Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Dessertvin er den fællesbetegnelse, der bruges om søde vine, der hovedsageligt drikkes til desserten. Betegnelsen dækker dog over en lang række forskellige vine, der har hver deres karakter og egenskab.

Størstedelen af alle dessertvine har et relativt højt alkoholindhold. Det kræver en længere gæring, og derfor er der et stort sukkerindhold i druerne for at få den sødme, der er så karakteristisk for dessertvin. 

Den karakteristiske høje alkoholprocent opnås blandt andet ved at lade druerne sidde på stokken og tørre indtil frosten indtræffer. Resultatet af denne proces kaldes for eiswein. Man kan dog også tørre druerne i solen som rosiner, eller lade druerne angribe af en særlig mug, der trækker fugten ud, så sukkeret koncentreres. En anden metode indebærer, at vinen gærer til et relativt lavt alkoholindhold for at bevare sødmen, og derefter tilsættes alkohol. Det gælder eksempelvis sherry og marsala. 

Tommelfinger reglen siger, at den dessertvin der drikkes, skal være sødere end desserten. Dessertvine som sauterne, muscat eller eiswein bør serveres afkølet, mens mørke dessertvine som portvin eller madeira serveres tempereret.

Sorter resultater:

Ambré er den traditionelle og mest udbredte type af Rivesaltes. Den fremstilles udelukkende af Maccabeu og Grenache. Den vinificeres som hvidvin med presning af druerne, hvorefter druespritten tilsættes den klarede most. Vinen er lagret 5 år i gamle egetræsfade, hvilket giver den færdige Rivesaltes en smuk gyldebrun farve samt en fantastisk blød og cremet eftersmag. Rivesaltes Ambre Soltus - Hors d´Age har aromaer af tørrede frugter, nødder, ristede mandler, lyse rosiner, brændt karamel, honning, smeltet smør, kaffe og appelsinskal.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Rivesaltes Tuilé er en klassisk type af Rivesaltes, men mindre udbredt end Ambré. Den fremstilles af Grenache Noir. Rivesaltes Tuilé har en middeldyb teglrød farve og aromaer af tørrede og syltede frugter, blommer, svesker, figner, mørke rosiner, brændte toner, kaffe, kakao, chokolade, krydderier, l ...mere
99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne gamle Pineau fra huset Maxime Trijol, er en lækker blød og velsmagende vin med en meget lang og vedholdende eftersmag. Det er en vin som kan anvendes til rigtige mange formål, lige fra aperitif til kammuslinger. Serveringstemperaturen er altafgørende for, hvad den kan sættes til at madretter. Vinen er produceret på en kombination af druerne Ugni Blanc, Montils og Colombard. Pineau produceres ved at tilsætte Cognac (ved høj styrke) til den ikke færdiggærede vinmoste. Herefter lagres vinen i minimum 5 år.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En sprød og frisk rød Pineau des Charentes fra cognachuset Maxime Trijol. Normalt er Pineau hvid (og produceret på grønne druer). Denne vin er rød (og dermed produceret på blå druer). Det er lidt af en sjældenhed. Vinen er produceret på en kombination af druerne Merlot, Cabernet Franc og Cabernet sauvignon. Pineau des Charentes produceres ved at tilsætte Cognac (ved høj styrke) til den ikke færdiggærede vinmoste. Herefter lagres vinen 2 - 3 år. 

Pineau kan serveres ved forskellig temperatur afhængig af anledning og mad: 
Ved 5-8° som en god aperitif, ved 10-12° til Foie Gras, Petit Fours eller Melon/skinke eller ved 5-17° til ost (i særdeleshed blåskimmel oste)

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En fantastisk lækker Pineau fra huset Maxime Trijol. En meget blød, frugtrig og velsmagende vin med en lang vedholdende eftersmag. En vin, der er meget anvendelig som aperitif, som en ledsager til desserten eller til næsten enhver slags ost, selv de mest kraftige blåskimmeloste. Vinen er produceret på en kombination af druerne Ugni Blanc, Montils og Colombard. Pineau produceres ved at tilsætte Cognac (ved høj styrke) til den ikke færdiggærede vinmoste. Herefter lagres vinen 2 - 3 år.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Château d'Arche er en sød hvidvin, der rangeres som Second Cru Classé (fransk, ”Second Growth”). I den originale regionen, ligger vingården i Sauternes kommune. Et af tre ejendomme inden for Sauternes kommunen der blev klassificeret som anden vækst i klassificeringen af ​​1855, beliggende på en gunstig højderyg, er Château d'Arche opkaldt efter Comte d'Arche, ejer af ejendommen fra 1733 til 1789. Under Comte d'Arche havde ejendommen et højt omdømme, og placeringen i 1855-klassifikationens andet niveau betragtes på grund af opdelingen af ​​boet, der fulgte den franske Revolution, og det efterfølgende kvalitetsfald fra niveauet i 1780'erne. I 1981 blev ejendommen lejet af INAO præsident Pierre Perromat, der forsøgte at forbedre produktionsstandarden. 

1.399,00 DKK 1.525,00 DKK (spar 126,00 DKK)

Château d'Arche er en sød hvidvin, der rangeres som Second Cru Classé (fransk, ”Second Growth”) i den originale regionen , ligger vingården i Sauternes kommune .

249,00 DKK 275,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Château d'Arche er en sød hvidvin, der rangeres som Second Cru Classé (fransk, ”Second Growth”) i den originale regionen , ligger vingården i Sauternes kommune .

499,00 DKK 525,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sauternes er Bordeauxs berømte søde vin, der bliver til på basis af druerne Sémillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle. Hvor bifloden Ciron løber ud i Garonne er der perfekte betingelser for ’ædel råddenskab’, som især Sémillon-druen er modtagelig over for. Disse rosinlignende druer har gjort områdets vine verdensberømte med deres udtalte honningsødme og friske syre.

99,00 DKK
Sichel Sauternes i fantastisk kvalitet. Den er meget velegnet til feks. Crème Brûlée, friske jordbær og roquefort - eller ren nydelse. En kasse indeholder 12 flasker. 50 cl.
198,00 DKK

Château Guiraud er blandt de ubetinget største Sauternes og Barsac vine. I gode årgange er Guiraud helt forrygende, bl.a. lå Château d'Yquem i skyggen af denne Guiraud ved Grand Prix Universel i Paris i 1900.

595,00 DKK 695,00 DKK (spar 100,00 DKK)

* NYHED * Château Lafon ligger i noget af verdens bedste terroir, når det kommer til terroir i Sauternes. Kun få meter fra berømte (og fremragende) Château d'Yquem og omgivet til alle sider af Château d'Yquems vinmarker. Til gengæld er priserne på Château Lafon ganske anderledes. Lafon ligger helt centralt i regionen og det siges, at familien har ejet jorden "altid", men først i 1867 besluttede sig for at bygge slottet. Efter børskrakket på Wall Street og den efterfølgende, verdensomspændende økonomiske krise, løb slottet ind økonomiske udfordringer og måtte sælge ejendommen, som blev overtaget af familien Dufour, og sådan er det stadig i dag, hvor det er fjerde generation af familien, der driver værket.

Lafon råder over 12 hektarer vinmarker, hvoraf de 98 % er Semillon og de sidste to procent er Sauvignon Blanc plantet på højdedrag af gruset jord med et underlag af kalksten. På slottet høster man op til seks gange manuelt for bedst at sikre, at man bruger de absolut bedste ædelrådsramte druer. Selve produktionen er meget traditionel og sker med brug af vildgær i gæringen og 12 måneders fadlagring på franske egetræsfade, som ofte er genbrugte fade fra berømte Château d'Yquem.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Château Coutet 1. Cru Classé Barsac 2009. Château Coutet har længe været anerkendt som en af appellationens allerbedste og fineste vine. Slottet blev i 1855 klassificeret som 1. Cru Classé. Château Coutet er én af de ældste ejendomme i Sauternesregionen og har et imponerende terroir og en fantastis ...mere
750,00 DKK 795,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Suduiraut marker støder op til Château d'Yquem's nordlige side, byder på noget af det ypperste i Sauternes, og i store årgange forveksles den også tit med Château d'Yquem i blindsmagninger. Suduiraut - Sensuel Sauternes vinene er overdådigt lækre. De kendetegnes ved en meget parfumeret bouquet og smag, og en næste sensuel og opulent krop, med en frisk finesse i smagen. De internationale vinskribenter er vilde med Suduiraut, Hugh Johnson: "En af de bedste Sauternes". Robert Parker: "Excellent".

795,00 DKK

Den perfekte balance mellem appelsin og Cognac. Kombinationen af disse to verdener giver en dejlig udtryksfuld smagsoplevelse. Maxime Trijol, Orange Liquor er en elegant likør, som kan nydes som den er ved en kølig temperatur, direkte på knust is eller som en dejlig ingrediens i long-drinks.

259,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler