Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Med en glorværdig fortid (Sydafrika som vinland har eksisteret i mere end 300 år), hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende i verden. Landskabet minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien.

Vinden er fjenden eller udfordringen om man vil. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille – i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille. 

Der laves rødvine og hvidvine på mange forskellige druer i Sydafrika. De mest vellykkede er som regel på Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc og Sauvignon Blanc.

 

Sorter resultater:

Frisk duft af grønne solbærblade, lidt stikkelsbær og grøn peber, men ikke den ultra grønne Sauvignon Blanc. Det her er mere modent og tilbagelænet, og det fungerer rigtig godt og klæder vinen. Smagen er frisk med en blød syre og et modent frugtudtryk med hvide frugter – litchi – og lidt grøn peber. Rig struktur og særdeles harmonisk. Det vil måske overraske flere, at Sauvignon Blanc kan smage så godt og avanceret fra Sydafrika, men vinområdet Constantias placering tæt på kysten gør hele forskellen.

Vinen er fremstillet af 87 % Sauvignon Blanc og 13 % Semillon druer, der er dyrket på Klein Constantia i området Constantia, som er beliggende i udkanten af Cape Town. Den er udelukkende lagret på ståltanke for at bibeholde sin friske og frugtagtige karakter.

Det er en vin med forbavsende flot karakter, klar gylden farve, intens bouquet af fersken, figner og tropiske frugter, frisk men samtidig fyldig frugtsmag samt en tør og velafbalanceret eftersmag.

Den er yderst velegnet som aperitif, fisk, kylling, lettere frokoster, milde oste, rå fisk og salater.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige, ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter. En meget rund og kun "halvfed" Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen. Smagen er vedholdende og lækker med en god balance mellem fad, syre og sødme.

69,95 DKK 89,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Det er en nærmest perfekt Chardonnay, med en elegant strågul farve. Bouqueten er meget fyldig med masser af indtryk af citrus og en anelse honning/smør. Smagen er kompleks med masser af dejlig friskhed. Eftersmagen rummer mange smagsnuancer, og afrundes meget flot, med en elegant syre og medium fedme. Vinen vil stå sig godt til retter med fisk, gerne laks, samt retter med lyst kød og fjerkræ. Du skylder dig selv at prøve denne vin - Den er Super...

59,95 DKK 89,00 DKK (spar 29,05 DKK)

En hvidvin med en flot klar farve, delikat bouquet af guava og fersken, frisk, blød og rund smag med masser af frugt samt en blid og behagelig eftersmag. Denne let drikkelige hvidvin er særdeles velegnet som aperitif, til salater, grillet fisk og fjerkræ. Vinen bør serveres ved ca. 10 gr. og drikkes mens den er ung og frisk.

59,95 DKK 89,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Boland Cellar Reserve Chardonnay er en velbalanceret vin med en fyldig krop, hvor den fremtrædende duft af citron komplimenterer den meget attraktive gylden-grønne farve, mens de underliggende ege noter kombineres særdeles godt med de friske frugt aromaer. Vinen er kompleks, fyldig og afrundet i smagen. En elegant vin med en lang, dvælende eftersmag af vanilje. Vinen anbefales til retter med fisk, gerne laks eller smørfisk, samt retter med lyst kød og fjerkræ.

139,00 DKK 189,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler