Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Der benyttes cirka 135 forskellige druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 benyttes til hvidvin og de 35 til rødvin. Det er med til at understrege, at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation, men siden starten af 1980'erne er efterspørgslen efter rødvin steget markant, så små 40 % af vinmarkerne i dag er tilplantet med rødvinsdruer. De tyske vinmarker er dramatisk anlagt på de stejle skråninger der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer i stor stil, hvilket kan smages i vinene, som generelt er meget præget af deres terroir.

Sorter resultater:

Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100 % Chardonnay druer. Det er en vin med lys, gul farve samt frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt diverse kolde kødretter. Vinen er ikke velegnet til henlægning, men bør drikkes, mens den er ung. * Sølvmedalje i B.T.

46,00 DKK 50,00 DKK (spar 4,00 DKK)

Removed Chardonnay er en omhyggeligt udvalgt vin med en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Removed Chardonnay bør nydes godt afkølet. Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100% Chardonnay druer. Vinen har en lys, gul farve, samt en frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt kolde kødretter.

39,95 DKK 44,00 DKK (spar 4,05 DKK)

5 ***** ud af 5 mulige i VINAVISEN. Tysk Riesling i denne vægtklasse er en særdeles "sejlivet" race. Vinene lever mindst 10-12 år og gennemgår i denne periode en spændende udvikling fra en ung, frugtsyrefrisk stil til en fase, hvor syre- og især sødmefornemmelse viger en smule for udpræget mineralske aromaer. Denne Riesling byder på en lidt sødme, der holdes fornemt i skak af en frisk, lime-drevet syre.

119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

75,00 DKK 89,00 DKK (spar 14,00 DKK)

Indbydende duft af grapefrugt og abrikos. Smagen er frisk og let sødlig med en behagelig eftersmag, der ligger langt over de fleste andre vine med prædikatet Qualitätswein.

109,00 DKK 129,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Duften har indsmigrende nuancer af mineraler, grapefrugt og melon. Smagen er tør med en let syre.

130,00 DKK

Let, ukompliceret vin, der på forunderlig vis kombinerer sprødhed og lyse frugter som grønne æbler med svage krydderier og stilrene mineralske undertoner.

120,00 DKK

Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag.

159,00 DKK

På vinmarkenerne Graacher, som alle andre steder i Mosel, begyndte man for alvor at opdyrke denne del af distriktet med fremstilling af kvalitetsvine for øje i 1803. Dette var samtidig med, at kejser Napoleon eksproprierede jorden fra store godser og klostre og solgte den til menigmanden for relativt beskedne summer. Marker blev herefter omplantet fra den lokale drue Kleinberger til den nu allestedsværende Riesling.

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Weingut Max Ferd. Richter, Mosels måske mest velansete vinproducent, har eksisteret siden 1680 og ligger ikke langt fra byen Mülheim. Firmaet ledes i dag af Dr. Dirk Max Ferd. Richter, som er 9. generation i familievirksomheden. Som for mange andre i området er Riesling "husets specialitet". Ikke mindre end 92 % af Max Ferd. Richters 15 ha vinmarker er beplantet med Riesling, og den årlige produktion ligger på ca. 11.500 kasser.

289,00 DKK 329,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Denne vin kommer fra familiefirmaet Reh Kendermann, som blev grundlagt i 1920 af Carl Reh. I dag er firmaet et af de største og mest moderne vinerier i Tyskland. Denne vin er produceret af 100 % Riesling druer, der er dyrket i Rheinhessen området i Tyskland. Det er en frisk hvidvin med klar, lys gul farve, frugtig duft af citrus og moden fersken, let sødlig, blød og behagelig smag af eksotiske frugter samt en blid og behagelig eftersmag. Særdeles velegnet som aperitif samt til salater og andre lettere retter.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Duften er fyldt med tropisk frugter som ananas, fersken og grapefrugt tilsat lidt skiffer og krydderier. Smagen er intens og nærmest olieret med en lang, sødmefyldt eftersmag.

279,00 DKK 325,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Duften har nuancer af tropiske frugter, blomster og krydderier. Smagen er let og luftig med diskret sødme og fin syre.
179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Duften er blomsteragtig og let. Smagen er luftig og let med en diskret sødme og en fin syre.      
159,00 DKK

I duften vælter toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

149,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken Weingut Markus Molitor 2015. En aristokratisk Riesling af stor styrke. * Robert Parker 93 point * Clear and open ripe fruit intermixed with elegant mineral flavors. It is juicy and piquant on the palate.

225,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese Fruchtsüss Weingut Markus Molitor 2015. * Robert Parker 97 point * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments.

349,00 DKK

Her er duftnoter af ananas og en leret mineralitet. Det florale element står i baggrunden i forhold til frugten. Smagen har en god mundfylde, meget mild syre og en bagvedliggende sødme. Ürziger Würztgarten står som vanligt frem med sine uovertrufne balance og milde smagsintensitet. Server denne til tørre oste. * Robert Parker 95 point * Sweet, lush and intense, this is a concentrated, already densely textured Spätlese.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En Riesling med stor personlighed fra en af Mosel dalens bedste producenter. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, citrus og hvide ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til salater, milde oste og milde fiskeretter. Bemærk 1 liter.

149,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler