisk eftersmag og en fin, sprød syre. Anbefales til milde oste og lyst kød.

159,00 DKK

Mompertone er dyb, rubinrød med violette skær. Aromaen er fyldig og frugtig med præg af blommer og kirsebær, som blander sig med violer, krydderier og kaffe. Fyldig på tungen, rig på saftige tanniner, elegant og vedholdende. Druesammensætningen er Barbera og Syrah. Anbefales til lyst kød, fjerkræ, stegeretter, fjerkræ ( og gerne på grillen)

159,00 DKK

* GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018, GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018 * Det er en virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner, afbalanceret og klar til at drikke. 

Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20 % af vinen lagres på egefade. 

Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.

80,00 DKK 89,95 DKK (spar 9,95 DKK)

* 100 point fra både Robert Parker og James Suckling * Stærkt begrænset antal i denne super årgang. Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag. Druesammensætningen er Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Sangiovese.

I 1971 fremstillede Antinori for første gang "supertoscaneren" Tignanello, overvejende af Sangiovese med et tilskud af Cabernet Sauvignon. I 1978 fulgte Solaia, "den solbeskinnede", der kommer fra en helt special 20 ha. stor parcel på Tenuta Tignanello. Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, og vinen måtte i lighed med Tignanello nøjes med betegnelsen IGT, på trods af at den rangerer blandt Italiens og verdens bedste vine, og anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien

2.995,00 DKK

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva imponerer med en intens rubinrød farve. I aromaen får du noter af moden, rød frugt balanceret med hint af vanilje og krydderier. På tungen er vinen fyldig og afbalanceret, dyb og velsmagende med bløde og silkeagtige tanniner. En vin med ægte karakter og et fremragende udtryk for det lokale terroir, yderligere kendetegnet ved en lang og vedvarende eftersmag.

Siden 2011-årgangen produceret med druer udelukkende fra Tignanello vingården. Lavet næsten udelukkende på Sangiovese druen med en lille procentdel af andre komplementære druesorter. Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, D.O.C.G. Tenuta Tignanello er en vin, der fuldt ud er i stand til at udtrykke Sangioveses kvalitet og elegance, når den dyrkes i dette område.

Vækstsæsonen 2018 begyndte med normalt vintervejr, både hvad angår temperaturer og nedbør. På trods af det begyndte vinstokkenes knopbrud en uge tidligere end gennemsnitligt. Foråret var præget af hyppige regnbyger og lave temperaturer, især i maj måned, mens juni og juli var varme og tørre, men uden ekstrem varme. Spredt nedbør i august måned og en tør, blæsende periode i september og oktober gjorde det muligt for druerne at udvikle sig til perfekt modning med fremragende sukkerniveauer. Høsten begyndte i midten af ​​september med Sangiovese og blev afsluttet i første halvdel af oktober med Cabernet Sauvignon.

Anbefales til mørkt kød, vildt, fjerkræ og milde oste. 

359,00 DKK

Chianti DOCG Fiasco Paglia, endelig hjemkommet. 

Når nu det er lidt ”bøvlet” at komme til Italien, må Italien jo komme til os. En dejlig Chianti som vækker minder om Italien (Toscana). Vinen smager fremragende til italienske pølser og salami, til faste oste, diverse stege, lyst og rødt kød. Farven er flot rubinrød. Duften er fin med noter af frisk frugt. Smagen er harmonisk, rund og elegant. Åben vinen en lille time førend den skal nydes og serverer den ved en temperatur på små 18 grader. Druesammensætningen er Sangiovese 80 % og Canaiolo 20 %.

 

89,95 DKK 99,00 DKK (spar 9,05 DKK)

* Fremragende og smagfuld rødvin* Masser af dybde fra Cabernet Sauvignon, fedme fra Merlot og friske kirsebær fra Sangiovese. Chiappini Felciaino Bolgheri Rosso er helt igennem et klassisk glas Bolgheri med masser af dybde fra Cabernet Sauvignon, fedme fra Merlot og friske kirsebær fra Sangiovese. En virkelig lækker vin, som bare har det hele at byde på. Vinen er produceret traditionelt på Cabernet Sauvignon(50 %) samt Merlot(40 %) og Sangiovese(10 %). Den lagres i hele 12 måneder på franske egetræsfade. Vinen er dyrket økologisk.

Det færdige resultat er en vin med en intens rubinrød farve. Smagen er rig på frugt, der er pakket ind i en krydderiblanding med lakrids og solbærtoner. Det er en kompleks og stor vin, som har et godt lagringspotentiale. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er velegnet til kødretter med kraftigt tilbehør som lam, kalv og vildt.

299,00 DKK 329,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler