Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Cava er Spaniens svar på en mousserende vin. Der er blevet fremstillet Cava i de nordlige dele af Spanien siden Josep Raventós sendte sin første flaske på markedet i 1872, der på det tidspunkt efter sigende havde arbejdet i 40 år på at fremstille en spansk pendant til den franske Champagne. Fremstillingsmetoden for Cava er præcis den samme som bruges til at lave Champagne. 

99 procent af den Cava der bliver fremstillet, produceres i den nordøstlige del af Spanien, nærmere bestemt i Penedès regionen i Catalonien. Den sidste 1 % er tilfældig fordelt mellem små producenter i den øvrige del af landet. 

Følgende hvide druer er tilladte i en Cava: Macabeo, Xarello, Parellada, Subirat og Chardonnay. Derudover anvendes der røde druer (Garnache og Monastrell) til Cava Rosé. 

Sorter resultater:

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker. Vina Cecilia Moscato Rose er lige så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker. Vina Cecilia Moscato er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

* Fantastisk frisk Cava med stor friskhed * Flot Cava af den bedste kvalitet lavet på de lokale druesorter Macabeo og Malvasia. Den er vinificeret efter den klassiske metode fra Champagne. Cavaen har en flot lys farve med et grønt strejf. Den er meget aromatisk af hvide blomster samt frugtagtig og intens i smagen efterfulgt af lidt sødme og med fine bobler. Den er velegnet som aperitif, men også god i selskab med fisk/skaldyr, lyst kød, spansk tapas, charcuteri, krydret mad eller blot til ren nydelse.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)
Mas Fi har en strågul farve med grønne toner. Fine vedholdende bobler, der giver Cavaen et flot udseende i glasset. Aromaen er blød med toner af blomster, modne frugter og lidt citrus. Den er yderst livlig i munden med en behagelig elegance og balance. Eftersmagen er fyldt med lyse frugter, der slutter ud i en flot renhed.
79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Mas Fi har en flot strågul farve med grønne toner. Bløde og let sødmefulde bobler. En Cava, der er velegnet som aperitif eller til friske frugter. Cava Masachs er beliggende i området "El Penedés" mellem middelhavet i syd og Montserrat bjergene længere mod nordvest - ca. 40 kilometer syd for Bacelona. Her har Masachs deres ejendom og kælder, med tilhørende 42 hektar vinmarker.

79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler og hyben. Der anvendes kun fritløbende most (dvs. den most, druerne afgiver, inden de presses). Vinen har lagret i minimum tre år, inden den frigives til salg

80,00 DKK
Robert Parker, siger kort og godt "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...". Blød behagelig mousse. Let gylden farve med duft og smag af hasselnød, peberfrugt og grønne æbler. Der anvendes kun fritløbende most (dvs. den most druerne afgiver, inden de presses). Vinen har lagret i minimum tre år, inden den frigives til salg. Perfekt som apéritif, til skaldyr og lys fisk.
169,00 DKK

Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler og hyben. Der anvendes kun fritløbende most (dvs. den most, druerne afgiver, inden de presses). Vinen har lagret i minimum tre år, inden den frigives til salg

169,00 DKK
Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør.
89,00 DKK 95,00 DKK (spar 6,00 DKK)
Denne kvalitets Cava er et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse. En fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler. Det er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en kraftig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.
89,00 DKK 95,00 DKK (spar 6,00 DKK)

Modsat sædvanen er denne Demi-Sec alene fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop Demi-Sec/Semi-Seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil.

89,00 DKK 95,00 DKK (spar 6,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler