Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig har gennem mange hundrede år været verdens førende vinnation, når det gælder kvalitetsvine.

Kvaliteten opgøres i klassificeringer og kontrolleres nøje af myndighederne. AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) klassificerer vinene ud fra geografisk oprindelse, drueindhold samt produktionsmetoder. AOC anses som højeste kvalitetsniveau. VDQS er en klassificering, der udgøres af vine der afventer AOC klassifikation. Herunder findes Vin de Pays og Vin de Table. 

Årligt produceres mellem 50 og 60 millioner hektoliter vin. Dette svarer nogenlunde til mellem 7 og 8 mia. flasker pr år. Områderne udgøres hovedsageligt af Champagne, Loire, Bourgogne, Jura og Savoie, Rhône, Sydvestfrankrig, Dordogne, Bordeaux, Languedoc-Roussillon, Provence, Alsace og Korsika.

De primære druesorter er Chardonnay, Sauvignon Blanc

Sorter resultater:

”La Soif” er en helt ny vin, som Domaine Kientzler har arbejdet på at fremelske igennem en årrække. Målet har været at skabe en Alsacevin, der er allround anvendelig til mad, men som også kan nydes uden mad. Projektet er til fulde lykkedes.

Det er en vin med virkelig fine og forskelligartede aromaer med noter af lyse frugter. I smagen er der en fin balance i vinens livlige stil, frugt og en lækker friskhed.

Vinen er tør og produceret på druerne Auxerrois (60 %), Riesling (25 %) samt Muscat (15 %). Vinstokkene har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en dejlig vin at nyde helt uden mad.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Kientzler Pinot Gris har en frisk og indbydende bouquet med noter af blomster, fersken, abrikos og en lille anelse røg. I smagen er vinen livlig, fed og velafbalanceret med en tone af honning. En klassisk og lækker Pinot Gris, der kalder på en dejlig forret med fed laks.

Vinen produceres på 100 % Pinot Gris fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen kan serveres til en bred vifte af retter, lige fra krydrede asiatiske retter til Sushi. Det er en helt perfekt vin til røget laks (a match made in heaven) samt til modne oste. Det er også en rigtig god vin at bruge som aperitif-

159,00 DKK

Klassisk tør, stram, mineralsk og ren Riesling. Imponerende sofistikeret samt frisk og spændstig i sit udtryk, der med sin utrolig fine balance viser, hvad Riesling-druen kan præstere. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne lyse frugter. Virkelig en rigtig madvin.

Vinen produceres på 100 % Riesling fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Domaine Kientzler Riesling anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en hvidvin, der er spændende at sætte til vegetariske retter.

159,00 DKK

Domaine Kientzler Riesling Ribeauvillé er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen. Det er en lækker Riesling med fine og elegante aromaer med noter af blomster og med masser af mineralske toner. Det er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen, der er meget ren og klassisk. 

Druerne til denne vin kommer fra forskellige af Kientzlers Grand Cru marker, der er beliggende omkring Ribeauvillé. Alle med en gennemsnitsalder på mere end 30 år.

Kientzler’s Riesling Ribeauvillé kan nemt drikkes helt ung, men for at den virkelig folder alle vinens kvaliteter ud, kan en vis lagring anbefales. 5 - 10 år i kælderen giver vinen yderligere kompleksitet, finesse og mineralitet. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fed fisk, skaldyr eller lyst kød.

219,00 DKK

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Cleebourg Pinot Gris Prestige Alsace egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter, Foie Gras eller som en delikat aperitif.

79,95 DKK 109,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cleebourg Prestige Alsace er en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. Bør serveres ved 8-10 °.

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød", faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cleebourg Brandhof Pinot Gris har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En meget fin substans, som ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Vinen bør serveres ved en temperatur på 8-10° C.

129,00 DKK

Cleebourg Reifenberg Gewurztraminer har en lysegul farve. Næsen er meget elegant og meget blomstret. I munden er der et strejf af det eksotiske frugter. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afsluttende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste, men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8° C.

129,00 DKK

Vinen har en fin farve, lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Cleebourg Hannesacker Riesling anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige og tørre oste. Bør serveres ved 10° C.

129,00 DKK
Denne flotte Pinot Gris Reserve fra Fernand Engel har en ret intens duft af blomster og modne eksotiske frugter samt en anelse lakrids. Smagen er tæt, men med god friskhed og en meget vedholdende eftersmag, der afslutter med en fin antydning af røg og vanilje. 
 
Druerne høstes efter økologiske forskrifter for at skabe den bedste balance i naturen og i flasken. Normalt taler man om 7 druer i Alsace, hvoraf de 4 af dem betegnes som Grand Cru druer, og Pinot Gris er en af dem.
129,00 DKK

Fremragende ren og fokuseret Riesling Reserve fra Fernand Engel. Vinen har en frisk duft med noter af ananas og fersken, samt en fin underliggende mineralitet. En harmonisk oplevelse i munden med opfriskende frugtsyre og gentagende noter af tropiske frugter. Det er en vin med flot intensitet i eftersmagen, der gør den særdeles velegnet til delikate fiskeretter.

Fremstillet af Riesling høstet i hånden fra fire parceller i området omkring Orschwiller og St Hippolyte. Vinstokkene dyrkes økologisk på marker med kalkholdig jord og skiffer.
129,00 DKK

En superlækker kvalitetshvidvin produceret på en kombination af Sauvignon Blanc og Sémillon. Vinen er på én og samme tid frisk og sprød samt fed og cremet. En kraftfuld hvidvin med sjæl og karakter. 

89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* Smager fremragende, begrænset parti * Château Saint Florin producerer en ren og velsmagende hvid Bordeaux. Det er en læskende, frisk og fyldig mundfuld med god længde og struktur, næsten Pessac-agtig i stilen, med masser af dejlige Sauvignon Blanc toner.

Slottet ligger i hjertet af Bordeaux ved den lille landsby Soussac, og vinstokkene står på skråningerne på ”Butte de Launay”, der er det højeste punkt i området. I 1981 købte Jolivet slottet og de tilhørende marker, og de har i årenes løb moderniseret og udviklet ejendommen samtidig med at de har været tro mod deres grundlæggende princip om at arbejde med største omhu og respekt i vinproduktionen. Denne lidenskab for deres erhverv betyder at de har taget personlig kontrol over alle de forskellige faser, lige fra druernes ve og vel i markerne til selve vinfremstillings processer. 

Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk eller skaldyr. Det er også en vin, der er spændende til vegetariske retter eller gode modne oste.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pessac-Leognan - Château La Garde Blanc er noget af det bedste hvidvin vi har smagt. En fantastisk smagfuld hvid Bordeaux vin. En ren og klar farve med et grønligt skær. I den komplekse bouquet findes svage nuancer af citrusfrugt, grapefrugt og citron som med alderen udvikler sig til en passionsfrugt lignende duft. Smagen er tør og elegant og har Sauvignon Blanc druens aller bedste egenskaber. Rigtig god og fyldig med en vidunderlig eftersmag. * Robert Parker: 90-93 point – James Suckling: 92-93 point *

295,00 DKK

Simpelthen noget af det bedste hvide Bordeaux vi har smagt - og heldigvis er både vores kunder og Robert Parker enige i at det smager fremragende. Vinen er "klar til at drikkes nu" men kan uden problemer gemmes i mange år endnu. Anbefales at nydes inden 2027.

This wine is intense and expressive on the nose. A wide palette of aromas starting with notes of lemon, apricots, white peaches and verbena. The oak is finely integrated. The density and volume are backed by a crisp acidity. The finish is complex and fresh. 50% Sauvignon Blanc - 50% Sémillon. Service temperature above 10°C / 50°F for young wines. Between 12°C / 53°F and 14°C / 57°F, after 4-5 years of aging.

Following a dry winter, this vintage was hit by late frosts on the 27th, 28th and 29th of April which badly affected our vines, notably the white grape varieties. The parcels, which escaped the frost started a very early cycle of vegetation, leading up to a quick and uniform flowering. The month of June was hot and sunny. Fortunately, the temperate climate of July and August allowed the acidity and the freshness of the fruit to be preserved. “The veraison” was as equally early around mid-July. The harvest started on the 21st of August for the whites (one of the earliest harvests to date!) and finished mid-September with the grapes reaching optimum ripeness. Before the harvest, in the partially frost hit parcels, considerable work was undertaken to identify the unaffected vines and to select which first generation, non-frost damaged bunches to pick.

 

399,00 DKK

* En fremragende hvid Bordeaux til prisen * Herlig forfriskende halvtør hvidvin. Duften er meget kompleks med noter af ananas og eksotiske frugter. Smagen er lang, velafbalanceret og elegant. Anbefales til fed fisk (laks og ørred), grøntsager, fjerkræ og lyst kød.

129,00 DKK

Elegant duft af æble, citrus, fersken, og et fint strejf af fad. Frisk, let krydret smag, god fylde og frisk, krydret, cremet eftersmag.

Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet.  André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.

Vinen er produceret på 100 % Sauvignon Blanc. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 10 måneder på franske egefade, hvoraf 35 % er helt nye fade.

Vinen skal helst have 1-2 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og den er typisk allerbedst efter 2-5 år, men det er absolut en hvidvin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, skal den normalt også kunne nydes efter 12–15 år efter høsten.

Serveringstemperaturen bør være 8–10 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige retter med fisk og skaldyr. Et perfekt valg til østers, men også til grønsagsretter, oste og salater.

199,00 DKK

Duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen madvin til et bredt udvalg af bordets glæder. Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

195,00 DKK

Louis Jadot, Macon-Villages, Grange Magnien er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse. Den er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr, asiatisk mad, østers og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

139,00 DKK 155,00 DKK (spar 16,00 DKK)

Chablis Dominique Gruhier kommer fra 4 forskellige terroirs. Mangfoldigheden af disse parceller skaber stor finesse og en fantastisk kompleksitet til denne smukke Chablis. ”La Revue du Vin de France”, som er Frankrigs førende vin magasin, skriver: Hvilken vin. Dens gyldne profil fader over i mineralske aromaer, efterfuldt af en rig balanceret smag, med et kalket/stenet finish. Chablis Dominique Gruhier er dyrket på det skarpe hvide terroir. I 2015 syntes alt at gå op i en højere enhed i Chablis. Mængderne er små, men kvaliteten findes ikke bedre.

195,00 DKK 210,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Louis Jadot, Chablis, Cellier de la Sablière er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, der er lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven. det er en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste - og ren hygge.

199,00 DKK 210,00 DKK (spar 11,00 DKK)

En del af Louis Jadot, Pouilly-Fuissé er lagret på åbne kar, en anden del på egetræsfade, og til sammen giver det på den ene side struktur i vinen, på den anden side frugt og total friskhed. Vinen har gyldne toner, en harmonisk palette med hasselnød, ristede mandler, grapefrugt og citroner som de dominerende noter. Anbefales til flødebaserede retter, fed fisk, lyst fjerkræ, østers og skaldyr

299,00 DKK

Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte Blanc gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade i 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalv, mørkt fjerkræ, ost, allround , vildt og det fransk landkøkken.

319,00 DKK

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne vin er produceret af 100 % Chardonnay druer fra Grand Cru området Valmur i Chablis i Frankrig. Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant og kompleks duft af bl.a. citrusfrugter og fersken, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af hasselnød og ristet brød samt en lang og vedvarende eftersmag. Denne fremragende Chablis Grand Cru Valmur J. Moreau & Fils er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

399,00 DKK 495,00 DKK (spar 96,00 DKK)

* 93+ Points Robert Parker/The Wine Advocate * "Offering up notes of yellow orchard fruit, confit citrus, marzipan and subtle hints of petrol, the 2017 Meursault 1er Cru Les Santenots is medium to full-bodied, broad and fleshy, with an envelopingly textural attack, ripe acids and a deep, chewy mid-palate, concluding with a long finish. This premier cru always produces a broad shouldered, ripe expression of Meursault, but it also ages formidably well."

Mineralsk præcision og disciplineret fedme er nøgleord for denne Meursault 1er Cru. En fokuseret, spændstig vin med et godt henlæggelsespotentiale. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne.

Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde, dette er med andre ord rigtige vinbønder. Der både gæres og lagres på egetræ – i dette tilfælde godt et år i beherskede 10 % ny eg. 

Monthélie Douhairet Porcheret Meursault 1er Cru Santenots er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandler, kalkede mineraler og en anelse af den fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

475,00 DKK

* 91 points Robert Parker/The Wine Advocate * "From a small parcel in a seldom-seen lieu-dit near Monthélie, the 2017 Meursault Le Pré de Manche reveals aromas of crisp orchard fruit, white flowers, fresh pastry and hazelnuts. On the palate, it's medium to full-bodied, with an elegantly textural attack, good concentration and racy acids."

Dette er ren Bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved. Her en fokuseret og struktureret chardonnay i en slank, mineralsk stil fra Meursault-naboen, Monthélie. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde. Dette er med andre ord rigtige vinbønder.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god Bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil. Husk at ordentlig, hvid Bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse, og den har kun "godt af" at blive luftet lidt.

395,00 DKK

* Nyhed * Dejlig frisk og lækker Bourgogne fra Maison Charles * Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør. Vinen passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine Charles Mâcon-Villages 2015 * En fabelagtig hvid Bourgogne fra Domaine Charles * Vinen har en flot gylden, gul og krystalklar farve. I næsen oplever man en blanding af blomster og frugtagtige aromaer med noter af hasselnød, honning, akacia og citrusfrugter. En meget beundringsværdig, frugtagtig vin, som en "klassisk" Mâcon Villages, der i smagen kombinerer frugt, finesse og friskhed.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 12 grader til retter med fisk og fjerkræ.

Kvalitets Chardonnay fremstillet af druer fra vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 25-30 år. Jorden består af ler og kalksten. Markerne er hovedsageligt syd-syd-øst vendt. Vingården er beliggende på en skråning og vinstokkene vokser på plateauer.

Vinfremstillinen består af en skånsom presning over en lang periode. Vinen lagres i 10-12 måneder i ældre franske egetræsfade.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc Pere & Fille 2017 * En rigtig dejlig og dyb mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles * Denne skønne Bourgogne Chardonnay har friskhed, er frugtrig og har en dejlig mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter.

Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, skaldyr, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

149,00 DKK

Pouilly Fumé ligger umiddelbart overfor Sancerre, og området har været opdyrket siden romertiden. Der dyrkes udelukkende hvidvin i distriktet, og det er primært Sauvignon Blanc, der anvendes. En duft af grape, pære, æble og fersken nærmest vælter op af glasset. Smagen er frisk med flot nerve og struktureret syre.

189,00 DKK

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstret aroma, der på fineste vis demonstrere, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen. Hvide blomster, grapefrugt, forfriskende mineralsk, med frugtig fylde, som modne pærer og annanas. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre. God mineralitet, men alligevel fyldig. En skøn moden vin med lang fyldig eftersmag. Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost)

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* NYHED - KOM OG SMAG * THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc IGP Loire Joel Delaunay er en virkelig frisk hvidvin i topklasse. Sauvignon Blanc med friske græsagtige urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomster noter i ganen. Frisk med en god balance mellem delikate frugtsmag og dybde.

Ved fremstilling af denne Sauvignon Blanc presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter i rustfrit stål, og efterlades på sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Thierry Delaunay studerede i Bordeaux og har afsluttet vinfremstillingsvinduer over hele kloden med henblik på vinøs perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at tage rollen som kældermester. Det er en lækker Sauvignon Blanc til fisk og skaldyrs retter, især gravad laks eller røget laks. Prøv den også til gedeost i enhver form - røget eller aromatiseret med urter. En perfekt hvidvin til lyst kød, krydret retter, kylling og buffet. 

Server denne Sauvignon Blanc ved 6 - 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK 129,00 DKK (spar 39,05 DKK)

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE COLOMBARD SAUVIGNON BLANC.

Vignoble Ferret-vingården der ligger i hjertet af Gascogne på kalkstens/lerjord, har i flere generationer producerer kvalitetsvine. Denne Colombard/Sauvignon Blanc er en frugtagtig vin med noter af eksotiske frugter og hyldeblomst. I smagen er den sprød og frisk. Serveres afkølet som aperitif, til sushi, fisk, frokostretter eller som ren hyggevin.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol  75 cl.

99,00 DKK 130,00 DKK (spar 31,00 DKK)

Vinen er fremstillet på følgende druer: Viognier, Roussanne, Grenache, Marsanne og Clairette. Det er en frisk frugtagtig og fed hvidvin med smag af fersken og æble med et blomsteragtigt præg. Denne hvidvin ligner meget en hvid Bourgogne blot til den halve pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige / smagfulde forretter som eksempelvis stegte fisk. * På Rhonevinfestival 2011 blev Sablet - Domaine Piaugier af publikum kåret som den bedste hvide Rhone vin, og i 2016 tog den førstepladsen igen *

149,00 DKK

Vinen er lavet på 100 % Chardonnay druer fra et 4 ha stort areal, der primært ligger på kalkstensterrasser, der omgiver Château de Cayx. Vinslottet har siden 1974 været ejet af Hendes Majestæt Dronningen og Prinsgemalen (født Henri de Laborde de Monpezat). La Cigaralle Blanc har en flot gylden farve med grønne strejf. Duften har primære aromaer af æble og lemon, som efter et par år på flaske går mere hen mod fersken, abrikos og tropisk frugt.

159,00 DKK

SPAR LIGE NU KR. 30,- PR. FLASKE Manoir Grignon er en delvist fadgæret og fadlagret Chardonnay, hvor fedme og fylde holdes i ave af en god, naturlig syre. Her får man noget af Bourgogne vinenes karakter, men til en helt anden og mere "drikkelig" pris.

69,00 DKK 89,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Fra det sydvestlige Frankrig, der rummer landets bedste vine til prisen, kommer denne fyldige, men friske Chardonnay, der rummer mange af de hvide Bourgogne vines kvaliteter, men til en pris, hvor Bourgogne ikke er tæt på at kunne være med. Druerne hentes fra forskellige områder med den fællesnævner, at de dyrkes højt i terrænet, hvilket resulterer i god syrefriskhed i druematerialet samt sikrer en lang vækstsæson, der giver god kompleksitet i den færdige vin. 

Vinifikationen er foregået med en kølig maceration og sidenhen med temperaturkontrolleret gæring i den kølige ende af skalaen med efterfølgende kort tids lagring på eg. 

Resultatet er en intens og særdeles velskabt Chardonnay med ekspressiv citrusfrugt og fersken med toastede noter fra lagringen, der holdes i skak af en livgivende syrefriskhed. Les Argelières Chardonnay leverer en suveræn kombination af koncentration og finesse, der normalt er reserveret langt dyrere vine.

Nyd vinen ved en serveringstemperatur på cirka 10-13 grader, til fyldige fiskeretter, til stegt fjerkræ, til mættende salater eller som en fyldig aperitifvin.

Vinen smager fremragende nu, så det er ikke vinen, man typisk lægger i kælderen, om end den dog nok skal holde et par år.

89,00 DKK

* Domaine du Bosc laver perfekte hvidvine * Det er en lækker Chardonnay, som er sprød og frisk. Den er ikke fadlagret, men har alligevel en vis fedme og fylde. Den er perfekt til næsten alle forretter, blinis med stenbiderrogn, laks og smørfisk, eller bare til ren nydelse.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler