Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italiensk hvidvin er mest kendt for sine tørre hvidvine (eksempelvis Soave fra Veneto, Orvieto fra Umbria eller Trebbiano d’Abruzzo fra Abruzzo. Italiensk hvidvin er dog andet og meget mere end dette. 

I samtlige italienske regioner er producenterne meget loyale overfor områdets lokale druesorter. Hver region eller zone har sine lokale druer, og de giver resultater, som er meget interessante at udforske. 

I Piemonte findes eksempelvis Cortese di Gavi, på Sardinien Vermentino di Sardegna, i Friuli-Venezia Giulia Ramandolo, i Toscana Vernaccia di San Gimignano, i Campania Greco di Tufo og Fiano di Avellino. På Sicilien er der Cerasuolo di Vittoria, og ned igennem hele Italien (dog primært i nord), findes den allestedsnærværende Trebbiano drue, enten som en såkaldt enkeltsortsvin eller som hjælpedrue til de andre store hvidvine. 

Hvis Trebbiano er den mest udbredte grønne italienske drue, så er Chardonnay den mest udbredte internationale grønne drue i Italien. Chardonnay har som bekendt en masse glamour med sig fra Frankrig, men også i Italien produceres der store hvidvine på denne drue.

Der drikkes dog ikke udelukkende tørre hvidvine i Italien. Der produceres også søde, eller sødlige hvide dessertvine, primært i mellem Italien, eksempelvis i Emilia-Romagna, hvor de elsker sødt på flaske, men også Toscana hvor hver zone har sin lokale Vin Santo. 

I Italien drikkes tør hvidvin til mad, og ikke, som vi danskere holder så meget af, som en aperitif eller terrassevin. 

Sorter resultater:

LE PUPILLE Poggio Argentato Bianco er en dejlig frisk og mineralsk hvidvin. Fremstillet på Sauvignon Blanc, Traminer, Petit Manseng og Semillon. Druerne gør den fyldig med god frugt og blomster smag. Frugten er meget stilren med friskhed i den flotte frugtsyre, som bærer smag af æble, hvide ferskner og urter som merian og mild lavendel samt en lækker frisk mineralitet.

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

* Klasse vin, begrænset antal * Cervaro della Sala di Castello della Sala, ejet af Antinori, er en umbrisk hvidvin med fine kvaliteter og en bemærkelsesværdig evne til at kunne gøre glæde ved alle behagelige lejligheder. 90 % Chardonnay, 10 % Grechetto. Fremragende til retter med skaldyr og klassiske italienske retter - og gerne med trøffel. 

499,00 DKK

Vinen er produceret af 100 % Vermentino druer, der er dyrket på vinmarker i Montalcino i Toscana, Italien. Den har udelukkende været lagret på ståltanke for at bibeholde så megen frugt som muligt. Det er en elegant hvidvin med flot lys gul farve, delikat og frugtig duft med noter af abrikos, grapefrugt, blomster og krydderier, fyldig, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en behagelig eftersmag. Vinen er særdeles velegnet som aperitif samt til lyst kød, grillet fjerkræ og salater.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Tenuta Le Colonne  Vermentino har en lysegul kortfarve, aromaer af citrusfrugter og blomster med nuancer af urter som salvie og rosmarin. Smagen er forfriskende med en fremragende syre.

Vinen passer perfekt til fisk, salater og ”appetizers”.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* TILBUD * San Angelo Pinot Grigio er en flot hvidvin med lys strågul farve og intens, frisk og frugtig duft af bl.a. pære, banan, fersken og citrusfrugter. Smagen er livlig og vedholdende takket være det gode syreindhold, velafbalanceret og frisk smag af modne frugter. Denne harmoniske og fyldige hvidvin er særdeles velegnet til de fleste lettere madretter, f.eks. fiskeretter samt simple kalve- og fjerkræretter - og derudover er den uovertruffen som aperitif.

* Castello Banfi blev udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017 *

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Verosso Chardonnay har en dejlig frisk, lidt sødmefuld stil. Vinen har en flot strågul farve samt en delikat og elegant bouquet med et hint af frisk frugt. Efter en let presning gærer vinen i rustfrie stålbeholdere ved 17-18 grader i 15-20 dage. Herefter opbevares vinen i specielle ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 18-20 grader, indtil den skal på flaske. Anbefales til frokoster, lettere lyse retter, fjerkræ, til ren nydelse på terrassen, som aperitif og til frisk frugt. Bør serveres ved 10 - 12 Grader.

39,95 DKK 86,00 DKK (spar 46,05 DKK)

Hos sicilienske Barone Montalto Collezione di Famiglia Bianco går koncentration og friskhed ubesværet hånd i hånd. De har skabt en fyldig og aromatisk hvidvin af husets bedste druer. Blendet udgøres af Sauvignon Blanc, Viognier, Cataratto samt en anelse Muscat, der til sammen giver en fornem balance mellem fylde, friskhed og sødme. 

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Skøn, liflig og drikkevenlig hvidvin. Latium Soave er lavet på druesorterne: Garganega 80 % og Trebbiano di Soave 20 % fra 25/30 år gamle planter. Vinen har en strågul farve. I næsen er den ganske intens og kompleks med antydninger af blomster og frugt, såsom æble og fersken, og med en god mineralitet. Det er en velafbalanceret, intens og ganske vedholdende vin af fin kvalitet. Moden og harmonisk hvidvin.

99,00 DKK 110,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Latium Bianco Delle Venezie  is a young, fresh wine with intense aromas of flowers and citrus fruits. Highly drinkable and ideal at any time of day. Production area: Mezzane di Sotto and the Valle d’Illasi Clayey-calcareous soils Altitude of vineyards: Over 200 metres above sea level Grape blends: Garganega 85 %, Trebbiano di Soave 15 % Age of vineyards: 35 years Plant training system: Pergola - 4,500 vine stocks/ha Yield per hectare: 60 hl/ha Harvest: The grapes are picked and put into crates at the end of September. 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Druerne (100 % Garganega ) til denne vin kommer fra husets vinmark Compo le calle i Illasi, beliggende i ca. 200 meters højde hvor jorden er meget kridt og lerholdig. Druerne håndplukkes nænsomt i midten af oktober måned. Herefter tørres druerne let i bakker i ventilerede rum i 15 – 20 dage, inden de afstilkes og presses blidt i ca. 12 timer. Mosten gæres derefter under temperaturkontrol ved 15 grader i ståltank i 20- 25 dage. Latium Morini Campo Le Calle Soave stabiliseres og lagres nu inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder inden den frigives.

129,00 DKK
Zeni Soave Classico er en fantastisk lækker og vellavet Soave Classico, hvor druerne er håndhøstet. Vinen er lysegul i glasset med grønne gyldne nuancer, liflig frisk, halvtør og frugtrig med aromaer af lyse blomster, grapefrugt, melon, pære og mandler. Smagen er velstruktureret hvor mandel og trop ...mere
80,00 DKK 99,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Ca' Rugate Monte Fiorentine Soave Classico er en smagfuld og anmelderrost Soave fra en vulkansk enkeltmark. Farven er dyb strågul. Den har noter af grønne æbler og frisk citron med strejf af honning, fersken og flintesten. Den er blød, frisk og vedvarende i munden, med pikante strejf af krydderurter og nærmest magisk mineralitet. Det er virkelig en smuk og smagfuld Soave. Den kan drikkes nu, eller gemmes i 4-5 år fra høståret.  Anbefales til fisk og skaldyr, salater, fjerkræ, lette pastaretter og cremede oste. Bør nydes ved ved 8-10 grader. 100 % Garganega druer.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vidunderlig og frisk og frugtrig hvidvin på Trebbiano druer som dyrkes nedenfor deres vingård. Criomaceration (kold udblødning og gæring) giver en utrolig frugtighed som gør, at denne vin egner sig rigtigt godt til reception, velkomst eller ren nydelse på terrassen

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Produceret på 100 % Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt. De ligger så til tørre i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone vinene og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone". En del af vinen har været lagret på egetræsfade og resten har været lagret på ståltanke. Sartori Marani Bianco er elegant med en intens gul/gylden farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fratelli Alessandria Langhe Favorita er en personlig, tør, elegant vin med let fylde og smuk balance. En rigtig "voksenvin" med ren, stram og kølig citrusfrugt, frisk mandel, lidt grønne urter og kalkede mineraler. Nydes som en kultiveret aperitif eller til en bred vifte af forretter med fisk og skaldyr, til pasta pesto, pasta olio-aglio til vitello tonnato, pizza eller boller i selleri. Store hvidvins glas og en serverings temperatur på ca. 10° anbefales.

139,00 DKK

Til prisen - en fremragende italiensk Pinot Grigio fra det nordlige Italien. Frisk i stilen, perfekt som "ren hyggevin", til kylling, skaldyr, rejecocktail og lettere og ikke for krydret pasta retter.

What I love about this wine is that it is zingy, refreshing and a crowd pleaser at parties. Definitely a feel good wine - think first day on a foreign holiday with the sun high in the sky. Perfect.

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler