Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Der benyttes cirka 135 forskellige druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 benyttes til hvidvin og de 35 til rødvin. Det er med til at understrege, at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation, men siden starten af 1980'erne er efterspørgslen efter rødvin steget markant, så små 40 % af vinmarkerne i dag er tilplantet med rødvinsdruer. De tyske vinmarker er dramatisk anlagt på de stejle skråninger der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer i stor stil, hvilket kan smages i vinene, som generelt er meget præget af deres terroir.

Sorter resultater:

* I både 2017 og 2018 er Urban Riesling endt på Wine Enthusiast’s Top 100 Best Buy-liste *  Vi kan kun nikke anerkendende til, at sammenhængen mellem pris og kvalitet er ganske eminent.

En indsmigrende nydelse i skøn harmoni mellem frugtsyre og sødme. Anbefales til kylling, lys og mager fisk, mad med citrus, sushi og flødebaseret retter.

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt døgnet rundt. At det overhovedet er muligt at kombinere storbylivsstil med noget så landligt og idyllisk som Mosel, skyldes ene og alene Riesling-druens mangefacetterede og versatile væsen. Ingen anden drue formår jo som Riesling at balancere høj, citrusagtige syre med frugtrig restsødme, og stadig være i stand til fremstå som en yndefuld balletdanser. Af samme indlysende årsag har Riesling vundet fans overalt i verden. Urban Riesling er en ærlig og ligefrem Moselvin, der er tro mod sit ophav. I både duft og smag byder den på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet. Vinens syre og moderate restsukker mødes i en skøn harmoni, der gør vinen til en yderst alsidig og indsmigrende nydelse. 

99,00 DKK

Richter Estate Riesling - Mosel. En indbydende duft af grapefrugt og abrikos. Smagen er frisk og let sødlig med en behagelig eftersmag, der ligger langt over de fleste andre vine med prædikatet Qualitätswein. 

159,00 DKK

Gylden, krystalklar farve. Vinen har en duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen. Anbefales til skaldyr, lys fisk og lyst kød.

Vinhuset blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har huset videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance.

Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.

179,00 DKK

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate - 94 points Mosel Fine Wines * "This is an outstanding dry Riesling in the making".

Dette er grosses gewächs i referenceklassen og dermed også tør hvidvin i absolut verdenselite. Weingut Knebel er et familiebrug med 7 hektar vinmarker på stejle terrasser omkring Winningen i Mosel, hvor der laves håndlavet vin i referenceklassen, hvilket bekræftedes med indlemmelsen i VDP fra årgang 2017. Her er alt håndarbejde, hvilket er en selvfølge for dem, der har set markerne; de ligner mest af alt lodrette bjergvægge. Det er ikke alene en fysisk udfordring at lave vin herfra: det er afsindigt omkostningstungt at lave vine fra et så fjendtligt landskab. Ikke desto mindre leverer vinene stadig forrygende god value-for-money.

Der er siden 2012 ikke anvendt hverken herbicider eller kunstgødning. Winninger Uhlen er ikke alene en af verdens smukkeste og stejleste vinmarker. Fra disse stejle terrasser laves år efter år superb riesling fra devonskiffer i et par forskellige varianter, alt efter hvor vi befinder os på de mikroparceller, Knebel har på bjergvæggen. GG er formelt toppen i VDP, når det handler om tørre vine. Lave udbytter kombineret med de bedste terroirs giver som regel tætte, potente vine, men ofte også vine, hvor drikkeglæden er gået fløjten. Derfor skal man glædes over vine som Knebel Winninger Uhlen GG, der formår at få Mosels sarte elegance og underspillede kraft med ned i flasken. Vel er dette koncentreret racevin, men det er ikke monstervin med volumenknappen skruet helt i bund. 

Aromaerne er særligt i denne årgang udtalt blomstrede med hvid fersken, men samtidig er der utrolig mineralsk dybde indvævet i helheden. Her er ikke macereret hårdt: i stedet har Matthias Knebel valgt at stole på druemostens evne til at levere varen. Derfor fremstår vinen typisk for Mosel med blomstrende charme og naturlig koncentration, hvilket er et befriende særsyn for genren. Serveres ved 11-16° af rummelige hvidvinsglas. Nydes nu og de næste par årtier frem.

425,00 DKK

Denne Riesling fra Rheinland-Pfalz byder på noter af gul frugt og dejlige antydninger af citron. Den er vidunderlig mineralsk og velafbalanceret. Brødrene Steffens vingård har en tradition, der går tilbage til det 18. århundrede. 

Ejendommen ligger nær Trier og er meget involveret i vindyrkning på stejle skråninger. Dyrkningen af ​​ekstremt stejle vinmarker er hård, men resulterer i usædvanligt overdådige og frugtige vine på grund af intenst og direkte sollys.

Prøv denne tørre, frugtige og intensivt aromatiske Steffen ST Riesling Steillage trocken (tør) til pastaretter med hvide saucer, kylling, lys og mager fisk, mad med citrus og sushi. Du vil opdage en stimulerende og dejlig frisk vin fra Mosel.

99,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * Denne dejlige Riesling fra tyske August Kesseler er fin og forfriskende med noter af modne frugter som fersken samt honning og citrus, hyldeblomst og grønne æbler. Den har en lang eftersmag med lette mineraler og en dejlig frisk syre. Vinen er et flot eksempel på det terroir, hvor druerne har vokset. Vi anbefaler, at den nydes afkølet til retter med kylling, fisk, skaldyr og asiatiske retter.

99,95 DKK

Brauneberger Juffer Max Ferd. Richter, Kabinett

Duften er blomsteragtig og let. Smagen er luftig og let med en diskret sødme og en fin syre.      

199,00 DKK

Når Riesling er bedst, kombinerer den høj syre med god sødme. Sådan en Riesling får du her. Sommerlig og forfriskende med en sødmefuldhed, der ikke kammer over, men netop bliver flot og elegant balanceret af druens syreindhold. Anbefales til skaldyr, lyse fisk eller som apéritif.

129,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * En klassisk Mosel kabinett med stor frugt kombineret med en udtalt mineralitet og en meget fin balance mellem sødme og moderat alkohol indhold. Blå skifer, der ofte findes i vinmarkerne hos Weingut Lorenz, har givet navn til denne dejlige Riesling ”Blauschiefer”.

Serveringstemperaturen bør ligge mellem 9-10 grader. Vinen passer rigtig godt til lette sommerretter, fisk og fjerkræ eller blot et køligt glas i utide. Vinen er vegansk.

129,00 DKK

Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Max Ferd. Richter, Auslese 2017

Duften er fyldt med tropisk frugter som ananas, fersken og grapefrugt tilsat lidt skiffer og krydderier. Smagen er intens og nærmest olieret med en lang, sødmefyldt eftersmag.

349,00 DKK

Chat Sauvage Chardonnay 2015 Rheingau

Citrus- og æblenoter med super rent udtryk i eftersmagen. En virkelig seriøs Chardonnay med et godt og solidt bundtræk. Forrygende madvin.

189,00 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Johannes Hörners Weissburgunder er en vidunderlig velsmagende vin til en fantastisk pris i forhold til den store kvalitet. I duften er der noter af frugt og blomster, æble og lime. Vinen er saftig og frisk i munden, tør, balanceret og diskret i surhedsgraden/syre. Forførende smag i en overraskende lang finish.

99,00 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Den hvide Loire drue overbeviser som Pfälzer version med fejlfri frugt, enorm friskhed, aromatisk smag og sprødt bid. Cool og frugtagtig på samme tid, med moden, velintegreret syre/surhed, det giver en meget dyrere Sancerre eller Pouilly-Fumé konkurrence. En moderne Pfalz-hvidvin uden moderigtigt "flipperi". Nyd denne vidunderlige vin sammen med fisk, hvidt kød og især - når det er tid til asparges, fjerkræ, fisk, svinekød, skaldyr, ost og pasta.

99,00 DKK

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. En Riesling med stor personlighed. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, abrikos, citrus, pære, ananas og ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til tapas, wienerschnitzel, milde fiskeretter og skaldyr, til salater og milde oste.

.

99,00 DKK

En charmerende Gewürztraminer med masser af eksotiske krydderier. Vinen har en smuk og dyb farve, og den er fed og lækker i glasset. I smagen kommer der en let og livlig sødme frem, som er i god harmoni med vinens øvrige elementer. En skøn vinoplevelse. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-10 grader. Johannes Hörner Gewürztraminer er velegnet til kraftige og stærke oste, sushi wasabi, krydrede gryderetter og stærke asiatiske retter. Det er en vin, som man bare kan nyde, uden nødvendigvis at skulle spise samtidig.

99,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer oppe i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach, hvor vinmarkerne hæver sig dramatisk lige bag Ratzenbergers hus. Her dyrkes næsten udelukkende Riesling på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. Ratzenberger Bacharacher Riesling Trocken er en mundvandsdrivende, hylende ren hvidvin, der er (ubesværet) tør. Duft og smag har dominans af grønne æbler, citronskal, moden grape og en distinkt mineralsaltet undertone, så mundvandet driver.

159,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker.  Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling – men med al vin.

 
 
199,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. 

Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling, men med al vin.
 
Wolfshöhle er en absolut topmark i Mittelrhein beliggende i udkanten af Bacharach. Den sydligt eksponerede mark stiger med 50-60 % op til 200 meters højde og består af Devon-skiffer, der visse steder har indslag af kvartskrystaller. Vinene fra denne mark minder særligt meget om vinene fra Mittel-Mosel, og af samme grund vinificeres de fleste af druerne til frugtige eller søde vine.
 
2019-årgangen er på en dejlig, tysk måde - knivskarp. En tætpakket frugt domineret af æble, lime, hvide blomster og syrlige drops er perfekt baggrund for den egentlige hovedaktør: salte skiffermineraler. Stor intensitet og elektrisk syre giver en mundvandsdrivende vin, der er dejlig nu, men også vil kunne gemmes i årtier; helt hvor mange er endnu uvist.
 
Prøv denne Spätlese til stærk, fjernøstlig mad, hvor andre vine overdøves aromatisk. Til sushi er den uforlignelig, og til tex-mex er den heller ikke tosset. Røget laks og fiskeretter med stærkt tilbehør uden for megen fedme er også velegnede ledsagere.
 
199,00 DKK

KarlsMühle Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

79,00 DKK

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tør hvidvin synes helt ukontroversiel, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de frugtige vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Vinen kan nydes som en dejlig aperitif, til røget laks eller som bedste match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid. 

92+ points og ***** Jyllands-Posten 

 

129,00 DKK

Mens tørre hvidvine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2015 Ruwer er endnu purung i udtrykket, men er en harmonisk vin med flot koncentration og en hvalpet sødmefornemmelse.

149,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken Weingut Markus Molitor 2018. En aristokratisk Riesling af stor styrke. * Robert Parker 93 point * Clear and open ripe fruit intermixed with elegant mineral flavors. It is juicy and piquant on the palate.

229,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese** Fruchtsüss Weingut Markus Molitor - 2015 * Robert parker 97 points * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. 100 % Riesling.

349,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese Fruchtsüss Weingut Markus Molitor 2015. * Robert Parker 97 point * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. Dyb og kompleks tostjernet Auslese fra Molitor’s vigtigste ”grand cru”. Uimodståelig sødmefuld riesling-frugt i smuk symfoni med fine botrytis-noter og en flintet mineralitet. Generøs men samtidig vægtløs på tungen, med noter af mango, grape og kandiseret appelsinskal, suppleret af honning og tørret ingefær. Energi, finesse, syre og sødme – endnu et krystalklart unikum fra Molitor’s hånd.

349,00 DKK

En Riesling med stor personlighed fra en af Mosel dalens bedste producenter. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, citrus og hvide ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. Markus Molitor Riesling Trocken er en glimrende hvidvin til salater, milde oste og milde fiskeretter. Bemærk 1 liter.

149,00 DKK

Her er duftnoter af ananas og en leret mineralitet. Det florale element står i baggrunden i forhold til frugten. Smagen har en god mundfylde, meget mild syre og en bagvedliggende sødme. Ürziger Würztgarten står som vanligt frem med sine uovertrufne balance og milde smagsintensitet. Server Ürziger Würzgarten Spätlese Fruchtsuss Weingut Markus Molitor til tørre oste. * Robert Parker 95 point * Sweet, lush and intense, this is a concentrated, already densely textured Spätlese.

219,00 DKK

Druerne til Mark Von Der Baden Pinot Gris er nøje udvalgt efter kvalitet. Frugtig næse med de for Pinot Gris så typiske toner af kvæde. Vinifikation i rustfrit stål efter let maceration inden presning. Fin kompleksitet i næsen og bred, blød og ganske smagsintens i munden på den tørre side.

129,00 DKK

Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Weisser Burgunder er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.

129,00 DKK

Deidesheimer Paradiesgarten Dr. von Bassermann-Jordan. I duften vælter toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

169,00 DKK

Forst Pechstein, Dr. von Bassermann-Jordan, Grosses Gewächs 2016. Duften er meget koncentreret med masser af frugt, krydderurter og mineraler. Smagen er fyldig, på grænsen til kraftige, med en cremet og frugtrig eftersmag, som afbalanceres flot af syren. Anbefales til blandt andet ost og fisk.

325,00 DKK

* Naturvin * Smuk Riesling-aroma, men med lidt mere tryk på æbler end man oftest vil opleve, lidt citron og mirabelle. De skønne og elegante indtryk følges op på tungen i en charmerende Riesling med en frisk syre og flot en mineralitet. Anbefales til skaldyr og lyse fisk.

220,00 DKK

Von Unserm Riesling, Balthasar Ress Gutswein. Duften har indsmigrende nuancer af mineraler, grapefrugt og melon. Smagen er tør med en let syre.

130,00 DKK

Som navnet antyder er denne vin en orangevin på Chardonnay druen. Vinen har trukket adskillige uger med de pressede drueskaller, så der er trukket farve og aroma ud i vinen. Dette har resulteret i en meget spændende, kompleks sag. Farven er et godt mix af gul, orange med et brunligt skær - og lidt mat/tåget, da vinen kun er let filtreret.

En duft af akaciehonning, tørrede abrikoser og fin syre møder din næse. I munden er vinen på ingen måde mat som farven. Den er til gengæld spil levende, vibrerende, med en frisk klar syre, en anelse appelsin og andre citrusfrugter, stikkelsbær og lidt vanilje. Vinen fremstår let fedmefuld i munden, med en fin saltet note og en afsluttende sødme som fra modne æbler. Naturvin, uden svovl og biodynamisk dyrket.

I hjertet af den berømte vinregion Rheinhessen, 30 kilometer syd for Mainz, i delstaten Rheinland-Pfalz ligger denne traditionsrige og familie drevne vingård, hvor man gennem fire generationer har produceret en imponerende række kvalitetsvine på de i alt 18 hektar omgivende, kalkholdige vinmarker.

159,00 DKK

Weingut Kirsten - Riesling Trocken TR

199,00 DKK

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Frugt nøje udvalgt på basis af kvalitet, delvist gæret med naturgær og delvist fadlagret. Mere elegant end Pinot Gris, med let fadpræg.

 
129,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences