Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Israelsk vin (israelsk bosat område Golan) har udviklet sig dramatisk fra den sirupssøde drik, som gav afsmag for nogle årtier siden. I dag findes israelske vine på trestjernede Michelin restauranter og på hylderne hos velrenommerede vinhandlere både i Europa og USA. Yarden (Pinot Noir, Chardonnay og Gewürztraminer) og Gamla (Shiraz, Sangiovese og Syrah) har begge et flot renommé.  Eksporten går til 40 lande, først og fremmest i Europa og Nordamerika. Israel er ny på vinmarkedet, men traditionerne er blandt de ældst dokumenterede.

Sorter resultater:

Vin fra Golan Heights Winery har opnået mange flotte priser. * Best Winery in the Eastern Mediterranean Basin ved The International Wine and Spirit Competition 2004. * Bedste israelske winery i Wine Report 2008" af Tom Stevenson. * Verdens bedste vinproducent ved Vinitaly 2011 og modtog herfor det prestigefulde Grand Trophy. Vinen er produceret af 100% Chardonnay druer, der er dyrket i Galilæa området (israelsk bosat område). Vinen er elegant med en flot lys, delikat duft af modne pærer, friske æbler og tropiske frugter fyldig og frisk smag af modne frugter og ristede nødder med et strejf af egetræ og vanilje samt en fyldig og behagelig eftersmag. En harmonisk vin der er særdeles velegnet til fisk, fjerkræ, suppe og salater.

139,00 DKK

Yarden Viognier kommer fra Golan Heights Winery (israelsk bosat område), der blev grundlagt i 1983. Vinfirmaet ligger i den lille by Katzrin højt oppe i Golanhøjderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har man stor succes med at producere de fineste medaljevindende vine af meget høj og stabil kvalitet. Golan Heights Winerys succes og stabilitet har for alvor sat Golanhøjderne på det internationale vinkort.

Vinen er produceret af 100 % Viognier druer, der er dyrket i Galilæa-området. Halvdelen af vinen har været lagret 4 måneder på franske egetræsfade, mens resten har været lagret på ståltanke. Det er en skøn hvidvin med flot lys farve, delikat duft af fersken, abrikos, pære, lime, melon og ananas med et behageligt strejf af friske blomster og krydderier. Det er en mellemfyldig hvidvin med elegant og kompleks frugtsmag efterfulgt af en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til fisk, fjerkræ, salater og cremede oste. Den bør serveres afkølet og kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.

139,00 DKK

Gamla Sauvignon Blanc kommer fra Golan Heights Winery (israelsk bosat område), der blev grundlagt i 1983. Vinfirmaet ligger i den lille by Katzrin højt oppe i Golan højderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har de stor succes med at producere de fineste medaljevindende vine af meget høj og stabil kvalitet. Golan Heights Winerys succes og stabilitet har for alvor sat Golan højderne på det internationale vinkort.

Vinen er produceret af 100 % Sauvignon Blanc-druer, der er dyrket i Galilæa området. Vinen har udelukkende været lagret på ståltanke for at bibeholde så megen frugt som muligt.

Det er en elegant hvidvin med en flot lys farve og delikat duft af passionsfrugt, guava og citrusfrugter. Frisk og mellemfyldig frugtsmag samt en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og let drikkelige hvidvin er særdeles velegnet til fisk, fjerkræ, pastaretter, asparges samt salater. Den bør serveres afkølet og kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.

 

139,00 DKK

Yarden Gewurztraminer er produceret af 100 % Gewurztraminer druer, der er dyrket i det kølige område i den nordlige del af Golan højderne i Galilæa området (israelsk bosat område). Dette område har bevist at det er specielt velegnet til dyrkning af netop Gewurztraminer druer. Det er en hvidvin med flot, klar farve, delikat duft af friske, tropiske frugter understøttet af et strejf af krydderier, fyldig smag med en lille smule sødme samt en blid og behagelig eftersmag.Den er særdeles velegnet som aperitif samt til fiske- og fjerkræretter.

139,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler