Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Portvin er en hedvin, der indeholder en alkoholprocent på 18-20 %. Vinen er opkaldt efter Portugals næststørste by, Porto, og fremstilles af flere druesorter. Portvin kan være hvid/lys eller rød i farven, og der findes typer som White Port, Tawny, Colheita, Ruby, L.B.V. og Vintage Port.  

Portvin (på portugisisk Vinho do Porto) fremstilles af druer fra området omkring Douro floden i det nordlige Portugal. Vinen tilsættes en neutral brændevin efter kort gæring, hvilket oprindeligt skete for at sikre vinens holdbarhed under transporten til England.  

I forbindelse med portvin hentyder betegnelsen Tawny til den brunlige farve, som en portvin får, når den har lagret længe på fade. En Late Bottled Vintage (L.B.V.) er en årgangsportvin, der tappes på flaske efter 4-6 års lagring på træfade.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over. Derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. 

Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle "Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter.

Sorter resultater:

Druerne til ODIN Port Vintage blev høstet den 8. oktober 2013 under de bedst tænkelige forhold på en af Quinta Vista Alegres absolut bedste og højest beliggende vinmarker i Douro dalen. Høsten blev fortaget af en række professionelle danske vinhandlere. Portvinen er produceret traditionelt, og druerne er høstet ved håndkraft. Efter en grundig sortering blev druerne afstilket. Gæringen blev stoppet ved tilsætning af brandy, og efterfølgende har vinen lageret indtil aftapningen. Det er en vin med ekstraordinært lageringspotentiale.

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors Vintage Port 1985. Portvins årgangen 1985 er en af de klassificerende årgange. Robert Parker vurdere årgange til at være klar til at blive drukket og han giver den 92/100 point. Årgangen 1985 er en klassisk vintage årgang som er erklæret af 46 huse.

1.495,00 DKK 1.995,00 DKK (spar 500,00 DKK)

Taylor Vintage 2003 * 100 point ud af 100 mulige hos Parker * Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2011 har været lagret 2 år på egetræsfade. Portvinen har en flot dyb lilla, næsten sort, farve samt en intens og kompleks duft af sorte bær og violer med et strejf af lakrids og kaffe. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag samt en utrolig lang og behagelig eftersmag. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, der er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et hyggeglas efter et godt måltid mad.

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2007 har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær, violer og roser. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.

995,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2009 er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer, der er dyrket i Douro dalen i Portugal. Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade. Det er en portvin med flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær, violer og roser. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Meget begrænset antal tilbage. Taylors Quinta de Vargellas Vintage Port 2004 er en elegant portvin med intens, næsten sort farve og fyldig bouquet af solbær og vilde bær samt noter af lakrids og sirup. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagsfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

449,00 DKK

Til Taylors Late Bottled Vintage 2013 er der udelukkende brugt nogle af de bedste druer fra Douro dalen, og vinen har været lagret på store egetræsfade. Det er en elegant portvin med dyb, rubinrød farve samt en intens og velafbalanceret duft af sorte kirsebær og modne frugter. Den er fyldig og kompleks men har samtidig en blød, rund og saftig frugtsmag med noter af solbær, blommer og brombær, blød og velintegreret tannin samt en lang og behagelig eftersmag. .

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Meget begrænset antal tilbage ( Ny årgang bliver 2012 ). Taylors Quinta de Vargellas Vintage Port 2008 er en elegant portvin med intens, næsten sort farve og fyldig bouquet af solbær og vilde bær samt noter af lakrids og sirup. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

449,00 DKK
Taylor’s har valgt at fejre og hylde sin pionerånd og store passion for portvin ved at producere denne Historical Limited Edition, som er en Reserve Tawny Port, der er produceret af et blend af rødvinsdruer, dyrket i Dourodalen i Portugal. Portvinen har været lagret ca. 7 år på små egetræsfade. Den er tappet på en unik historisk flaske, som stammer helt tilbage fra den første halvdel af det 18. århundrede (ca. 1720-1750). Den specielle flaske (1 liter) leveres i en flot trækasse. 
Dette blend er omhyggeligt sammensat fra specielt udvalgte portvine fra Taylor’s omfattende lager af egetræslagret Tawny. Portvinens karakter er unik med den karakteristiske fylde og eftersmag, som Taylor’s er kendt for.

 

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors 20 års old tawny portvin har været lagret i egetræsfade i 20 år. Det er en utrolig elegant portvin med en flot, intens farve samt en delikat og let krydret duft af modne frugter og egetræ. Den har en fyldig og kraftig smag samt en lang og behagelig eftersmag. En harmonisk portvin, der er særdeles velegnet til desserter eller som et glas "i utide" efter et godt måltid mad. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu. * 94 point på www.gismondionwine.com

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors 10 Year Old Tawny Port er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens bouquet af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu. * 93 points Robert Parker *

229,00 DKK 249,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Taylor's First Estate har været lagret 4 år i egetræsfade. Det er en dejlig portvin med en flot dyb, rubinrød farve samt elegant, velafbalanceret duft af modne frugter. Den har en fyldig, men samtidig utrolig blød og behagelig frugtsmag samt en god eftersmag. Denne harmoniske portvin hører til i den sødlige ende og kan serveres såvel før som efter et måltid. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu. * Portvinen har fået Sølv ved International Wine Challenge

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Rygterne går på, at dette er en af de allerbedste Vintage Port i årgang 2000. Vista Alegre Vintage 2000 har efterhånden overbevist de fleste om, at selv de mindste portvinshuse kan skabe fremragende kvaliteter. I 2002 blev den kåret som "The best 2000" i Wine Magazine. I 2003, deltog Vista Alegre med denne Vintage i en blindsmagning i Holland, hvor 47 af de mest anerkendte portvinsproducenter var inviteret. Der blev stille i lokalet, da Vista Alegre Vintage 2000 blev udråbt som "The best of them all...."

648,00 DKK 695,00 DKK (spar 47,00 DKK)

Vista Alegre Vintage Port er fra høståret 1998. Portvinsinstituttet giver kun tilladelse til produktion af Vintage Port i gode årgange og fra de bedste marker. Denne Vintage produceres af druer fra Dourodalens højest beliggende A-mark.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Listen over medaljer og udmærkelser er lang for denne pragtfulde Vintage i årgang 2001. Det er måske et af de allerbedste køb der kan gøre i årgangen. Vista Alegre Vintage 2001 er på niveau med de bedste, og prisen er yderst rimelig. En Port med et godt potentiale. Drikkes nu, eller gemmes væk i de næste 10 - 15 år. Der venter de mest tålmodige en stor oplevelse. * GULD ved "INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2004" * GULD ved "WINE MASTERS CHALLENGE 2004" *

450,00 DKK 475,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Årgang 2003 vil blive husket som en meget stor årgang i hele Dourodalen. Hos Vista Alegra vil året blive husket for en ufattelig tæt og koncentreret Vintage, som kan tage kampen op med de bedste, og meget mere kostbare kollegaer. Vista Alegre Vintage 2003 er ganske enkelt en super Vintage, hvor den forholdsvis beskedne pris står i kontrast til indholdet i flasken. * Award "The Best 2005 WINE MAGAZINE" * GULD ved "WINE MASTERS CHALLENGE 2006" *

459,00 DKK 495,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle "Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter. Quintaens vinmarker dækker et areal på 55 hektarer beplantet med regionens bedste druesorter.

499,00 DKK

Vista Alegre årgang 2005 er af Portugals førende portvinsproducenter enstemmigt udnævnt til et såkaldt Vintage år. Vista Alegre Vintage har en flot mørkerød farve, intens frugtbouquet samt en yderst frisk, blød og frugtagtig smag. Det er en meget kraftfuld portvin med et pragtfuld bid og en helt utrolig lang og behagelig eftersmag. Kan nydes nu som "Super Amarone" eller lagres i 8-10 år hvor den bliver en super lækker nyde portvin.

450,00 DKK 495,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Vista Alegre er en fortryllende skøn Colheita. Blød og lækker, men både med bid og dejlig frugt. En portvin, der kan tage konkurrencen op med cognac´en til kaffen. Eller blot som et opkvikkende glas i utide. * Guldmedalje ved "International Wine Contest 2009"

310,00 DKK 330,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Druerne til denne skønne Vista Alegre Colheita fra Quinta da Vista Alegre er høstet i 1998, og vinen har lagret på fad lige siden. Vinen er først nu blevet tappet på flaske. Magasinet Smag & Behag skrev; "Delikat, blød og markant røget, men også med brunsvigersødme og en kandiseret mildhed, der varer første sip til langt ud i eftersmagen. Flot produkt af en besværlig årgang. Den er til hygge, kage, nødder og bløde oste." 

299,00 DKK

Vista Alegre LBV 2004 er en meget kraftig, lækker, tæt og fyldig LBV, der virkelig er anbefalelsesværdig lige i øjeblikket. Et flot glas port, der viser Vista Alegres potentiale og kontinuitet i kvaliteten af husets LBV´ere.

159,00 DKK 175,00 DKK (spar 16,00 DKK)

En drøm af en tawny - meget bedre bliver det ikke. Vista Alegre 40 års er en portvin til de helt store stunder i livet. * GULD ved "II CONCURSO INTERNACIONAL DE VINHOS CIDADE DO PORTO" og "Seal of Approval" ved INTERNATIONAL WINE CHALLENGE.

999,00 DKK

30 år gammel Tawny. Vista Alegre 30 år er en Tawny, der vil være højt værdsat af kendere. Vinen har mange medaljer og udmærkelser "på samvittigheden", bl.a. "Great Gold Medal" ved "CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES".

569,00 DKK

Vidunderlig 20 års Tawny, der smelter på tungen. Vista Alegre er en forrygende tawny, til en overkommelig pris. En rigtig flot sammenhæng mellem sødme, fad og frugt. Et helt perfekt glas tawny, der har høstet en del medaljer. * GULD ved "WINE MASTERS CHALLENGE 2001" * Recommended "INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2003" * GULD ved " MONDE SELECTION 2004

375,00 DKK

Vista Alegre er en klassisk gammel 10 års Tawny. Et rigtig flot glas Tawny, som man kan dvæle over i en evighed. Etiketten siger 10 år, men i virkeligheden er indholdet væsentligt ældre. Dette skyldes Vista Alegre´s kolosssale lager af gamle fade med Tawny. * GULD ved " MONDE SELECTION 2002" * GULD ved "INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2002"

215,00 DKK

Hvid portvin er genrelt ikke ligeså fyldige som tawny eller ruby, men ikke desto mindre er der masser af fylde og smag i denne hvide Vista Alegre. Moscatel druen sætter sit tydelige præg af tropefrugt og citrus, hvilket balanceret godt ud med de mere nødde og vanille-agtige toner fra egetræet. Hvor man normalt fobinder portvin med masser af sødme er denne 10 års dog lavet i en mere tør stil, hvilket giver mere plads til duften og smagen fra egetræsfadene. Sødmen findes stadig, men den er knap så dominerende som sit modstykke. (White 10 års)

199,00 DKK

Vista Alegre Fine Tawny er blød og elegant med en dejlig rosinagtig eftersmag. Velegnet som et lille glas i utide - til nødder eller lidt ost. Et virkeligt godt eksempel på, at Vista Alegre har mange gamle fade med Tawny liggende på lager. De "sjusker" altid lidt med kvaliteten, når der tappes Tawny. Indholdet er simpelthen betydeligt ældre en lovens krav.

85,00 DKK 98,00 DKK (spar 13,00 DKK)

Vista Alegre er en flot mørkerød ruby. Kraftfuld og robust med en varm dvælende eftersmag. Velegnet til dessert og gode modne oste.

85,00 DKK 98,00 DKK (spar 13,00 DKK)

Vista Alegre White er en sød og let hvid portvin med en dvælende sødlig eftersmag.

85,00 DKK 98,00 DKK (spar 13,00 DKK)
299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Det er befriende at arbejde med et produkt, der er årtier undervejs, fordi det netop er tiden og lagringen, der er hovedkraften bag vinens aromatik, og at det ikke cash flow, som oftest er den væsentligst faktor i verden i dag. Det er en hyldest til en næsten svunden tid, en hyldest der heldigvis kan foretages siddende med et godt vinglas i hånden og i gode venners selskab. Maynard's Colheita 1990 fik Guldmedalje i Decanter World Wine Awards, der skrev: “A lovely old wine that is in great condition.”

239,00 DKK 259,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Maynard’s Colheita 2006 er lagret 10 år på 500-600 liters egefade før aftapningen, og vinen er nu - dybt mahognifarvet - drikkeklar. Dette er flydende brunsviger, nødder, orangeskal, cremet vanilje og syltede figner med stor intensitet og helt uimodståelig spændstighed. Stor koncentration og fløjlsblød frugt går hånd i hånd, og dette er en vin, der er usædvanlig svær at se sig sur på. Denne colheita er nydelig på egen hånd eller sammen med vellagret Emmentaler, Gruyère eller Comté, gerne med syltede svesker, figner, eller rosiner til. En dessert med nødder i hovedrollen eller crème caramel er også godt tilbehør. Husk at nyde vinen af rummelige glas, så man også får duftoplevelsen med. .

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

10 års Tawny er med håndværksmæssige tæft en særdeles velskabt blended tawny, nøddebrun og med cremet fylde, puddersukker og let røget sødme med diskret bid i finalen. MAYNARD´s 10 års Fine Tawny Portvin er en stor 10 Years Old med masser af value til prisen. Søsterhus til Barão de Vilar er adelstitlen på det yngste og tilmed mindste portvinshus, ejet af den kendte portvinsfamilie, van Zeller, som igennem tiderne har været involveret i flere af portvinshistoriens mest betydende huse.

139,00 DKK 189,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. For 50 år siden blev denne vin fodtrådt i granit-lagares og efter endt vinifikation transporteret til og lagt på store fade i Vila Nova de Gaia. Siden da har denne Colheita Port ligget på træfade og er først i 2015 blevet tappet og frigivet til salg. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen.

999,00 DKK

Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. For 50 år siden blev denne vin fodtrådt i granit-lagares og efter endt vinifikation transporteret til og lagt på store fade i Vila Nova de Gaia. Siden da har denne Colheita Port ligget på træfade og er først i 2015 blevet tappet og frigivet til salg. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen.

1.099,00 DKK

Når en vin siden 1976 er lagret oxidativt, så siger det sig selv, at man har med en vellagret, moden vin at gøre. Denne 40 års fødselar byder dog på både den friskhed og spændstighed som god, nytappet colheita samtidigt er garant for, og en balance der vil forblive intakt en god håndfuld år endnu. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et tocifret antal af verdens vinproducenter.

595,00 DKK 695,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Kopke tilhører eliten inden for Tawny-typerne. 2013 er en fremragende årgang, vinen tilbyder både koncentration og syrefriskhed, hvilket har givet en fornem balance. Kopke Late Bottled Vintage Port er en tætpakket men alligevel tilgængelig portvin. Duft og smag har tætte, ungdommelige hyldebær- og solbærnuancer med fyldige chokolade-undertoner og en anelse sort peber, i en kraftig stil med både fylde og koncentration. Sødmen holdes i skak af faste tanniner, så vinen fremstår med en glimrende balance mellem elementerne.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Quinta do Pégo Vintage er en pragtfuld Vintage port af bedste kvalitet. Takket være de gode vejrforhold har årgang 2009 opnået en flot balance. Den er både kraftig og fyldig, men samtidig utrolig elegant og delikat. Portvinen har en flot intens dybrød farve, delikat og kompleks duft af røde frugter, brombær, blomme og kirsebær, fyldig og velafbalanceret smag, kraftfulde, men samtidig silkebløde tanniner samt en lang og utrolig behagelig eftersmag. * Guld ved International Wine Guide 2013 * Guld ved Wine Masters Challenge 2013

295,00 DKK

Grahams The Tawny er klassificeret som en Tawny Reserve, hvilket betyder, at den skal lagre minimum 7 år. Denne lagring sker typisk på 550 liters egetræsfade, der stilles i et lokale, som er en lille smule varmere end den klassiske portugisiske lagringskælder. Dette øger koncentrationen af vinen, hvorved den bliver mere tæt og koncentreret. The Tawny kan måske netop derfor med rette kalde sig for THE Tawny. Lagrer minimum 7 år på 550 liters egetræsfade.

175,00 DKK

Graham's Six Grapes er en fantastisk fyldig og delikat portvin, produceret samme sted som Grahams Vintage Port, hvorfor stilen ligger meget tæt op ad Vintage Port. Den er dog, som følge af længere lagring på egefade, noget blidere. Dens fantastiske rige, frugtagtige stil gør den til en karakteristisk og tiltrækkende portvin.

175,00 DKK

Graham's Six Grapes er en fantastisk fyldig og delikat portvin, produceret samme sted som Graham’s Vintage Port, hvorfor stilen ligger meget tæt op ad Vintage Port. Den er dog, som følge af længere lagring på egefade, noget blidere. Dens fantastiske rige, frugtagtige stil gør den til en karakteristisk og tiltrækkende portvin.

100,00 DKK

Sélection Pack indeholder fem velsmagende ports à 20 cl., fordelt på 1 Fine White 1 LBV 2008 1 Six Grapes 1 Graham's 10 Years 1 Grahams' 20 Years. En Selection pakke indeholder 5 x 20 - cl.

375,00 DKK 425,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Med etableringen i 1815, runder portvinsmærket Feuerheerd snart en 200 år lang historie. Huset er navngivet efter sin stifter, den tyske forretningsmand Dietrich Matthias Feuerheerd, der netop i 1815 etablerede sin forretning i Porto. Han startede dengang med at udvælge og opkøbe fade med portvin overalt i Dourodalen, og fadene blev lagret i Gaia, for efterfølgende at blive blandet, tappet og solgt til primært Nordeuropæiske kunder.

799,00 DKK 899,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Delaforce Fine Tawny portvin har en fyldig smag af saftige, modne bær nuancer, der støttes af en direkte, fast tannin og med en frisk, afbalanceret tekstur. Portvinen er velegnet til nødder, lidt ost, julens retter, eller som et lille glas i utide. Den er drikkeklar nu. Delaforce Ports har siden 1868 været kendt for deres elegance og rigdom af smag. I over 140 år er de traditionelle færdigheder af aldring og blanding blevet overleveret fra en generation til den næste.

98,00 DKK 129,00 DKK (spar 31,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler