Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne. 

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a. de samme druetyper som cognac, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Her efter lagres den på egefade efter samme regler, som er gældende for cognac. 

Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation. Fremstilling af armagnac overvåges af INAO og Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA). 

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske. 

Kvaliteten af Armagnac hænger til dels sammen med, hvor mange år den modnes på egefade. Tre stjerner (to års modning), V.S.O.P. (fem års modning), X.O. (seks års modning), Hors d'Age (ti års modning), Millésime (mindst ti års modning). Blanche d'Armagnac er betegnelsen for Armagnac uden fadlagring.

Sorter resultater:

Bas Armagnac Intemporel er en af de mere udfordrende armagnac'er med smagsnoter som tørret frugt, peber og let røg med en meget lang eftersmag. Lækker afterdinner drink eller sammen med mad med æbler eller pærer.

499,00 DKK

På Domaine au Martin producerer Jean-Luc Deyres Bas-Armagnac. Her finder man 3,5 hektar vinmarker med omkring 35 år gamle vinstokke med druesorterne Baco, Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard. Deyres arbejder med en kontinuerlig destilleringsproces, hvor man ikke kommer over 53% alkohol. Til fadlagringen benytter man sig af egetræ fra den lokale skov. Darroze Collection Unique Vintage 1998 Domaine au Martin er tappet ved fadstyrke på 48,7% alkohol og består af Baco, Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard. Denne Bas-Armagnac har tilbragt hele 20 år på egetræsfade.

799,00 DKK

Her får du en minimum 20 år gammel armagnac i serien af Darroze Bas-Armagnacs’ Grands Assemblages. Ligesom et 20 år gammelt menneske, er en 20 år gammel armagnac i sit livs bedste alder. Den er fuld af energi og besidder en flot krop. Smagen af en kontrolleret alkohol, balancerede tanniner og modne aromaer, er hvad mange armagnac-entusiaster leder efter. Denne 20 år gamle spiritus er et studie i hvad man kan opnå ved fadlagring.

699,00 DKK

Bas Armagnac er blød og rund med noter af tørret frugt, vanilje og blommer. Perfekt til at afslutte en middag eller til brug i cocktails. Primært fremstillet på Ugni Blanc og Folle Blanche. Lagret mellem 6-12 år på egetræsfade fra Gascogne.

399,00 DKK

Bas Armagnac er blød og rund med noter af tørret frugt, vanilje og blommer. Perfekt til at afslutte en middag eller til brug i ocktails. Vinifikation Primært fremstillet på Ugni Blanc og Folle Blanche. Lagret mellem 6-12 år på egetræsfade fra Gascogne.

275,00 DKK

Château de Laubade bruger klassiske rødvinsdruer som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og lidt lokal Tannat. Den friskpressede juice fra druerne tilsættes 1/3 del Armagnac, der har en fadstyrke omkring 68 %, hvilket både stopper gæringen og virker som konserveringsmiddel. Så enkelt er denne Floc De Gascogne faktisk lavet, helt uden E-numre.

159,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler