Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Prosecco produceres ikke på samme måde som Champagne. Til forskel fra dens franske konkurrent opnår den nemlig ikke boblerne ved hjælp af en længerevarende anden gæring på flaske, men typisk ved hjælp af "charmat-metoden". Denne metode går ud på at gære mosten i en tryktank, hvorefter man under tryk fylder vinen på flaske, så boblerne ikke går tabt. Charmat-metoden er langt hurtigere og langt fra lige så omkostningstungt som tilfældet med Champagne. 

Prosecco produceres både som en "frizzante" og "spumante". Frizzante har en knapt så kraftig mousse som en spumante. Sødmegraden i en Prosecco er meget varierende. Selvom der gerne må benyttes andre druer i Prosecco, laves vinen næsten udelukkende på Glera-druen.  Af andre og mere kendte druer kan nævnes Pinot Noir og Chardonnay.

 

Sorter resultater:

Glem alle fordommene og læs videre. Dette er en rød kvalitets lambrusco med let sødme, og ikke den ligegyldige konfirmand-feststarter, der brutalt fører forsvarsløse teenagere ind i de voksnes rækker.

Gavioli Lambrusco er produceret på 85 % lambrusco di grasparossa di castelvetro, 10 % lambrusco di sorbara, 5 % malbo gentile. Amabile betyder elskelig/venlig på italiensk; et udtryk, der passer fint til disse udgaver med en lille frugtsødme. Undfangelsen af boblerne er sket via charmat-metoden (tryktank), der efterligner en klassisk andengæring, men på en stor tank i stedet for den enkelte flaske. Herefter tappes hele tanken på flasker under tryk. Det giver en markant mere prisvenlig vin, der stadig formår at præsentere sig med fine, vedvarende bobler.

Denne lambrusco er holdt i en frisk, let sødmefuld stil. Sød som i hvad? Sødmen har et frisk og delikat udtryk med en mostagtig kvalitet, der er meget forfriskende. Farven er dyb med lilla nuancer, men  duft og smag er proppet med hindbær, brombær og fuldmodne solbær. Der er god balance i smagen, hvor det lille pift af frugtsyre holder perfekt styr på sødmen.

Den gør sig fortrinligt som aperitif, men prøv den også til frugt, en skål med bær, evt. marineret med lidt sukker og evt. en sjat balsamico. 

Nydes køleskabskold  i sin ungdom - dette er ikke vinen, der bør ligge to år i vinkælderen.

89,00 DKK
Moscato Spumante Filipetti VSAQ. En herlig frisk mousserende vin på den druesmagende Moscato drue, der med sin udtalte, frugtige sødme ikke alene er velegnet som kold aperitif, men også er fremragende til mange typer desserter , som jordbær desserter og kage. Duft og smag har dejlige aromaer af Mosc ...mere
59,00 DKK

* Perfekt til kransekage og chokolade desserter * Når den gule moscato blomstrer, ligner blomsterne appelsintræets blomster, deraf navnet Fior di Arancio (appelsin blomst). Den er sødmefuld, rund og blød. Perfekt balanceret af en frisk syre, som gør den delikat. Lettere noter af appelsinskal i duft og smag. Den friske syre renser munden, og på den måde er den yderst behagelig. God til aperitif og desserter og til kransekagen er den genial. 

 

149,00 DKK

Denne mousserende vin er produceret af et blend af Blanc de Blancs og Blanc de Noir druer, der er dyrket i Veneto regionen i Italien. Vinen har været lagret på ståltanke og er produceret på Charmat metoden, hvor anden-gæringen foregår i en lukket tryktank. Det er en fantastisk Spumante med en flot lys farve og en skøn mousse. Duften er yderst delikat med noter af æbler og pærer samt et elegant strejf af blomster. Smagen er sprød og frisk med noter af citrus efterfulgt af en blid og behagelig eftersmag.

Det er en helt igennem harmonisk og velafbalanceret mousserende vin, der passer udmærket som aperitif, men som også kan anbefales til fisk og skaldyr.

Denne vin kommer fra Val d’Oca, der ligger ved foden af Venetos alper i regionen mellem Asolo og Conegliano, nord for Venedig. Firmaet blev grundlagt i 1952 af en håndfuld vinproducenter, som havde en stærk tro på fordelene ved et samarbejde. Siden da er firmaet vokset, og i dag består kooperativet af 600 producenter. I 2019 blev området Prosecco Hills of Conegliano and Valdobbiadene fredet af UNESCO som World Heritage.

139,00 DKK
Prosecco Pinot "Rose" Cuvee Brut - Le Contesse Moussende når det er bedst med Prosecco. Frisk, lettere fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Lyserød farve med bouquet af lette bær. Nyd den som velkomst, aperitif, til buffet eller til ren nydelse. Serveres ved 6-8 grader. Le Contes ...mere
89,00 DKK

* Nyhed - Le Contesse Prosecco Rosé Brut DOC *  Italienerne kan noget med både design og skønne vine og Le Contesse’s Prosecco Rosé er bare både raffineret og super elegant – præcis som den smukke flaske, som vinen kommer i. Vinen er fremstillet på Glera og en smule Pinot Noir fra udvalgte marker i Veneto og Friuli-Venzia-Giulia.

I glasset fremstår vinen lys, delikat pink og næsen er fuld af røde frugter, violer og vildroser. Smagen er frisk og med en meget fin balance mellem syre og sødme. Le Contesse Prosecco Rosé er oplagt til alle sommerens havefester, og vi anbefaler at servere den ved ca. 8 grader som aperitif. Den er fremragende til fisk og skaldyr, lyst kød eller til desserter med røde bær, ikke mindst jordbær. 

Druerne er håndplukket og druesammensætningen er 90 % Glera, også kaldet Prosecco og 10 % Pinot Noir. Vinen er vegansk. 

99,95 DKK
Prosecco Extra Dry Elegance - Le Contesse 75 cl.. Unik, mousserende når det er bedst. Frisk og fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen. Den er frisk og lækker med masser af fedme. Anbefales so ...mere
89,95 DKK

Prosecco "Cuvee" Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster, samt lækker frisk cremet i eftersmagen. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æbler og nødder. Prosecco "Cuvee" Extra Dry Le Contesse er perfekt til aperitif og velkomst, lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter.

99,00 DKK

Mousserende når det er bedst. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen. Frisk og lækker med masser af fedme. Anbefales som aperitif, til buffet eller til ren nydelse. Bør serveres ved 6-8 grader.

199,00 DKK
Moscato "EL CALIE" Mosto D'Uva 2011 Borgo Maragliano. Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i "utide". Vinen er lavet på 100 % Moscato Bianco di Canelli druer. Den har e ...mere
79,00 DKK
Moscato D'Asti "Carlo & Sylvia" Borgo Maragliano. Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i utide. Der lægges især vægt på at fremme druens herlige aromaer og friskhed, ligesom ...mere
99,00 DKK
Brachetto D`Acqui  har en duft og smag af roser, hindbær og brombær. Let rubinrød farve og en sød aromatisk smag, der er en perfekt ledsager til det meste frugt, desserter og tørre kager uden for meget sødme eller blot som aperitif. Bør nydes afkølet. En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl.
79,95 DKK
Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui D.O.C.G. Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som "Bedste italienske vineri" - det var ...mere
139,00 DKK
Alkoholfri vins skæbne er at blive sammenholdt med konventionel vin, og har gennem tiden affødt - ofte humoristiske sammenligninger med livets andre modsætninger. Donellis mousserende Rosé gør meget effektivt op med den forsimplede dikotomi, og byder her på en eksklusiv mousserende druemost, der ap ...mere
79,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler