Taylors Vintage Port 2011 * 97 Point Wine Spectator *
Taylors Vintage Port 2011 har været lagret 2 år på egetræsfade. Portvinen har en flot dyb lilla, næsten sort, farve samt en intens og kompleks duft af sorte bær og violer med et strejf af lakrids og kaffe. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag samt en utrolig lang og behagelig eftersmag. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, der er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et hyggeglas efter et godt måltid mad.
Bemærk: Jule og Nytårsvin kan ikke nå at komme frem nu.
Vi sender derfor først igen d. 02. januar.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.
Taylors Vintage Port 2011 * 97 Point Wine Spectator * Taylors Vintage Port 2011 er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer. Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade. Den har en flot dyb lilla, næsten sort, farve samt en intens og kompleks duft af sorte bær og violer med et strejf af lakrids og kaffe. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag samt en utrolig lang og behagelig eftersmag. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, der er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et hyggeglas efter et godt måltid mad.
Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. På grund af det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.
18+ point i Weinwisser i Tyskland
96 point på www.jamessuckling.com
Portvinen er fremstillet på druerne: Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Amarela, der er dyrket i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco, hvis jorde alle er klassificeret i gruppe A, der er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de tre gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, der er særdeles velegnede til henlægning.
Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, der er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, der eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |