Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin er kendt og elsket over hele verden, og har en lang historie bag sig. Spanien har igennem historien været underlagt forskellige herskere, hvor af mange af disse har påvirket produktionen af rødvin i Spanien. Såvel fønikerne, romerne, de muslimske maurer fra Nordafrika og diverse munkeordner har blandt andet efterladt fodaftryk på den spanske rødvinsproduktion.  

Med en status som en af sværvægterne inden for vinverdenen har Spanien virkelig meget at byde på. Det skyldes i høj grad både den historiske udvikling samt de geografiske og klimatiske forhold. Et kig på et atlas vil afsløre, hvor store forskelle der kan være geografisk og klimatisk mellem de respektive vinregioner i Spanien. Netop de store geografiske og klimatiske forskelle (lige fra det meget varme og tørre Andalusien i det sydlige Spanien til det vådere og køligere Galicien ud til Atlanterhavet) sætter således afgørende fingeraftryk på denne verdenskendte vinnation.   

Klassifikationsmæssigt indikeres det ofte på etiketterne, hvor længe den spanske rødvin har lagret. De måske tre mest centrale begreber i forhold til klassificering af spanske vine er Crianza, Reserva og Gran Reserva (hvor den sidstnævnte må betragtes som den bedste og kun produceres i gode årgange).  

De primære druesorter til fremstilling af spanske rødvine er Tempranillo og Garnacha (eller Grenache, som de kalder den i Frankrig). 

Sorter resultater:

I Ribera del Duero produceres mange fantastiske vine. En af de ypperste vingårde er Bodegas Aalto, som blev grundlagt af Javier Zaccagnini sammen med Mariano Garcia. Sidstnævnte har med stor succes også produceret vin i 2 årtier på Vega Sicilia, Mauro. På rekordtid er det lykkedes makkerparret at få en stjernestatus. Aalto Ribera del Duero 2015 er en fantastisk vin som tilhører noget af det allerbedste som produceres og som nemt tåler sammenligning med de allerstørste vine. Her er masser af saft og kraft for pengene.

329,00 DKK 399,00 DKK (spar 70,00 DKK)
Quinta Sardonia er beliggende lige udenfor grænsen af Ribera del Duero og er beliggende 400-800 meter over havets overflade. Markerne er beplantet med Tempranillo, Merlot, Petite Verdot, Syrah og Malbec. Quinta Sardonia er certificeret biodynamisk og producere efter strenge betingelser. Der gødes me ...mere
399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Stærkt eftertragtet vin som smager fantastisk. Den kan med stor gevinst gemmes i mange år. Mængderne til det danske marked er begrænset.

Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero. PSI er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Vinen er intens og velsmagende i munden, med en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

299,00 DKK

* Fremragende spansk rødvin * En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse. Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er Hacienda Monasterio. Her grundlagde han succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig højt for Hacienda Monasterio.

449,00 DKK 475,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* Flot og smagfuld spansk rødvin * Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spansk vinhistorie. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Vegazar Crianza Ribera Del Duero er en typisk vin fra Ribera del Duero, med en fantastisk sort, frugtagtig og silkeagtig smag. Der er noter og smag af røde og sorte frugter og ristet krydderi i den lange vedvarende smag. Vegazar Crianza er en ideel ledsager til saftigt rødt kød, til retter med krydderier og kraftfulde saucer, sydlandske gryderetter, iberiske pølser og fyldige og fede oste.

 

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vegazar Roble Ribera Del Duero er lavet af 100 % Tempranillo. Vinen er lagret i 4 måneder på fade af amerikansk og fransk eg. Den kombinerer frugtagtig aroma i munden med et elegant indtryk. En meget mørk, næsten sort vin. Vegazar Roble er en vin med intense kirsebær noter og megen dybde. Der er duft og smag af frugt (blommer, kirsebær, brombær) og krydderi (vanille, peber sort, lakrids). Det er en vin med god volume/fylde og friskhed. Tanninerne er flot integreret og meget afbalanceret. Smagen er behagelig og langvarig.  Det er en ideel vin til at ledsage de fleste daglige retter: kartoffel omelet, skinke sandwich, stegt kylling eller "gå rundt i huset vin", men også til lammekød, kalvekød, grillet bøffer og lidt federe oste er den velegnet. 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Protos Reserva Ribera del Duero  er en sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til kraftige og krydrede kødretter samt modne oste. * Guldmedalje ved "Challenge IWSC London". * Guldmedalje ved "Concours Mondialle Bruxelles 2011" *

199,00 DKK 245,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Protos Crianza Ribera del Duero er en vin der er værd at vente på, 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken giver en sjælden smagsoplevelse med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog en eftersmag, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til både grillet og kolde kødretter samt vildt. * Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011" * Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011" *

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Protos Roble Ribera del Duero har 6 måneders lagring på amerikansk eg efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken giver en fyldig vin med bouquet af røde bær og strejf af lidt vanilje. Blød og rund vin med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer. Anbefales til lammekød, kalvekød, grillet bøffer men kan også nydes til federe oste, og mere krydret mad.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

BODEGAS PINEA 17 Ribera del Duero Crianza 2017  * Stjerneregn af flotte anmeldelser * En gigantisk rødvin med masser af intense smagsindtryk.

Denne outstanding Ribera 17 By Pinea er virkelig potent og smagfuld med en kraftig karakter. Vinen fremstår mørk i glasset med en dyb og nærmest uigennemsigtig kirsebærrød farve med blommemørk bund. Næsen pirres straks af en flot bouquet af røde bær, såsom jordbær og mørke frugter (brombær, blåbær og mørke blommer). Vinen er cremet, lækker og blød. Som modstykke til de frugtige noter står et hint af elegante noter fra egefade samt strejf af krydderi, vanilje, chokolade og ristede noter.

Vinen er en moderne klassiker fra den verdenskendte producent, Isaac Fernandez, som er oplært hos Vega Sicilia. Pinea - dette anerkendte vinhus er beliggende på den tørre højslette i regionen Ribera De Duero, hvorfra nogle af de absolut fineste vine i verden produceres.

Pinea 17 anbefales til oksekød, lam eller både faste og bløde oste. Det er en fremragende rødvin, som du bør unde dig selv at smage.

Serveringstemperatur ved 15-16 grader

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Fuentespina Seleccion  er lavet på Tempranillo druer som stammer fra vinstokke som er mere en 50 år gamle. Vinen præges af mørk chokolade, et ristet præg fra fadet, og er en powerfuld og strukturetet vin. Bordegas Fuentespina ejer 600 Ha. jord, hvor størstedelen af denne jord er beplantet med Tempranillo. Fermenteringen foregår i 3 dage under kølige forhold. Dette gøres for at opretholde vinens aromaer. Efter den malolaktiske gæring ligger vinen på nye franske fade i 16 måneder, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

De fleste kender allerede salgstalen på AN/2 fra Mallorca. En darling hos mange danskere og vi forstår det godt. En vin med stor fylde og intensitet, men alligevel så fløjlsblød. Vinen er lavet på en håndfuld lokale druer fra Mallorca. Dog er vinen af tårnhøjt internationalt niveau, og har ved flere smagninger vist sig frem blandt de store vine fra Italien og Frankrig. Vinen passer både til sofaen, mens pejsen brænder, når grillen tændes og vennerne kigger forbi, og ikke mindst fredag eller lørdag aften til den røde bøf og den kraftige sauce. 

149,95 DKK 199,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Valserrano Finca Monteviejo er en fremragende vin fremstillet af druer fra vinstokke af Tempranillo 95 %, Graciano og Garnacha som er mere end 60 år gamle. Farven er dyb kirsebærrød med blålige glimt af ungdommelighed på kanten af glasset . Intens aroma af cedertræ med nuancer og antydninger af tørv, tranebær, kirsebær og kakao samt noter af ristet træ/røgelse. Vinen er frisk og ungdommelig i munden, med velintegrerede tanniner og en afbalanceret syrlighed. Den har en lang, velsmagende finish med en vis strejf af frugt og mineraler.

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Valserrano Reserva produceres i overvejende grad på Tempranillo med et lille tilskud af Graciano på ca. 10 %. Druerne høstes på familiens ældste og bedste vinmarker i Villabuena. Vinen lagres i minimum 24 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade, og yderligere 12 måneder på flaske inden den forlader kælderen.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Valserrano Crianza er en dejlig klassisk Rioja med saft og kraft og god lang fadlagring. Vinen er produceres på 90 % Tempranillo og 10 % Mazuelo druer, der gennemgår kold maceration og gæres ved kontrolleret temperatur for at bevare så mange frugtaromaer som muligt, og for at tilføre en flot dybrød farve. Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade. Det er en flot og velsmagende rødvin med saft og kraft. Den er yderst velegnet til kraftige kødretter, lam og oste.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

NYHED FRA EN ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. Glorioso Reserva er lavet af 100 % Tempranillo druer fra Rioja Alavesa (Languardia), der er nøje udvalgt fra gamle vinstokke. Druerne er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 30 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsprocces på mellem 25 og 30 dage. Vinen er lagret 18 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 18 måneder på flaske.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

La Montesa Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Den er en af ejendommens flagskibe, og skal Alvaro selv beskrive den, gør han det gerne som et udtryk for det bedste fra for- og nutiden. Vinen er lavet på 75 % Grenache Noir, 20 % Tempranillo og 5 % Mazuelo. Duften har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter. Smagen er behagelig frisk og imødekommende med en silkeblød eftersmag.

140,00 DKK 159,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Lan Reserva er hovedsageligt produceret af Tempranillo druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med en intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier. Den er fyldig, saftig og har en fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag. Den passer perfekt til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* Leveres i flot trææske * Lan Reserva er hovedsageligt produceret af Tempranillo druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med en intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier. Den er fyldig, saftig og har en fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag. Den passer perfekt til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter

225,00 DKK 250,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Pago de los Balagueses – Garnacha Tintorera Merlot. Deep cherry-red hue, medium-high brilliant rim. Enjoys an intense bouquet of crisp red and black fruit, freshly balsamic, evoking the lower slopes, aromatic herbs and deep toasted notes. Delicious, soft on the palate with a liquorice aftertaste.

195,00 DKK

Pago de los Balagueses Syrah har den højeste klassifikation man kan få i Spanien, nemlig Pago. Balagueses er de ældste marker på Bodegaen. Størrelse er cirka. 3 ha, og ligger cirka 800 meter over havet, og er omgivet af pinjeskov hvor der gror vilde urter. På markerne har der aldrig været brugt pesticider. Vinen minder umiddelbart om en stor Chateauneuf-du Pape. Vinen har en sort rød farve, med duft af stjerne anis og med mørke blommer i eftersmagen. Vinen er blød og lækker med en vidunderlig lang eftersmag.

195,00 DKK
Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2017 * Topvin der har fået guldmedalje og flotte anmeldelser * Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugt ...mere
125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

* TILBUD - Begrænset parti - 1200 flasker * Marques de Griñon Caliza er en utrolig elegant vin med en dyb purpurrød farve med lysende kirsebærrøde reflekser. Vinen har en attraktiv og intens frugtig duft af saftige hindbær og modne, mørke kirsebær samt toner af mineraler og kanel, velafbalanceret og kraftig, rund og frisk smag, silkebløde tanniner samt en lang og pragtfuld eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til rødt kød, lam, kraftige retter samt diverse oste.

89,00 DKK 169,00 DKK (spar 80,00 DKK)

* GULDMEDALJE VIN * Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha er en rigtig flot rødvin med en flot mørk violet farve i glasset og en forførende duft af sorte bær, chokolade og diskrete fadtoner. Smagen byder på masser af saftig frugt med en lokkende frugtsødme med toner af krydderier og mørk chokolade. Vinen har en imponerende fylde med en herlig lang eftersmag og fløjlsbløde tanniner.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

* Kvalitetsvin fra topvinhuset Elias Moro. Elías Mora Descarte * 94 Points Wine Advocate. Denne vin er nummer to årgang af denne særlige rødvin med en fuldstændig original personlighed. Druerne stammer fra over 50 år gamle vinstokke, og de har lagret i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Produceret af 100% Tinta di Toro, som kommer fra vinstokke der er op til 40 år gamle. Høstudbyttet holdes nede på maksimalt 4/4,5 ton per hektar. Vinen fadlagres min. 6 måneder i et blend af franske og amerikanske fade. Der er tætte aromaer af mørke bær og krydderier. I smagen finder man røde frugter og brombær, samt noter af lakrids, kaffe og peber. Vinen er velstruktureret og rund, med bløde tanniner og en lang og velsmagende eftersmag. Bør serveres ved 17-19° grader til retter med grillet kød, stegeretter og svinemørbrad. Vinen er udelukkende produceret på tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo.  

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinen har en flot, dyb og lilla farve. Duften er kompleks med noter af brombær, blåbær og sorte kirsebær. I munden opleves en intens og dyb frugt, hvor aromaer af røde frugter dominerer, balanceret med faste, men runde tanniner og en lang harmonisk og relativt frisk finish. Det er en fyldig vin fra 50-90 år gamle vinstokke. Vinen modner 16 måneder på fade hvoraf 15 % er nye og resten er 1-3 år gamle.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* En "bombe" af en spansk rødvin * Koncentreret, varm og kraftfuld. El Titan Del Bendito Dominio Del Bendito er smag for fulde drøn. Aromaen er tætpakket med sorte kirsebær, brombær, kakao, kanel og vanilje. Smagen er stor, tør og intens og vedvarende. Der er gode, varme tanniner, og en god lang eftersmag med en fin bitternote. Der er masser af smag i denne store spanske vin med en flot struktur. Flotte anmeldelser hos Guia Penin, Robert Parker og Vivir el vino.

449,00 DKK

* Super smagfuld Priorat der på det nærmeste "skriger" efter et lækkert stykke rødt oksekød * Empit Priorat er fremstillet af 46 % Grenache Noir, 29 % Peluda, 15 % Cabernet Sauvignon, 7 % ​​Carignan og 3 % Shiraz. Det er en elegant og fyldig vin, som trækker mundvand og bare bliver ved med at smage - og smage. Er du til en flot Priorat bør du unde dig selv at smage denne vin. 

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler