Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Der benyttes cirka 135 forskellige druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 benyttes til hvidvin og de 35 til rødvin. Det er med til at understrege, at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation, men siden starten af 1980'erne er efterspørgslen efter rødvin steget markant, så små 40 % af vinmarkerne i dag er tilplantet med rødvinsdruer. De tyske vinmarker er dramatisk anlagt på de stejle skråninger der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer i stor stil, hvilket kan smages i vinene, som generelt er meget præget af deres terroir.

Sorter resultater:

* I både 2017 og 2018 er Urban Riesling endt på Wine Enthusiast’s Top 100 Best Buy-liste *  Vi kan kun nikke anerkendende til, at sammenhængen mellem pris og kvalitet er ganske eminent.

En indsmigrende nydelse i skøn harmoni mellem frugtsyre og sødme. Anbefales til kylling, lys og mager fisk, mad med citrus, sushi og flødebaseret retter.

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt døgnet rundt. At det overhovedet er muligt at kombinere storbylivsstil med noget så landligt og idyllisk som Mosel, skyldes ene og alene Riesling-druens mangefacetterede og versatile væsen. Ingen anden drue formår jo som Riesling at balancere høj, citrusagtige syre med frugtrig restsødme, og stadig være i stand til fremstå som en yndefuld balletdanser. Af samme indlysende årsag har Riesling vundet fans overalt i verden. Urban Riesling er en ærlig og ligefrem Moselvin, der er tro mod sit ophav. I både duft og smag byder den på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet. Vinens syre og moderate restsukker mødes i en skøn harmoni, der gør vinen til en yderst alsidig og indsmigrende nydelse. 

99,00 DKK

Gylden, krystalklar farve. Vinen har en duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen. Anbefales til skaldyr, lys fisk og lyst kød.

Vinhuset blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har huset videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance.

Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.

179,00 DKK

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate - 94 points Mosel Fine Wines * "This is an outstanding dry Riesling in the making".

Dette er grosses gewächs i referenceklassen og dermed også tør hvidvin i absolut verdenselite. Weingut Knebel er et familiebrug med 7 hektar vinmarker på stejle terrasser omkring Winningen i Mosel, hvor der laves håndlavet vin i referenceklassen, hvilket bekræftedes med indlemmelsen i VDP fra årgang 2017. Her er alt håndarbejde, hvilket er en selvfølge for dem, der har set markerne; de ligner mest af alt lodrette bjergvægge. Det er ikke alene en fysisk udfordring at lave vin herfra: det er afsindigt omkostningstungt at lave vine fra et så fjendtligt landskab. Ikke desto mindre leverer vinene stadig forrygende god value-for-money.

Der er siden 2012 ikke anvendt hverken herbicider eller kunstgødning. Winninger Uhlen er ikke alene en af verdens smukkeste og stejleste vinmarker. Fra disse stejle terrasser laves år efter år superb riesling fra devonskiffer i et par forskellige varianter, alt efter hvor vi befinder os på de mikroparceller, Knebel har på bjergvæggen. GG er formelt toppen i VDP, når det handler om tørre vine. Lave udbytter kombineret med de bedste terroirs giver som regel tætte, potente vine, men ofte også vine, hvor drikkeglæden er gået fløjten. Derfor skal man glædes over vine som Knebel Winninger Uhlen GG, der formår at få Mosels sarte elegance og underspillede kraft med ned i flasken. Vel er dette koncentreret racevin, men det er ikke monstervin med volumenknappen skruet helt i bund. 

Aromaerne er særligt i denne årgang udtalt blomstrede med hvid fersken, men samtidig er der utrolig mineralsk dybde indvævet i helheden. Her er ikke macereret hårdt: i stedet har Matthias Knebel valgt at stole på druemostens evne til at levere varen. Derfor fremstår vinen typisk for Mosel med blomstrende charme og naturlig koncentration, hvilket er et befriende særsyn for genren. Serveres ved 11-16° af rummelige hvidvinsglas. Nydes nu og de næste par årtier frem.

425,00 DKK

Denne Riesling fra Rheinland-Pfalz byder på noter af gul frugt og dejlige antydninger af citron. Den er vidunderlig mineralsk og velafbalanceret. Brødrene Steffens vingård har en tradition, der går tilbage til det 18. århundrede. 

Ejendommen ligger nær Trier og er meget involveret i vindyrkning på stejle skråninger. Dyrkningen af ​​ekstremt stejle vinmarker er hård, men resulterer i usædvanligt overdådige og frugtige vine på grund af intenst og direkte sollys.

Prøv denne tørre, frugtige og intensivt aromatiske Steffen ST Riesling Steillage trocken (tør) til pastaretter med hvide saucer, kylling, lys og mager fisk, mad med citrus og sushi. Du vil opdage en stimulerende og dejlig frisk vin fra Mosel.

99,00 DKK

Brauneberger Juffer Max Ferd. Richter, Kabinett

Duften er blomsteragtig og let. Smagen er luftig og let med en diskret sødme og en fin syre.      

199,00 DKK

Når Riesling er bedst, kombinerer den høj syre med god sødme. Sådan en Riesling får du her. Sommerlig og forfriskende med en sødmefuldhed, der ikke kammer over, men netop bliver flot og elegant balanceret af druens syreindhold. Anbefales til skaldyr, lyse fisk eller som apéritif.

129,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * En klassisk Mosel kabinett med stor frugt kombineret med en udtalt mineralitet og en meget fin balance mellem sødme og moderat alkohol indhold. Blå skifer, der ofte findes i vinmarkerne hos Weingut Lorenz, har givet navn til denne dejlige Riesling ”Blauschiefer”.

Serveringstemperaturen bør ligge mellem 9-10 grader. Vinen passer rigtig godt til lette sommerretter, fisk og fjerkræ eller blot et køligt glas i utide. Vinen er vegansk.

129,00 DKK

Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Max Ferd. Richter, Auslese 2017

Duften er fyldt med tropisk frugter som ananas, fersken og grapefrugt tilsat lidt skiffer og krydderier. Smagen er intens og nærmest olieret med en lang, sødmefyldt eftersmag.

349,00 DKK

* 93 point Robert Parker * Klar, ren, frisk og kølig præg af knuste sten og lyse, modne frugter som æble og citrusfrugt. Rund med en flot syre i en vin med stor balance og harmoni. Elsker du Riesling er du kommet til det rette sted. De ca. 21 hektarer vinmarker ligger spredt over nogle af de stejleste steder i Mosel. Når Mosel råder over det stejleste skråninger i Europa, siger det ikke så lidt. Det er vinmarker som f.eks. Erden, Wehlen, Graach, Brauneberg, Veldenz og Mülheim, Særligt kendte og eftertragtede er vinmarker som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (sidste to ejes 100% af Max Ferd. Richter). Richters vine har hver deres individuelle karakter grundet de forskellige terroirs, og selv om de smager fortræffeligt som unge, er de som skabt til at lagre.

229,00 DKK

Fremragende hvidvin produceret af druer af "Prädikat"-vinkvalitet, men vinificeret noget tørrere. Produceret af genplantede vinmarker med mindre end 15 år i terroiret, hvor den enkelte vingårds udtryk på grund af sin ungdom ikke er fuldt udviklet endnu. Grønne æble- og citrusnoter på ganen med en slank og frisk syre og en lang, mineralsk finish.

179,00 DKK

* 93 point Robert Parker - "HIGHLY STIMULATING" * Intens, fin og elegant aroma af modne bær, pink grapefrugt, pære, abrikos, en smule røg og skifer. Meget let på tungen med små, salte indtryk saltvand på ganen, herligt saftig og med små noter af frugt. Elsker du Riesling er du kommet til det rette sted. De ca. 21 hektarer vinmarker ligger spredt over nogle af de stejleste steder i Mosel. Når Mosel råder over det stejleste skråninger i Europa, siger det ikke så lidt. Det er vinmarker som f.eks. Erden, Wehlen, Graach, Brauneberg, Veldenz og Mülheim, Særligt kendte og eftertragtede er vinmarker som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (sidste to ejes 100 % af Max Ferd. Richter). Richters vine har hver deres individuelle karakter grundet de forskellige terroirs, og selv om de smager fortræffeligt som unge, er de som skabt til at lagre.

229,00 DKK
* 93 POINTRobert Parker - "VERY STIMULATING" * Meget klar, let, ren og frisk med en intens aroma af modne og tørrede æbler, mandler og nødder. Fyldig og krydret mundfylde i en klassisk, ren og saltholdig, mineralsk Riesling Kabinett. Anbefales til risotto, lagrede oste, lyst kød og grøntsagsretter
 
Elsker du Riesling, er du kommet til det rette sted. De ca. 21 hektarer vinmarker ligger spredt over nogle af de stejleste steder i Mosel. Når Mosel råder over det stejleste skråninger i Europa, siger det ikke så lidt. Det er vinmarker som f.eks. Erden, Wehlen, Graach, Brauneberg, Veldenz og Mülheim, Særligt kendte og eftertragtede er vinmarker som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (sidste to ejes 100 % af Max Ferd. Richter). Richters vine har hver deres individuelle karakter grundet de forskellige terroirs, og selv om de smager fortræffeligt som unge, er de som skabt til at lagre.
229,00 DKK
* 93 POINT Robert Parker - "WEIGHTLESS INTENSITY" * Dyb, intens, rund og kompleks, men samtidig med en virkelig elegant sprødhed og flot mineralitet. Anbefales til risotto, lagrede oste, lyst kød og grøntsagsretter
 
Elsker du Riesling, er du kommet til det rette sted. De ca. 21 hektarer vinmarker ligger spredt over nogle af de stejleste steder i Mosel. Når Mosel råder over det stejleste skråninger i Europa, siger det ikke så lidt. Det er vinmarker som f.eks. Erden, Wehlen, Graach, Brauneberg, Veldenz og Mülheim, Særligt kendte og eftertragtede er vinmarker som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (sidste to ejes 100% af Max Ferd. Richter). Richters vine har hver deres individuelle karakter grundet de forskellige terroirs, og selv om de smager fortræffeligt som unge, er de som skabt til at lagre.
 
 
229,00 DKK

* 95 point Robert Parker - "SAVORY, CLEAR AND REFINED" *  Intens med en lokkende smag og aroma af lys frugt, sten, urter og hvide blomster. Yderst raffineret på ganen med en krystallinsk og finkornet syre med flotte hint af skifer. Yderst raffineret Kabinett fra 80- til 90 år gamle vinstokke. Bør lagres i mindst 5-10 år, men så vil den belønne din tålmodighed med stor finesse og kompleksitet. anbefales til risotto, lagrede oste, lyst kød og grøntsagsretter

229,00 DKK

* 96 point Robert Parker - "MOUTH-WATERING AND JUICY" * En fremragende Riesling * Elegant, saftig og lokkende aroma af modne stenfrugter, grapefrugt, citron og skifer. Frodig og delikat med en krystallinsk og saltholdig syre. Enormt læskende og saftig, vidunderlig intens. Anbefales til kraftige oste, svagt søde desserter og søde desserter.

Sommertørken 2022 var et alvorligt problem overalt i Mosel, især for yngre vinstokke, som led mest og stoppede fotosyntesen. Mange af dem blev slet ikke plukket, selv hele parceller eller vinmarker blev kasseret.

Da de fleste af vinmarkerne hos Max Ferdinand Richter er 50 år gamle eller ældre, er domainet et af de heldigere i Mosel. Rodsystemet er dybt nok til at finde vand og næringsstoffer, selv i truende situationer som i sommeren 2022. På grund af nedbøren i slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september steg sukkerniveauet lige så hurtigt, som surhedsniveauet faldt. Timing var essentielt med fokus på domainets klassiske, lette og frugtdrevne Kabinett- og Spätlese-vine.

349,00 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Johannes Hörners Weissburgunder er en vidunderlig velsmagende vin til en fantastisk pris i forhold til den store kvalitet. I duften er der noter af frugt og blomster, æble og lime. Vinen er saftig og frisk i munden, tør, balanceret og diskret i surhedsgraden/syre. Forførende smag i en overraskende lang finish.

99,00 DKK

Eine Rarität im Glas, ein seltener Genuss und die Spezialität unter den edelsüßen Weinen. Goldgelbe Nuancen im Glas mit feiner Aromatik nach Aprikosen, Honig und Mandarin. Im Abgang finessreiche Säure mit einem sehr langen Genuss. 

299,00 DKK

* NYHED - SMAGER FREMRAGENDE - KOM OG SMAG * Johannes Riesling Spätlese er en dejlig riesling lavet på sent høstede druer. Dette giver en mere koncentreret vin i forhold til den almindelige Riesling.

Det er en udpræget mad vin som egner sig godt til sushi og krydrede asiatiske retter samt karryretter.

149,00 DKK

Denne Bacchus Spätlese er udstyret med en dejlig restsødme, der ledsager buketten. Duften af ​​vinen minder om en buket friske forårsblomster med et let strejf af passionsfrugt. Denne Bacchus imponerer med sin fine aroma og frugtagtige noter. Buketten dufter af blomster, ribs og appelsin. Med sin fine sødme og syre er det en dejlig let og drikkelig vin. Den passer vidunderligt til det asiatiske køkken eller milde oste.

Diese Bacchus Spätlese wurde mit einer schönen Restsüße ausgestattet, die im Bukett einhergeht. Der Duft des Weines erinnert an einen Strauß frischer Frühlingsblumen mit einer leichten Maracujanote. Dieser Bacchus überzeugt durch sein feines Aroma und die fruchtigen Noten. Im Bukett duftet er nach Blüten, Johannisbeeren und Orange. Mit seiner feinen Süße und Säure ist er ein wunderbar leichter Trinkwein. Er Passt wunderbar zur asiatischen Küche oder milden Käsesorten.

99,95 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Den hvide Loire drue overbeviser som Pfälzer version med fejlfri frugt, enorm friskhed, aromatisk smag og sprødt bid. Cool og frugtagtig på samme tid, med moden, velintegreret syre/surhed, det giver en meget dyrere Sancerre eller Pouilly-Fumé konkurrence. En moderne Pfalz-hvidvin uden moderigtigt "flipperi". Nyd denne vidunderlige vin sammen med fisk, hvidt kød og især - når det er tid til asparges, fjerkræ, fisk, svinekød, skaldyr, ost og pasta.

99,95 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. En Riesling med stor personlighed. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, abrikos, citrus, pære, ananas og ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til tapas, wienerschnitzel, milde fiskeretter og skaldyr, til salater og milde oste.

.

99,00 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til tapas, wienerschnitzel, milde fiskeretter og skaldyr, til salater og milde oste.

.

129,00 DKK

En charmerende Gewürztraminer med masser af eksotiske krydderier. Vinen har en smuk og dyb farve, og den er fed og lækker i glasset. I smagen kommer der en let og livlig sødme frem, som er i god harmoni med vinens øvrige elementer. En skøn vinoplevelse. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-10 grader. Johannes Hörner Gewürztraminer er velegnet til kraftige og stærke oste, sushi wasabi, krydrede gryderetter og stærke asiatiske retter. Det er en vin, som man bare kan nyde, uden nødvendigvis at skulle spise samtidig.

99,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer oppe i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach, hvor vinmarkerne hæver sig dramatisk lige bag Ratzenbergers hus. Her dyrkes næsten udelukkende Riesling på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. Ratzenberger Bacharacher Riesling Trocken er en mundvandsdrivende, hylende ren hvidvin, der er (ubesværet) tør. Duft og smag har dominans af grønne æbler, citronskal, moden grape og en distinkt mineralsaltet undertone, så mundvandet driver.

159,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker.  Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling – men med al vin.

 
 
199,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. 

Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling, men med al vin.
 
Wolfshöhle er en absolut topmark i Mittelrhein beliggende i udkanten af Bacharach. Den sydligt eksponerede mark stiger med 50-60 % op til 200 meters højde og består af Devon-skiffer, der visse steder har indslag af kvartskrystaller. Vinene fra denne mark minder særligt meget om vinene fra Mittel-Mosel, og af samme grund vinificeres de fleste af druerne til frugtige eller søde vine.
 
2019-årgangen er på en dejlig, tysk måde - knivskarp. En tætpakket frugt domineret af æble, lime, hvide blomster og syrlige drops er perfekt baggrund for den egentlige hovedaktør: salte skiffermineraler. Stor intensitet og elektrisk syre giver en mundvandsdrivende vin, der er dejlig nu, men også vil kunne gemmes i årtier; helt hvor mange er endnu uvist.
 
Prøv denne Spätlese til stærk, fjernøstlig mad, hvor andre vine overdøves aromatisk. Til sushi er den uforlignelig, og til tex-mex er den heller ikke tosset. Røget laks og fiskeretter med stærkt tilbehør uden for megen fedme er også velegnede ledsagere.
 
199,00 DKK

KarlsMühle Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

89,95 DKK

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tør hvidvin synes helt ukontroversiel, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de frugtige vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Vinen kan nydes som en dejlig aperitif, til røget laks eller som bedste match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid. 

92+ points og ***** Jyllands-Posten 

 

129,00 DKK

Mens tørre hvidvine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2015 Ruwer er endnu purung i udtrykket, men er en harmonisk vin med flot koncentration og en hvalpet sødmefornemmelse.

149,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken Weingut Markus Molitor 2018. En aristokratisk Riesling af stor styrke. * Robert Parker 93 point * Clear and open ripe fruit intermixed with elegant mineral flavors. It is juicy and piquant on the palate.

229,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese** Fruchtsüss Weingut Markus Molitor - 2015 * Robert parker 97 points * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. 100 % Riesling.

349,00 DKK

* Robert Parker 95 Point *  Fra en af de mest berømte vinmarker i Mittelmosel, kommer dette pragteksemplar af en Feinherb. Sødmen blot kysser overlæben og smelter sammen med en klokkeklar Riesling-syre. En utrolig aromakompleksitet, med noter af kvæde, ananas og korianderblade, komplimenteret af mandelkerne og knuste sten. Energisk på tungen, med luftighed, rigdom og elegance i perfektionistisk balance. En oplagt ledsager til de fineste retter med hvid fisk eller skaldyr, gerne med et asiatisk islæt.

Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.

Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.

Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter. 

299,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese Fruchtsüss Weingut Markus Molitor 2015. * Robert Parker 97 point * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. Dyb og kompleks tostjernet Auslese fra Molitor’s vigtigste ”grand cru”. Uimodståelig sødmefuld riesling-frugt i smuk symfoni med fine botrytis-noter og en flintet mineralitet. Generøs men samtidig vægtløs på tungen, med noter af mango, grape og kandiseret appelsinskal, suppleret af honning og tørret ingefær. Energi, finesse, syre og sødme – endnu et krystalklart unikum fra Molitor’s hånd.

349,00 DKK

En Riesling med stor personlighed fra en af Mosel dalens bedste producenter. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, citrus og hvide ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. Markus Molitor Riesling Trocken er en glimrende hvidvin til salater, milde oste og milde fiskeretter. 

149,00 DKK

Her er duftnoter af ananas og en leret mineralitet. Det florale element står i baggrunden i forhold til frugten. Smagen har en god mundfylde, meget mild syre og en bagvedliggende sødme. Ürziger Würztgarten står som vanligt frem med sine uovertrufne balance og milde smagsintensitet. Server Ürziger Würzgarten Spätlese Fruchtsuss Weingut Markus Molitor til tørre oste. * Robert Parker 95 point * Sweet, lush and intense, this is a concentrated, already densely textured Spätlese.

219,00 DKK

Druerne til Mark Von Der Baden Pinot Gris er nøje udvalgt efter kvalitet. Frugtig næse med de for Pinot Gris så typiske toner af kvæde. Vinifikation i rustfrit stål efter let maceration inden presning. Fin kompleksitet i næsen og bred, blød og ganske smagsintens i munden på den tørre side.

129,00 DKK

Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Weisser Burgunder er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.

129,00 DKK

Deidesheimer Paradiesgarten Dr. von Bassermann-Jordan. I duften vælter toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

169,00 DKK

Forst Pechstein, Dr. von Bassermann-Jordan, Grosses Gewächs 2016. Duften er meget koncentreret med masser af frugt, krydderurter og mineraler. Smagen er fyldig, på grænsen til kraftige, med en cremet og frugtrig eftersmag, som afbalanceres flot af syren. Anbefales til blandt andet ost og fisk.

325,00 DKK

* Naturvin * Smuk Riesling-aroma, men med lidt mere tryk på æbler end man oftest vil opleve, lidt citron og mirabelle. De skønne og elegante indtryk følges op på tungen i en charmerende Riesling med en frisk syre og flot en mineralitet. Anbefales til skaldyr og lyse fisk.

220,00 DKK

Von Unserm Riesling, Balthasar Ress Gutswein. Duften har indsmigrende nuancer af mineraler, grapefrugt og melon. Smagen er tør med en let syre.

130,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler