Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Der benyttes cirka 135 forskellige druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 benyttes til hvidvin og de 35 til rødvin. Det er med til at understrege, at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation, men siden starten af 1980'erne er efterspørgslen efter rødvin steget markant, så små 40 % af vinmarkerne i dag er tilplantet med rødvinsdruer. De tyske vinmarker er dramatisk anlagt på de stejle skråninger der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer i stor stil, hvilket kan smages i vinene, som generelt er meget præget af deres terroir.

Sorter resultater:

Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100 % Chardonnay druer. Det er en vin med lys, gul farve samt frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt diverse kolde kødretter. Vinen er ikke velegnet til henlægning, men bør drikkes, mens den er ung. * Sølvmedalje i B.T.

46,00 DKK 50,00 DKK (spar 4,00 DKK)

Removed Chardonnay er en omhyggeligt udvalgt vin med en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Removed Chardonnay bør nydes godt afkølet. Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100% Chardonnay druer. Vinen har en lys, gul farve, samt en frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt kolde kødretter.

39,95 DKK 44,00 DKK (spar 4,05 DKK)

Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Indbydende duft af grapefrugt og abrikos. Smagen er frisk og let sødlig med en behagelig eftersmag, der ligger langt over de fleste andre vine med prædikatet Qualitätswein.

129,00 DKK

Duften har indsmigrende nuancer af mineraler, grapefrugt og melon. Smagen er tør med en let syre.

130,00 DKK

Let, ukompliceret vin, der på forunderlig vis kombinerer sprødhed og lyse frugter som grønne æbler med svage krydderier og stilrene mineralske undertoner.

120,00 DKK

Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag.

159,00 DKK

På vinmarkenerne Graacher, som alle andre steder i Mosel, begyndte man for alvor at opdyrke denne del af distriktet med fremstilling af kvalitetsvine for øje i 1803. Dette var samtidig med, at kejser Napoleon eksproprierede jorden fra store godser og klostre og solgte den til menigmanden for relativt beskedne summer. Marker blev herefter omplantet fra den lokale drue Kleinberger til den nu allestedsværende Riesling.

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Weingut Max Ferd. Richter, Mosels måske mest velansete vinproducent, har eksisteret siden 1680 og ligger ikke langt fra byen Mülheim. Firmaet ledes i dag af Dr. Dirk Max Ferd. Richter, som er 9. generation i familievirksomheden. Som for mange andre i området er Riesling "husets specialitet". Ikke mindre end 92 % af Max Ferd. Richters 15 ha vinmarker er beplantet med Riesling, og den årlige produktion ligger på ca. 11.500 kasser.

289,00 DKK 329,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Denne vin kommer fra familiefirmaet Reh Kendermann, som blev grundlagt i 1920 af Carl Reh. I dag er firmaet et af de største og mest moderne vinerier i Tyskland. Denne vin er produceret af 100 % Riesling druer, der er dyrket i Rheinhessen området i Tyskland. Det er en frisk hvidvin med klar, lys gul farve, frugtig duft af citrus og moden fersken, let sødlig, blød og behagelig smag af eksotiske frugter samt en blid og behagelig eftersmag. Særdeles velegnet som aperitif samt til salater og andre lettere retter.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Duften er fyldt med tropisk frugter som ananas, fersken og grapefrugt tilsat lidt skiffer og krydderier. Smagen er intens og nærmest olieret med en lang, sødmefyldt eftersmag.

279,00 DKK 325,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Duften har nuancer af tropiske frugter, blomster og krydderier. Smagen er let og luftig med diskret sødme og fin syre.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Duften er blomsteragtig og let. Smagen er luftig og let med en diskret sødme og en fin syre.      

159,00 DKK

I duften vælter toner af tropiske frugter, modne æbler og mineraler frem. Smagen er også meget frugtrig, men vinens fine syre sørger for, at der kommer balance i indtrykket, som således er præget af sprødhed og friskhed.

149,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken Weingut Markus Molitor 2015. En aristokratisk Riesling af stor styrke. * Robert Parker 93 point * Clear and open ripe fruit intermixed with elegant mineral flavors. It is juicy and piquant on the palate.

225,00 DKK

Zeltinger Sonnenuhr Auslese Fruchtsüss Weingut Markus Molitor 2015. * Robert Parker 97 point * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments.

349,00 DKK

Her er duftnoter af ananas og en leret mineralitet. Det florale element står i baggrunden i forhold til frugten. Smagen har en god mundfylde, meget mild syre og en bagvedliggende sødme. Ürziger Würztgarten står som vanligt frem med sine uovertrufne balance og milde smagsintensitet. Server denne til tørre oste. * Robert Parker 95 point * Sweet, lush and intense, this is a concentrated, already densely textured Spätlese.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En Riesling med stor personlighed fra en af Mosel dalens bedste producenter. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, citrus og hvide ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til salater, milde oste og milde fiskeretter. Bemærk 1 liter.

149,00 DKK

Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Vinen er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.

129,00 DKK
Kompleks, ren og fuldkommen vin, der både kan drikkes solo og er fremragende madvin. Smager herligt og af meget mere. Sådan er det i alt sin enkelhed – trods en alenlang titel og en vinlov, der sår tvivl hos forbrugeren om, hvad man skal mene om ’Spätlese’ og ’Halbtrocken’. Mens Spätlese alene fortæller os noget om druernes modenhed ved plukning og intet om, hvor vidt den færdige vin er tør eller sød, så dækker ’Halbtrocken’ over restsukkerindholdet i vinen. Men når moderat restsukker balanceres af knivskarp syre, så fornemmes helheden både tør og harmonisk.
 
Fra vanvittigt stejle Bacharacher Posten får man her en vin, der alkoholmæssigt er letvægter, men som samtidigt er pakket med velsmag i en knap så voldsom stil som de moderigtige Groβes Gewächs vine. 2015 er en suveræn årgang med stor friskhed og krystalklare aromaer. Glasklare aromaer med funklende syre og salte mineraler bidrager med lyst til at drikke store slurke.
 
Nyd vinen af rummelige glas til en bred base af retter med fisk, skaldyr, gris , kylling og kalv. Selv smagsintense retter er intet problem; blot bør man holde sig fra flødefede saucer. Med flaskelagring bliver dette også til dejlig ostevin. Denne Ratzenberger Spätlese Halbtrocken er smuk vin nu og de næste mange år frem.
 
Helt uforståeligt og sørgeligt synes Spätlese Trocken og Halbtrocken at være en kategori, der er i alvorlig fare for at uddø. Groβes Gewächs vinder mere og mere terræn med deres ’showstopper-stil’, men både voldsom ekstrakt og ambitiøs prissætning betyder, at det ikke er vine, som man drikker til hverdag. Disse vine er lavet til anmeldere og særlige lejligheder. Denne Spätlese Trocken er unik vin, der ikke kan laves andre steder i verden, og hvis kombination af intensitet, lethed og value-for-money burde sikre den en plads som kulturel verdensarv.
159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker.  

Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling – men med al vin!
 
Wolfshöhle er en absolut topmark i Mittelrhein beliggende i udkanten af Bacharach. Den sydligt eksponerede mark stiger med 50-60% op til 200 meters højde og består af Devon-skiffer, der visse steder har indslag af kvartskrystaller. Vinene fra denne mark minder særligt meget om vinene fra Mittel-Mosel, og af samme grund vinificeres de fleste af druerne til frugtige eller søde vine. 
 
2015-årgangen er  - på en dejlig, tysk måde - knivskarp. En tætpakket frugt domineret af æble, lime, hvide blomster og syrlige drops er perfekt baggrund for den egentlige hovedaktør: salte skiffermineraler. Stor intensitet og elektrisk syre giver en mundvandsdrivende vin, der er dejlig nu, men også vil kunne gemmes i årtier; helt hvor mange er endnu uvist. 
 
Prøv denne Spätlese til stærk, fjernøstlig mad, hvor andre vine overdøves aromatisk. Til sushi er den uforlignelig, og til tex-mex er den heller ikke tosset. Røget laks og fiskeretter med stærkt tilbehør uden for megen fedme er også velegnede ledsagere.
195,00 DKK 225,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Vinene fra Ruwer er en anelse mindre blomstrede i stilen end Mittel-Mosels men med en mere grøn-krydret frugt og tydelig mineralitet. Kaseler Nies'chen-marken er arketypisk Ruwer og blandt dalens allerbedste terroirs.

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tør hvidvin synes helt ukontroversiel, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de frugtige vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. 

Årgang 2015 er en fremragende årgang til alle vintyper, og ikke mindst Kabinett-genren, hvor god fysiologisk modenhed i frugten parret med en forrygende syre giver den yin/yang-stil, tysk riesling har patent på. Denne riesling byder på lidt sødme, der holdes fornemt i skak af en frisk, lime-drevet syre. Duft og smag har elementer af lime, gule blommer, æble med en lækker mineralitet fra den skifferholdige mark. Her finder man den unikke kombination af koncentration og lethed, som kun de tyske vine besidder. 

Vinen kan nydes som en dejlig aperitif, til røget laks eller som bedste match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid. 

92+ points og ***** Jyllands-Posten 

"Ekstremt mineralsk kabinett fra en topmark. Krydret, kraftfuld og ødsel med kandiseret fersken, honning, lime, og citronmelisse. Kølig, stålsat og krystalklar med slank, perlende struktur, heftig ekstrakt, høj alkohol og knasende syre. Skarp pris, en my fra topkarakter. 

90 points Vinous.com 

"A heady nose mingles ripe peach and quince with peony and lily-of-the-valley. There is a ginger-like nip that seems to originate with botrytis, but if so, it has had no negative effects. Glossy and caressing, succulently fruity and generously juicy, the palate projects a richness that some will find un-Kabinett-like, and this wine’s overall performance can hardly be called Ruwer-typical. But it is no less alluring for all that. The sense of sweetness is obvious but supportive, given such dominance of floral perfume and ripe fruit. The sustained finish soothes yet manages to refresh."

 

119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Mens tørre hvidvine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen. 

Tysk riesling i denne vægtklasse er en særdeles ”sejlivet” race og gennemgår i sit livsforløb en spændende udvikling fra en ung, frugtsyrefrisk stil til en fase, hvor syre- og sødmefornemmelse viger en smule for udpræget mineralske aromaer. 

Spätlese-niveauet afspejler måske allerbedst den geniale kombination af sødme og syre, som kun de bedste tyske rieslinger mestrer. Man kan sammenligne med et godt dansk æble, som i de rigtige sorter også besidder en næsten magisk balance mellem det syrlige og det søde. En vin med sødme virker således kun tung og ubalanceret, hvis syreniveauet ikke matcher. Denne balance mestrer Karlsmühle og man får her en meget alsidig vin. Den er superb som aperitif men har ekstrakt nok til at være med til en kraftig chili-ret eller til sushi hvor wasabien ellers tager magten fra selv den bedste tørre vin. 

I duft og smag finder man en herlig, ren Riesling-aroma, der fungerer som katalysator for markens mineralske komponenter, som her består af gråskiffer. Frugtmæssigt befinder vi os et sted mellem grønne æbler og fersken med lidt røde bær og et krydret element i retning af kanel. Sødmen er præsent men så absolut ikke anmassende og vinen har ekstrakt nok til mange år på langs. 

2015 er endnu purung i udtrykket med spontangærsnoter, men er en harmonisk vin med flot koncentration og en hvalpet sødmefornemmelse.

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer oppe i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach, hvor vinmarkerne hæver sig dramatisk lige bag Ratzenbergers hus. Her dyrkes næsten udelukkende Riesling på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. 

Denne Riesling Trocken er en mundvandsdrivende, hylende ren hvidvin, der er (ubesværet) tør. Duft og smag har dominans af grønne æbler, citronskal, moden grape og en distinkt mineralsaltet undertone, så mundvandet driver. Dette er en tør, men særdeles drikkevenlig vin, der smager fremragende allerede.

 Nyd Ratzenberger Bacharacher Riesling Trocken som en alsidig tapas-vin, til et væld af retter med fisk- og skaldyr uden fedme, som atypisk, men genial ledsager til wienerschnitzel eller til glasset i utide, når man har tiden til den fordybelse, som vinen lægger op til, og ejeren fortjener. 

På trods af, at vinen ikke koster et lån i banken, så er der et imponerende henlæggelsespotentiale i denne vin, hvis man mod forventning ikke drikker den i en frygtelig fart. Forvent at den stadig kan drikkes om 15 år ved optimal opbevaring.

 90 points Vinous.com 

"Earthy winter squash and pumpkin accented with their toasted seeds join lemon and white peach piquantly marked by pip and pit in an alliance that will be very familiar to devotees of this estate. Familiar too is the brightly citric cast conveyed on the silky, buoyant (under 12 % alcohol) palate and the saliva-liberating salinity delivered in a long, mouthwatering finish, here incorporating a veritable carpet of nutty, herbal and mineral undertones. There are 15,000 bottles of this superb value." 

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. En Riesling med stor personlighed. Frisk og ekspressiv duft med noter af grønne æbler, abrikos, citrus, pære, ananas og ferskner. Smagen er balanceret med en anelse restsødme, der balanceres af frisk frugtsyre. En glimrende hvidvin til tapas, wienerschnitzel, milde fiskeretter og skaldyr, til salater og milde oste.

.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Den hvide Loire drue overbeviser som Pfälzer version med fejlfri frugt, enorm friskhed, aromatisk smag og sprødt bid. Cool og frugtagtig på samme tid, med moden, velintegreret syre/surhed, det giver en meget dyrere Sancerre eller Pouilly-Fumé konkurrence. En moderne Pfalz-hvidvin uden moderigtigt "flipperi". Nyd denne vidunderlige vin sammen med fisk, hvidt kød og især - når det er tid til asparges, fjerkræ, fisk, svinekød, skaldyr, ost og pasta.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Johannes Hörner er en yderst talentfuld ung vinproducent, der hurtigt har vendt den familieejede vingård i Knöringen nær Landau til et af de mest interessante producenter i Pfalz. Ud over de klassiske druesorter som Riesling og Pinot Blanc fokuserer Johannes Hörner også på Sauvignon Blanc. Johannes Hörners Pinot Blanc er en vidunderlig velsmagende vin til en fantastisk pris i forhold til den store kvalitet. I duften er der noter af frugt og blomster, æble og lime. Vinen er saftig og frisk i munden, tør, balanceret og diskret i surhedsgraden/syre. Forførende smag i en overraskende lang finish.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Robert parker 97 points * Based on healthy, botrytis-free grapes and opens with intensely herbal flavors in the first moments. 100 % Riesling.

349,00 DKK

2015 * Robert parker 95 points * 

On the palate, this wine is pure and salty, full of grip, energy and tension but also finesse and elegance.100 % Riesling.

209,00 DKK

2015 * Robert parker 95 points *

An old vine selection from crus in Zeltingen, Wehlen and Erden. . 100 % Riesling.

199,00 DKK

En charmerende Gewürztraminer med masser af eksotiske krydderier. Vinen har en smuk og dyb farve, og den er fed og lækker i glasset. I smagen kommer der en let og livlig sødme frem, som er i god harmoni med vinens øvrige elementer. En skøn vinoplevelse. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-10 grader. Vinen er velegnet til kraftige og stærke oste, sushi wasabi, krydrede gryderetter og stærke asiatiske retter. Det er en vin, som man bare kan nyde, uden nødvendigvis at skulle spise samtidig.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler