Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Der benyttes cirka 135 forskellige druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 benyttes til hvidvin og de 35 til rødvin. Det er med til at understrege, at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation, men siden starten af 1980'erne er efterspørgslen efter rødvin steget markant, så små 40 % af vinmarkerne i dag er tilplantet med rødvinsdruer. De tyske vinmarker er dramatisk anlagt på de stejle skråninger der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer i stor stil, hvilket kan smages i vinene, som generelt er meget præget af deres terroir.

Sorter resultater:

Richter Estate Riesling - Mosel. En indbydende duft af grapefrugt og abrikos. Smagen er frisk og let sødlig med en behagelig eftersmag, der ligger langt over de fleste andre vine med prædikatet Qualitätswein. 2017

129,00 DKK

Gylden, krystalklar farve. Vinen har en duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen. Anbefales til skaldyr, lys fisk og lyst kød.

Vinhuset blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har huset videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance.

Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.

179,00 DKK

* I både 2017 og 2018 er Urban Riesling endt på Wine Enthusiast’s Top 100 Best Buy-liste *  Vi kan kun nikke anerkendende til, at sammenhængen mellem pris og kvalitet er ganske eminent.

En indsmigrende nydelse i skøn harmoni mellem frugtsyre og sødme. Anbefales til kylling, lys og mager fisk, mad med citrus, sushi og flødebaseret retter.

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt døgnet rundt. At det overhovedet er muligt at kombinere storbylivsstil med noget så landligt og idyllisk som Mosel, skyldes ene og alene Riesling-druens mangefacetterede og versatile væsen. Ingen anden drue formår jo som Riesling at balancere høj, citrusagtige syre med frugtrig restsødme, og stadig være i stand til fremstå som en yndefuld balletdanser. Af samme indlysende årsag har Riesling vundet fans overalt i verden. Urban Riesling er en ærlig og ligefrem Moselvin, der er tro mod sit ophav. I både duft og smag byder den på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet. Vinens syre og moderate restsukker mødes i en skøn harmoni, der gør vinen til en yderst alsidig og indsmigrende nydelse. 

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Brauneberger Juffer Max Ferd. Richter, Kabinett

Duften er blomsteragtig og let. Smagen er luftig og let med en diskret sødme og en fin syre.      

169,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * Denne vin er måske det bedste køb hos Greve Vinkompagni. Alte Reben Riesling fra Tyskland koster normalt 150,- 200,- kr. flasken, så her er der tale om et tilbud der er svært at sige nej til. Vinen kommer fra Rheingau, et lille men godt område vest for Frankfurt. Området er nærmest en stor sydskråning og anses for at være blandt Tysklands bedste vinområder. Ligesom resten af Tyskland dominerer Riesling området. 

Efter stor tålmodighed kan vi endelig løfte sløret for vores nye spændende riesling fra Weinhof 519. En riesling der er lavet på området ældste stokke. Vinen er fra Rheingau, et af Tysklands bedste områder for vin. Området er nærmest en stor sydskråning, som er perfekt eksponeret for solen. De klimatiske forhold er perfekte med milde vintre, hvor markerne beskyttes af de skovdækkede Taunus bakker. Rheingau har varme somre og en jordbund af blandt andet kridt, sand og krus, samt en del skiffer. Det skaber vine med balance, syrer og primær frugt. 

Vinen er desuden produceret økologisk og biodynamisk. 

Vinen har en flot strågul farve. Næsen lover meget med sine noter af lemon, græs, tropiske frugter og fedme. Smagen er ren og mineralsk. Masser af frugt vælter op af glasset. Denne dejlige Riesling har en skøn balance mellem det søde og friske.

* SPAR 50% LIGE NU *

79,00 DKK 149,95 DKK (spar 70,95 DKK)

Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Max Ferd. Richter, Auslese 2017

Duften er fyldt med tropisk frugter som ananas, fersken og grapefrugt tilsat lidt skiffer og krydderier. Smagen er intens og nærmest olieret med en lang, sødmefyldt eftersmag.

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Chat Sauvage Chardonnay 2015 Rheingau

Citrus- og æblenoter med super rent udtryk i eftersmagen. En virkelig seriøs Chardonnay med et godt og solidt bundtræk. Forrygende madvin.

189,00 DKK 225,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Johannes Hörners Pinot Blanc er en vidunderlig velsmagende vin til en fantastisk pris i forhold til den store kvalitet. I duften er der noter af frugt og blomster, æble og lime. Vinen er saftig og frisk i munden, tør, balanceret og diskret i surhedsgraden/syre. Forførende smag i en overraskende lang finish.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Den hvide Loire drue overbeviser som Pfälzer version med fejlfri frugt, enorm friskhed, aromatisk smag og sprødt bid. Cool og frugtagtig på samme tid, med moden, velintegreret syre/surhed, det giver en meget dyrere Sancerre eller Pouilly-Fumé konkurrence. En moderne Pfalz-hvidvin uden moderigtigt "flipperi". Nyd denne vidunderlige vin sammen med fisk, hvidt kød og især - når det er tid til asparges, fjerkræ, fisk, svinekød, skaldyr, ost og pasta.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. En Riesling med stor personlighed. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, abrikos, citrus, pære, ananas og ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til tapas, wienerschnitzel, milde fiskeretter og skaldyr, til salater og milde oste.

.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En charmerende Gewürztraminer med masser af eksotiske krydderier. Vinen har en smuk og dyb farve, og den er fed og lækker i glasset. I smagen kommer der en let og livlig sødme frem, som er i god harmoni med vinens øvrige elementer. En skøn vinoplevelse. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-10 grader. Johannes Hörner Gewürztraminer er velegnet til kraftige og stærke oste, sushi wasabi, krydrede gryderetter og stærke asiatiske retter. Det er en vin, som man bare kan nyde, uden nødvendigvis at skulle spise samtidig.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer oppe i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach, hvor vinmarkerne hæver sig dramatisk lige bag Ratzenbergers hus. Her dyrkes næsten udelukkende Riesling på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. Ratzenberger Bacharacher Riesling Trocken er en mundvandsdrivende, hylende ren hvidvin, der er (ubesværet) tør. Duft og smag har dominans af grønne æbler, citronskal, moden grape og en distinkt mineralsaltet undertone, så mundvandet driver.

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker.  Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling – men med al vin.

 
 
199,00 DKK 225,00 DKK (spar 26,00 DKK)

KarlsMühle Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tør hvidvin synes helt ukontroversiel, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de frugtige vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Vinen kan nydes som en dejlig aperitif, til røget laks eller som bedste match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid. 

92+ points og ***** Jyllands-Posten 

 

129,00 DKK

Mens tørre hvidvine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2015 Ruwer er endnu purung i udtrykket, men er en harmonisk vin med flot koncentration og en hvalpet sødmefornemmelse.

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken Weingut Markus Molitor 2018. En aristokratisk Riesling af stor styrke. * Robert Parker 93 point * Clear and open ripe fruit intermixed with elegant mineral flavors. It is juicy and piquant on the palate.

229,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese** Fruchtsüss Weingut Markus Molitor - 2015 * Robert parker 97 points * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. 100 % Riesling.

349,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese Fruchtsüss Weingut Markus Molitor 2015. * Robert Parker 97 point * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments.

349,00 DKK

En Riesling med stor personlighed fra en af Mosel dalens bedste producenter. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, citrus og hvide ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. Markus Molitor Riesling Trocken er en glimrende hvidvin til salater, milde oste og milde fiskeretter. Bemærk 1 liter.

149,00 DKK

Her er duftnoter af ananas og en leret mineralitet. Det florale element står i baggrunden i forhold til frugten. Smagen har en god mundfylde, meget mild syre og en bagvedliggende sødme. Ürziger Würztgarten står som vanligt frem med sine uovertrufne balance og milde smagsintensitet. Server Ürziger Würzgarten Spätlese Fruchtsuss Weingut Markus Molitor til tørre oste. * Robert Parker 95 point * Sweet, lush and intense, this is a concentrated, already densely textured Spätlese.

219,00 DKK

Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Weisser Burgunder er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.

129,00 DKK

Würzburger Riesling har en indbydende duft og toner af æble og lime, tilsat en let mineralitet. Smagen er umiddelbar med en sprød og forfriskende syre, som afbalancerer eftersmagen af lime og grønne æbler. Denne Würzburger Riesling giver en fantastisk introduktion til Franken-områdets vine. Druerne høstes fra Würzburgers meget kalkrige jorde, hvor det høje indhold af kalk er med til at give vinen sin mineralske karakter. Juliusspital henter druerne, dels fra egne marker, dels fra vinavlere, som arbejder på kontrakt og som har fået eksakte retningslinjer for dyrkning af markerne, høsttidspunkt og udbytte.

159,00 DKK

Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag. Druerne til Juliusspital Würzburger Silvaner hentes på et af de bedste parceller på den berømte vinmark Iphofer Domherr. Det store indhold af mineraler i undergrunden skinner tydeligt igennem i vinens duft og smag.

159,00 DKK

Deidesheimer Paradiesgarten Dr. von Bassermann-Jordan. I duften vælter toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

149,00 DKK

Forst Pechstein, Dr. von Bassermann-Jordan, Grosses Gewächs 2016. Duften er meget koncentreret med masser af frugt, krydderurter og mineraler. Smagen er fyldig, på grænsen til kraftige, med en cremet og frugtrig eftersmag, som afbalanceres flot af syren. Anbefales til blandt andet ost og fisk.

325,00 DKK 375,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Von Unserm Riesling, Balthasar Ress Gutswein. Duften har indsmigrende nuancer af mineraler, grapefrugt og melon. Smagen er tør med en let syre.

130,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler