Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Champagnen er en mousserende vin uden kunstigt fremstillet kulsyre, og det menes, at det var englændere, der omkring 1660 udviklede metoden med tilsætning af gær og sukker til at fremprovokere en 2. gæring i flasken med deraf følgende bobler. Franskmændene begyndte først i årene umiddelbart før 1700 tallet at mestre denne metode, hvilket til dels hang sammen med, at det franske glas var mere skrøbeligt end det engelske, og derfor gik i stykker under trykket. Selv om Benediktinermunken og kældermesteren Dom Pérignon ikke opfandt ”opfandt” boblerne, ydede han alligevel et væsentlig bidrag ved at eksperimentere med at blande vin fra forskellige marker og forskellige druesorter. Derved skabte han et bedre produkt, end hvad man tidligere havde kendt. 

Crémant er betegnelsen på en række tørre mousserende vine. Vinene bliver fremstillet på samme måde som champagne, den såkaldte méthode champenoise, og i alt syv franske distrikter har tilladelse til at bruge betegnelsen crémant. Greve Vinkompagni kan tilbyde crémant-vine fra Alsace, Bordeaux og  Bourgogne.


Sorter resultater:

Mange franskmænd mener, at de Venoge producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge men de har jo også forstand på champagne. I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet som de Venoge kan præstere. Cordon Bleu.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Princes Blanc de Blancs er lavet på druer kun fra Premiers Crus og Grands Crus (Mesnil sur Oger, Trepail) marker, som er nøjagtigt blændet af slottets kælder mester.

599,00 DKK

En præcis udvælgelse af druer fra Petite og Grande Montagne de Reims markerne bringer mineralitet og struktur til Princes Rosé, mens druerne fra les Riceys bringer rigdom til denne store Champagne.

599,00 DKK

En fantastisk lækker årgangs Champagne, der er produceret på 70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier og 15% Chardonnay. Med en lagring på næsten seks år, har denne champagne en kraft, elegance og modenhed, der gør den meget velegnet til selv kraftige kødretter. En champagne med et godt lagrings potentiale.

499,00 DKK 535,00 DKK (spar 36,00 DKK)

En fantastisk lækker årgangs Champagne, der er produceret på 100 % Chardonnay. Med en lagring på næsten 10 år, har denne champagne en kraft, elegance og modenhed, der gør den meget velegnet til selv kraftige kødretter. En champagne med et godt lagrings potentiale.

499,00 DKK 535,00 DKK (spar 36,00 DKK)

En yderst elegant Brut Rosé med en skøn næse af røde frugter. En lækker aperitif champagne. 60% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier og 20% Chardonnay.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Vinen er lavet på 100 % Chardonnay og kommer fra Villers-Marmery fra Blanc de Blancs området. Vinen er især kendetegnet ved lime, citrus og er helt klassisk frisk i næse og mund. Efter lidt tid i glasset udvikler der sig noter af smør og vinen udvikler sig derfor til en mere fed og kraftig champagne. Boblerne er hele vejen igennem skarpe og kraftige.

Èn flaske indeholder 75 cl. - 12 % alkohol.

449,00 DKK 549,00 DKK (spar 100,00 DKK)

En fremragende champagne til prisen. Traditionel Maison Coteau.

50 % Chardonnay – 30 % Pinot Noir – 20 % Pinot Meunier

325,00 DKK 349,00 DKK (spar 24,00 DKK)

In the spirit of innovation, we have created a Demi-Sec rosé, a rare cuvée in Champagne that combines art and finesse. Its sweetness is gracefully expressed, giving it a remarkable natural balance. This romantic champagne is remarkable for its distinctive pale salmon pink colour, intense, fruity fragrance and flamboyant palate. Discover sweet honey and vine peach aromas. It will make the perfect accompaniment to all your desserts, from peach compote to tiered cakes. We recommend pouring half a glass over strawberries or a sorbet before serving, for a real treat.

325,00 DKK

En lækker klassisk Champagne, der er produceres på 60% første presning og 40% anden presning. Drueindholdet er 60% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier og 20% Chardonnay. Le Marguis de Marillac produceres af de fornemme gamle champagnehus "de Venoge", der er kendt for nogle af de absolut bedste Champagner, der kan opdrives i regionen. 
Denne Champagne skabes overvejende med 1. kvalitetsdruer, og dels med en lille andel af 2. presningen fra druerne, som anvende i "de Venoges" præstigeprodukter. Resultatet er en prismæssig overkommelig kvalitetschampagne, der er blød og rund i smagen. Frisk og lige til...

225,00 DKK 250,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Mange franskmænd mener, at "de Venoge" producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge men de har jo også forstand på champagne. I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet som de Venoge kan præstere. Cordon Bleu

1.995,00 DKK

Mange franskmænd mener, at "de Venoge" producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge men de har jo også forstand på champagne. I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet som de Venoge kan præstere. Cordon Bleu

699,00 DKK

En svagt sødlig champagne til søde desserter, eller som et glas i "utide". En rigtig lækker oplevelse. I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet, som de Venoge kan præstere. Corden Bleu

295,00 DKK 345,00 DKK (spar 50,00 DKK)

En royal champagne, som "de Venoge" har tilegnet den franske kong Louis XV, der var direkte ansvarlig for tilblivelsen af den vin, som vi i dag kendes som Champagne. Cuvée Louis XV skabes på 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay. Vinen lagres i 10 år på flaske i kældrene under champagnehuset i Epernay. En exceptionel champagne. Delikat, blød, lækker og med en sofistikeret finesse. De bløde bobler masserer tungen, mens mundhulen flydes med et væld af aromaer, der løber sammen i en fyldig og vedholdende eftersmag. I flot gaveæske med 2 krystal Champagne glas. Velegnet til kødretter, fisk, skaldyr eller som en eksklusiv velkomst før middagen. En champagne, der er skabt til livets største lejligheder og begivenheder. En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.

1.399,00 DKK

Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen. Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linje, hvor kvaliteten var det primære, en linje, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

375,00 DKK

Meget vellavet champagne med en ren og imødekommende smag, der yderligere fremhæves af en velafbalanceret sødme. Man får automatisk lyst til et glas mere. Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linje, hvor kvaliteten var det primære, en linje, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

375,00 DKK

Indsmigrende og vinøs duft af kirsebær, brombær, granatæbler og ribs. Smagen er kompleks og kraftfuld, men alligevel utrolig fin og nuanceret med inciterende nuancer af friske jordbær og stikkelsbær. Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linje, hvor kvaliteten var det primære, en linje, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

475,00 DKK

Her er en lille producent som laver champagne af meget høj kvalitet. Maurice Vesselle er tilplantet med 85 % Pinot Noir og 15 % Chardonnay. Pinot Noir bidrager med krop, elegance og mineralitet - Chardonnay bidrager med syre, mineralitet og holdbarhed. Maurice Vesselle kører ikke malolaktisk gæring, netop for at bevare friskheden og finessen i Champagnen i flere år. En dejlig velafbalanceret Champagne der er skøn som aperitif, men endnu bedre til mad - og gerne i store glas.

375,00 DKK

Smagen er utrolig rund og silkeblød og byder bl.a. på noter af moden mango og appelsin marmelade, men er samtidig både frisk og let krydret. Denne helt unikke vin, der med fordel kan nydes med isterninger i et stort vinglas, er særdeles velegnet som aperitif samt til livets små og store øjeblikke - den er helt perfekt til ekstraordinære øjeblikke, man gerne vil mindes med glæde.

795,00 DKK
Denne Grand Cru Brut Vintage 2006 fra Pommery er produceret af lige dele Chardonnay og Pinot Noir druer, der er dyrket i Champagne området i Frankrig. Det er en utrolig elegant champagne med flot klar gul-grøn farve, duft af hvide blomster, frisk frugt, fersken og pære, kompleks, fyldig og frugtig smag samt en yderst behagelig eftersmag. Denne champagne er perfekt som aperitif, men prøv den også til hummer eller en let dessert som f.eks. æbletærte.
795,00 DKK 995,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Krug Rosé kom til verden i 1983 efter mange års overvejelser. Henri og Rémi Krug var ikke meget for de lyserøde bobler og i lang tid fastholdt de at typen både var et modefænomen og faneflugt. Men opmuntret af en høst af meget modne Pinot Noir druer i 1976 indledte de i stilhed et eksperiment. I 1983 var Henri og Rémi så tilfredse med vinen at de serverede et glas for deres gamle far Paul Krug II som ikke havde kendskab til "eksperimentet". Han drak den uden at spytte, og dermed var Krug Rosé en realitet.

2.295,00 DKK

Findes der bedre Champagne ? Den har fået 97 Point i Wine Spectator. Krug er måske det mest prestigefyldte navn i Champagne. Krug's vine har altid været dybt aromatiserede og kompromisløse. De har brug for lang lagring, og smager glimrende også når de er 10, 15 ja endda 20 år gamle. Huset blev grundlagt i 1843 af Johann Joseph Krug - en tysk immigrant fra Mainz - og ledes af den femte og sjette generation af familien.

1.195,00 DKK 1.299,00 DKK (spar 104,00 DKK)

Vinen fra dette nordligste franske vindistrikt er nok den mest efterlignede vin i verden (ofte efterlignet, men aldrig overgået). I 1668 kom Dom Pérignon til klosteret og der helligede sig arbejdet med at udvikle og gøre den lokale vin drikbar. Senere har mange lært af ham og udviklet hans metoder, så vi i dag kan glæde os over noget af det ypperste, som druer kan give. Dom Pérignon er citeret for udtrykket: "Jeg drikker stjerner". Der anvendes tre druesorter, Pinot Noir, Pinot Meunier og Pinot Chardonnay.

1.195,00 DKK

Vurderet til 329,- i Penge & Privatøkonomi. Vinen er blevet skamrost som en ægte Champagne der med en kompromisløs stil og det for Champagnekendere så eftertragtede strejf af rugbrød. Den hævede sig klart over for niveauet for champagner i samme prisklasse. Skal man have en rigtig kvalitetschampagne til fornuftige penge, så finder man ikke noget bedre bud end A LETE Brut a Damery.

249,00 DKK

Albert Sounit "CAPRICE" Blanc de Blanc Brut

 NYHED - lækker, blød og afrundet cremant 
 
Lækker cremant produceret efter “Méthode Traditionelle”, hvilket vil sige, at vinen er gæret i flaske (ligesom Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc fra områderne: Bourgogne, Loire og Charentes (lige syd for Loire). Caprice Blanc de Blancs Brut har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er meget liflig - aromatisk og frugtrig. I smagen er den blød og afrundet med en god fylde og nerve. Vinen bør nydes afkølet ved 6–7 grader og anbefales som velkomstdrink til festlige lejligheder eller et lille glas på terrassen eller som ledsager til skaldyr og lette fiskeretter.
 
Efter presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår en separat gæring på ståltanke af druesorterne hver for sig (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappes de på flaske, med tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode traditionelle) som danner boblerne og giver en dejlig, naturlig kulsyre og mere alkohol (11,5%). Caprice gærer på flaske i minimum 6 måneder, inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding og påfører den klassisk champagne-prop.
 
Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt og i hånden. Der arbejdes kun med druernes naturlige gær og både hvidvine og rødvine lagres på franske egetræsfade og aftappes uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert SOUNIT vingården, Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle SOUNIT’s vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.
 
Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er det muligt at gøre særligt gode køb netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere overkommeligt leje!
Byen Rully var i 1822 sammen med Nuits-St.-Georges, de første til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagnedistriktet. Kældrene hos Albert SOUNIT i Rully er siden helliget produktion af Crémant.
99,00 DKK

Albert Sounit "CAPRICE" Blanc de Blanc Demi Sec

 NYHED - lækker cremant med eksotiske toner og en behersket frugtsødme med friskheden i behold 
 
Lækker cremant produceret efter “Méthode Traditionelle”, hvilket vil sige, at vinen er gæret i flaske (ligesom Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes (lige syd for Loire). Blanc de Blancs Demi Sec har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er aromatisk og frugtrig, med lette eksotiske toner af abrikos og mango. Man oplever en behersket frugtsødme, der dog på ingen måde skjuler friskheden. Vi anbefaler at servere vinen afkølet ved 6–7 grader som velkomstdrink til festlige lejlighede, til et lille glas på terrassen, samt til sushi, asiatiske retter med kylling og skaldyr.
 

Efter presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår en separat gæring på ståltanke af druesorterne hver for sig (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappes de på flaske, med tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode traditionelle) som danner boblerne og giver en dejlig, naturlig kulsyre og mere alkohol (11,5%). Caprice gærer på flaske i minimum 6 måneder, inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding og påfører den klassisk champagne-prop.

Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt og i hånden. Der arbejdes kun med druernes naturlige gær og både hvidvine og rødvine lagres på franske egetræsfade og aftappes uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert SOUNIT vingården, Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle SOUNIT’s vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.
 
Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er det muligt at gøre særligt gode køb netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere overkommeligt leje!
Byen Rully var i 1822 sammen med Nuits-St.-Georges, de første til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagnedistriktet. Kældrene hos Albert SOUNIT i Rully er siden helliget produktion af Crémant.
99,00 DKK
Vurderet til 329,- i Penge & Privatøkonomi december 2013. En præcis, fyldig og aromatisk Champagne der giver gedigen kvalitet til pengene. A. Lété er en, efter Champagne forhold, diminutiv producent, med 9 hektar marker, der i dag drives af 4. generation. Champagne Carte d'Or, Demi-Sec er udelukkende fremstillet af Pinot Meunierdruer fra marker omkring byen Damery i Marne-dalen, nær Épernay. 3 års flaskelagring inden frigivelse bidrager med både aromatisk dybde og fine bobler.
249,00 DKK

Flagskibet Brut Impérial er i centrum i Moët & Chandons sortiment. Livlig og gavmild skiller Brut Imperial sig ud med et tydeligt præg af frugt, en forførende smag og en elegant modenhed. Moët Impérial Brut kan serveres som et Aperitif til middag og hele vejen igennem til dessert. Den er perfekt til sushi, skaldyr og fisk i lyse saucer, pocheret, stegt, eller let sauced hvidt kød, frisk frugt og salater, der ikke er for søde.

399,00 DKK

Moët & Chandon Nectar Imperial er den dristigste og mest uventede Moët & Chandon champagne. Det afspejler den mangfoldighed og komplementaritet af de tre champagne druer og den rigdom af regionens bedste vinmarker som afslører den magiske af verdens mest elskede champagne. Livlig og generøs Nectar Impérial udmærker sig ved sin tropiske frugthed, sin rigdom på ganen og dens sprøde finish, som øjeblikkeligt overrasker og glæder.

399,00 DKK

Det mest udadvendte og forførende udtryk for Moët & Chandon's stil. Det afspejler den mangfoldighed og komplementaritet af de tre champagne druer og den rigdom af regionens bedste vinmarker til at afsløre det magiske af verdens mest elskede champagne. Livlig og generøs Rosé Impérial udmærker sig ved en strålende farve, en intens frugtighed og supereksklusiv på ganen, straks klar til at forføre og glæde.

399,00 DKK 425,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Forfriskende, sprøde og elegante bobler fra Bordeaux. Virkelig en delikatesse fra verdens vigtigste vinområde. De mousserende vine fra Bordeaux er efterhånden næsten gået helt i glemmebogen. Det er da også en af de mindste appellationer i Bordeaux. Ikke desto mindre er Bordeaux´skum værd at stifte bekendtskab med. Denne Crémant fra Jean Baptiste Audy er produceret på 70 % Semillon og 30 % Muscadelle. Vinen produceres på Champagne-metoden med flaskegæring.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Paul Delaines Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs er en lidt usædvanlig Crémant de Bourgogne, da hoveddruen i vinen, som man næsten også kan udlede af navnet, er Pinot Noir og ikke den som oftest brugte hvide Chardonnay.
139,00 DKK

Femstillet 100 % af Muscat blanc à petits Grains druen. En elegant mousserende vin med noter af modne gule og hvide frugter, der leder tankerne hen på abrikoser og ferskner. I næsten fornemmer blomster og eksotiske frugter. Muscat Blanc à Petits Grains druerne, som vinen er produceret af, giver Cuvèe Elodie ekstra fylde og sødme. Cuvèe Elodie er en eksklusiv luksusproduktion, som skal drikkes ung. Den er uovertruffen som Apéritif og egner sig godt til Foie gras eller som sublim ledsager til alle former for dessert.

119,00 DKK

Let og frugtet drik med masser af friskhed. Passer fortrinligligt til retter med fisk eller hvidt kød. Cidren er lavet på 30 forskellige slags æbler, 70 % er bitre sorter, 20 % søde og de sidste 10 % balancerer strukturen. Æblerne plukkes i efteråret, og æblejuicen håndpresses. Fermenteringen foregår langsomt, og gær tilsættes. Andenfermenteringen, hvor gæren spiser sukkert, foregår i flasken, hvorved cidren får sin perlende effekt.

55,00 DKK

Et levende produkt, der også udvikler sig på flaske. Den komplekse dybe, fyldige smag med røgede og animalske noter vil udvikle sig over tiden. Cidren er lavet på 30 forskellige slags æbler, 70 % er bitre sorter, 20 % søde og de sidste 10 % balancerer strukturen. Æblerne plukkes i efteråret, og æblejuicen håndpresses. Fermenteringen foregår langsomt, og gær tilsættes. Andenfermenteringen, hvor gæren spiser sukkert, foregår i flasken, hvorved cidren får sin perlende effekt.

69,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler