Castello Banfi Excelsus Toscana IGT 1998
Excelsus er produceret af 60 % Merlot og 40 % Cabernet Sauvignon druer. Denne vin, som er Castello Banfis “flagskib”, har lagret i alt 20 måneder på egetræsfade (først har Merlot og Cabernet Sauvignon druerne været lagret hver for sig og efter 12 måneder er de blevet blandet og har så været lagret de sidste 8 måneder som blend). Derefter har vinen lagret minimum 1 år på flasken inden den er blevet frigivet. Det er en harmonisk og elegant vin med intens rød farve, fyldig og meget frugtig duft med noter af solbær, kirsebær og krydderier, rund og fyldig frugtsmag med et strejf af egetræ, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.
Bemærk: Jule og Nytårsvin kan ikke nå at komme frem nu.
Vi sender derfor først igen d. 02. januar.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.
Druerne til denne vin er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i Toscana. Vinen er produceret af 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon druer. Denne vin, som er Castello Banfis “flagskib”, har lagret i alt 20 måneder på egetræsfade (først har Merlot og Cabernet Sauvignon druerne været lagret hver for sig og efter 12 måneder er de blevet blandet og har så været lagret de sidste 8 måneder som blend). Derefter har vinen lagret minimum 1 år på flasken inden den er blevet frigivet. Det er en harmonisk og elegant vin med intens rød farve, fyldig og meget frugtig duft med noter af solbær, kirsebær og krydderier, rund og fyldig frugtsmag med et strejf af egetræ, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Særdeles velegnet til rødt kød, vildt, krydrede pastaretter samt diverse oste.
PRODUCTION AREA
Estate vineyards, on the southern hills of Montalcino. Altitude: Merlot: 170 m above sea level, Cabernet Sauvignon: 220 m above sea level. Position: Hillside.
GRAPE VARIETIES
Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%).
METHOD OF PRODUCTION
Produced only in favorable vintages. The two varieties are vinified separately in Horizon hybrid stainless steel & wood tanks, with variable maceration between 8 (Merlot) and 18 (Cabernet) days. Alcoholic fermentation is followed by malolactic fermentation which takes place in barriques in temperature controlled areas. A 20-months aging period at a controlled temperature of 15° C follows. In the first 12 months the varieties age separately and then are blended and aged as a blend for the following 8 months.
THE WINEMAKER COMMENT
Estate-bottled only in exceptional vintage years, this SuperTuscan integrates the best tradition of the noble French grapes of Merlot and Cabernet Sauvignon with the extraordinary Montalcino terroir. An austere wine, with a rare concentration and structure.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |