Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin er kendt og elsket over hele verden, og har en lang historie bag sig. Spanien har igennem historien været underlagt forskellige herskere, hvor af mange af disse har påvirket produktionen af rødvin i Spanien. Såvel fønikerne, romerne, de muslimske maurer fra Nordafrika og diverse munkeordner har blandt andet efterladt fodaftryk på den spanske rødvinsproduktion.  

Med en status som en af sværvægterne inden for vinverdenen har Spanien virkelig meget at byde på. Det skyldes i høj grad både den historiske udvikling samt de geografiske og klimatiske forhold. Et kig på et atlas vil afsløre, hvor store forskelle der kan være geografisk og klimatisk mellem de respektive vinregioner i Spanien. Netop de store geografiske og klimatiske forskelle (lige fra det meget varme og tørre Andalusien i det sydlige Spanien til det vådere og køligere Galicien ud til Atlanterhavet) sætter således afgørende fingeraftryk på denne verdenskendte vinnation.   

Klassifikationsmæssigt indikeres det ofte på etiketterne, hvor længe den spanske rødvin har lagret. De måske tre mest centrale begreber i forhold til klassificering af spanske vine er Crianza, Reserva og Gran Reserva (hvor den sidstnævnte må betragtes som den bedste og kun produceres i gode årgange).  

De primære druesorter til fremstilling af spanske rødvine er Tempranillo og Garnacha (eller Grenache, som de kalder den i Frankrig). 

Sorter resultater:

* NYHED * To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.

Vinmarkerne ligger i 915 meters højde og har vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Vinen består af 85% Tempranillo og 15% Merlot. Udvælgelsen af ​​druerne sker på vingården og senere ved udvælgelsesbordet. Stilkene fjernes derefter fra druerne uden at mose dem. Druerne holdes under kontrollerede forhold, med lang maceration ved lave temperaturer. Vinen er blevet aftappet uden filtrering. Vinen er efterfølgende lagret i 10 måneder i franske egetræsfade.

Intens, mørk rubinfarve, aromaer af kanel, krydderier, lavendel og sorte kirsebær. Smagen er rig, koncentreret og kødfuldt, og viser elegance og kompleksitet. I smagen viser den bløde tanniner, med en saftig struktur og fremragende dybde. Anbefales til alle former for rødt kød.

199,00 DKK

* NYHED * Det er en stærkt koncentreret og meget mørk rødvin. En livlig, delikat næse med lakrids og friske frugtaromaer af Tempranillo-sorten, med krydrede elementer. Essentielle aromaer af frugtkompot. I smagen er der elegance, kompleksitet og energi. I smagen er der bløde tanniner og lakrids, en fløjlsagtig struktur og en lang, lækker og vedholdende finish. Anbefales til lam og alle typer af rødt kød. 

To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.

Med den nyeste vinfremstilling, og vinmarker beliggende mellem 450 og 700 meters højde, er denne vin fremstillet af druer af udbyttefattige vinstokke på mindst 25 år, omkring landsbyen Labastida i Rioja Alavesa. Vinen består af 100% Tempranillo. Udvælgelsen af ​​druerne udføres ved hjælp af Vistalys, en optisk udvælgelsesform fra Bucher Vaslin, som udfører en streng kontrol, så kun perfekte druer går igennem. Stilkene fjernes fra druerne uden at mose dem. Vinen er i alt modnet i 10 måneder i nye amerikanske egetræstønder.

 

199,00 DKK

* NYHED - SMAGER FREMRAGENDE * R&G Priorat Clos d'en Ferran 2017 er udvalgt af Rolland & Galarreta, og er en god eksponent for netop Priorat. Clos d'en Ferran er en vinmark som ligger i Porrera. Vine fra netop dette område er noget mere syredrevet end vine fra Gratallops.

Vinen har forførende noter af kanel, krydderier, lavendel og sort kirsebær samt en blød struktur. Smagsoplevelsen er pænt afbalanceret men også frisk og syrlig i sin stil. Det er en udpræget madvin og går godt til gryderetter, rødt kød og saltede oste. R&G Priorat Clos d'en Ferran 2017 er lavet i et oplag på kun 8240 flasker og kommer nummereret, så det er først til mølle. 

Druesammensætningen er 62 % Carignan & 38 % Garnacha

399,00 DKK

* NYHED - SMAGER FREMRAGENDE * Spanien er knapt så kendt for at lave vin på Syrah, men der findes dog eksempler, og en af de bedste eksempler er fra Toledo i La Mancha regionen, 200 kilometer syd for Madrid. Her finder vi producenten Finca Rosalejo Estate som sammen med Rolland & Galarreta har kreeret dette unikum af en vin.

Eldoze er en 12 hektar stor vinmark hvoraf ni af dem er beplantet med Syrah druen. Deres 2014 årgang er helt exceptionel og sammenlignes af mange med de største Syrah vine fra Nordrhône i Frankrig. Denne enkeltmarksvin er perfekt balanceret, syrlig, god tanninstruktur, flot frugtighed og en balanceret alkohol. En eminent rødvin som kan kæmpe med de store vine fra Nordrhône.

R&G Eldoze Syrah 2014 er lavet i et oplag på 16.500 flasker og kommer nummereret. Lagret 15 måneder i fransk egetræsfade og minimum 12 måneder på flaske. 

399,00 DKK

Flor de Pingus er en kæmpe stor vin, som med årene virkelig kan blive en stor oplevelse hvis tålmodigheden er der. Stærkt eftertragtet vin som smager fantastisk. Den kan med stor gevinst gemmes i mange år. Mængderne til det danske marked er begrænset.

Det er nok gået de færreste vininteresserede næse forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". Flor de Pingus er en kæmpe stor vin, som med årene virkelig kan blive en stor oplevelse hvis tålmodigheden er der.

795,00 DKK 995,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Stærkt eftertragtet vin som smager fantastisk. Den kan med stor gevinst gemmes i mange år. Mængderne til det danske marked er begrænset.

Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero. PSI er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Vinen er intens og velsmagende i munden, med en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Carmelo rodero's bedste druer blev tidligere solgt til Vega Secilia så potentialet er absolut til stede. 2009 blev ved en test på det spanske landbrugs departement kåret til spaniens bedste vin - foran Pingus og Vega Secilia. Pago de Valtarreña er en flot vin med tydeligt "aftryk" af ambitionsniveauet på Bodegas Rodero. Vinen er som en "jernhånd i en silkehandske". Der anes kaffearomaer, mørk chokolade, læder og mørkerøde bær samlet i en fast struktur. I munden har vinen stor fylde og en lang eftersmag. 

399,00 DKK 425,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* Fremragende spansk rødvin * En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse. Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er Hacienda Monasterio. Her grundlagde han succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig højt for Hacienda Monasterio.

449,00 DKK 475,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Vegazar Crianza Ribera Del Duero er en typisk vin fra Ribera del Duero, med en fantastisk sort, frugtagtig og silkeagtig smag. Der er noter og smag af røde og sorte frugter og ristet krydderi i den lange vedvarende smag. Vegazar Crianza er en ideel ledsager til saftigt rødt kød, til retter med krydderier og kraftfulde saucer, sydlandske gryderetter, iberiske pølser og fyldige og fede oste.

 

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vegazar Roble Ribera Del Duero er lavet af 100 % Tempranillo. Vinen er lagret i 4 måneder på fade af amerikansk og fransk eg. Den kombinerer frugtagtig aroma i munden med et elegant indtryk. En meget mørk, næsten sort vin. Vegazar Roble er en vin med intense kirsebær noter og megen dybde. Der er duft og smag af frugt (blommer, kirsebær, brombær) og krydderi (vanille, peber sort, lakrids). Det er en vin med god volume/fylde og friskhed. Tanninerne er flot integreret og meget afbalanceret. Smagen er behagelig og langvarig.  Det er en ideel vin til at ledsage de fleste daglige retter: kartoffel omelet, skinke sandwich, stegt kylling eller "gå rundt i huset vin", men også til lammekød, kalvekød, grillet bøffer og lidt federe oste er den velegnet. 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Protos Reserva Ribera del Duero  er en sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til kraftige og krydrede kødretter samt modne oste. * Guldmedalje ved "Challenge IWSC London". * Guldmedalje ved "Concours Mondialle Bruxelles 2011" *

199,00 DKK 245,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Protos Crianza Ribera del Duero er en vin der er værd at vente på, 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken giver en sjælden smagsoplevelse med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog en eftersmag, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til både grillet og kolde kødretter samt vildt. * Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011" * Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011" *

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Protos Roble Ribera del Duero har 6 måneders lagring på amerikansk eg efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken giver en fyldig vin med bouquet af røde bær og strejf af lidt vanilje. Blød og rund vin med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer. Anbefales til lammekød, kalvekød, grillet bøffer men kan også nydes til federe oste, og mere krydret mad.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Fuentespina Seleccion  er lavet på Tempranillo druer som stammer fra vinstokke som er mere en 50 år gamle. Vinen præges af mørk chokolade, et ristet præg fra fadet, og er en powerfuld og strukturetet vin. Bordegas Fuentespina ejer 600 Ha. jord, hvor størstedelen af denne jord er beplantet med Tempranillo. Fermenteringen foregår i 3 dage under kølige forhold. Dette gøres for at opretholde vinens aromaer. Efter den malolaktiske gæring ligger vinen på nye franske fade i 16 måneder, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Valserrano Finca Monteviejo er en fremragende vin fremstillet af druer fra vinstokke af Tempranillo 95 %, Graciano og Garnacha som er mere end 60 år gamle. Farven er dyb kirsebærrød med blålige glimt af ungdommelighed på kanten af glasset . Intens aroma af cedertræ med nuancer og antydninger af tørv, tranebær, kirsebær og kakao samt noter af ristet træ/røgelse. Vinen er frisk og ungdommelig i munden, med velintegrerede tanniner og en afbalanceret syrlighed. Den har en lang, velsmagende finish med en vis strejf af frugt og mineraler.

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Valserrano Reserva produceres i overvejende grad på Tempranillo med et lille tilskud af Graciano på ca. 10 %. Druerne høstes på familiens ældste og bedste vinmarker i Villabuena. Vinen lagres i minimum 24 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade, og yderligere 12 måneder på flaske inden den forlader kælderen.

199,00 DKK

Valserrano Crianza er en dejlig klassisk Rioja med saft og kraft og god lang fadlagring. Vinen er produceres på 90 % Tempranillo og 10 % Mazuelo druer, der gennemgår kold maceration og gæres ved kontrolleret temperatur for at bevare så mange frugtaromaer som muligt, og for at tilføre en flot dybrød farve. Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade. Det er en flot og velsmagende rødvin med saft og kraft. Den er yderst velegnet til kraftige kødretter, lam og oste.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* NYHED * Suveræn spansk kvalitet fra topproducenten Bodegas Palacio i Rioja. Det er virkelig en velskabt vin med en flot aroma af Tempranillo druen, dejlige mørke modne kirsebær, grønne urter, skovbund og varme, og en mørk fed frisk frugt. Castillo Rioja er lavet på 100 % Tempranillo druer, der er udsat for en temperaturstyret fermentering med lang maceration. Vinen er fadlagret i 12 måneder i amerikanske egetræsfade og efterfølgende mindst 12 måneder i flasken.

Vinen har en flot kirsebærrød farve og er fuld af typiske frugtaromaer for den ædle Tempranillo drue, især modne kirsebær og jordbær med hints af lakrids. Fadlagringen har tilføjet hints af lette bløde vanilje aromaer, der giver den en unik og meget personlig profil. I munden opleves vinen fuld af smag, med en god fyldig krop, der efterlader en lidt sød finish i ganen. Vinens naturlige syre tilføjer friskhed og vitalitet.

Castillo Rioja er ideel til eksempelvis forskellige tapas, skinke, fjerkræ, grillet kød, lammekoteletter, vildt og gryderetter samt lette faste oste som Mancheco. Serveringstemperatur gerne ved 15-16 grader

Bodegas Palacio er beliggende ved foden af Laguardia, mellem Sierra de Cantabria og Ebro, og her har de igennem mere end 120 år produceret aldrende højkvalitetsvine. Castillo Rioja mærket er blevet registreret i 1916 og blev navngivet til ære for den middelalderlige befæstning af Laguardia, hovedstaden i Rioja Alavesa.

En kasse indeholder 6 flasker 14 % Alkohol.

85,00 DKK 129,00 DKK (spar 44,00 DKK)

La Montesa Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Den er en af ejendommens flagskibe, og skal Alvaro selv beskrive den, gør han det gerne som et udtryk for det bedste fra for- og nutiden. Vinen er lavet på 75 % Grenache Noir, 20 % Tempranillo og 5 % Mazuelo. Duften har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter. Smagen er behagelig frisk og imødekommende med en silkeblød eftersmag.

140,00 DKK 159,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Lan Reserva er hovedsageligt produceret af Tempranillo druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med en intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier. Den er fyldig, saftig og har en fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag. Den passer perfekt til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* Leveres i flot trææske * Lan Reserva er hovedsageligt produceret af Tempranillo druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med en intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier. Den er fyldig, saftig og har en fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag. Den passer perfekt til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter

225,00 DKK 250,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Pago de los Balagueses – Garnacha Tintorera Merlot. Deep cherry-red hue, medium-high brilliant rim. Enjoys an intense bouquet of crisp red and black fruit, freshly balsamic, evoking the lower slopes, aromatic herbs and deep toasted notes. Delicious, soft on the palate with a liquorice aftertaste.

195,00 DKK
Venta del Puerto No. 12 Selection Especial  * Topvin der har fået guldmedalje og flotte anmeldelser * Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagti ...mere
125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

* TILBUD - Begrænset parti - 1200 flasker * Marques de Griñon Caliza er en utrolig elegant vin med en dyb purpurrød farve med lysende kirsebærrøde reflekser. Vinen har en attraktiv og intens frugtig duft af saftige hindbær og modne, mørke kirsebær samt toner af mineraler og kanel, velafbalanceret og kraftig, rund og frisk smag, silkebløde tanniner samt en lang og pragtfuld eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til rødt kød, lam, kraftige retter samt diverse oste.

89,00 DKK 169,00 DKK (spar 80,00 DKK)

* GULDMEDALJE VIN * Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha er en rigtig flot rødvin med en flot mørk violet farve i glasset og en forførende duft af sorte bær, chokolade og diskrete fadtoner. Smagen byder på masser af saftig frugt med en lokkende frugtsødme med toner af krydderier og mørk chokolade. Vinen har en imponerende fylde med en herlig lang eftersmag og fløjlsbløde tanniner.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

* Kvalitetsvin fra topvinhuset Elias Moro. Elías Mora Descarte * 94 Points Wine Advocate. Denne vin er nummer to årgang af denne særlige rødvin med en fuldstændig original personlighed. Druerne stammer fra over 50 år gamle vinstokke, og de har lagret i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Produceret af 100% Tinta di Toro, som kommer fra vinstokke der er op til 40 år gamle. Høstudbyttet holdes nede på maksimalt 4/4,5 ton per hektar. Vinen fadlagres min. 6 måneder i et blend af franske og amerikanske fade. Der er tætte aromaer af mørke bær og krydderier. I smagen finder man røde frugter og brombær, samt noter af lakrids, kaffe og peber. Vinen er velstruktureret og rund, med bløde tanniner og en lang og velsmagende eftersmag. Bør serveres ved 17-19° grader til retter med grillet kød, stegeretter og svinemørbrad. Vinen er udelukkende produceret på tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo.  

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinen har en flot, dyb og lilla farve. Duften er kompleks med noter af brombær, blåbær og sorte kirsebær. I munden opleves en intens og dyb frugt, hvor aromaer af røde frugter dominerer, balanceret med faste, men runde tanniner og en lang harmonisk og relativt frisk finish. Det er en fyldig vin fra 50-90 år gamle vinstokke. Vinen modner 16 måneder på fade hvoraf 15 % er nye og resten er 1-3 år gamle.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* En "bombe" af en spansk rødvin * Koncentreret, varm og kraftfuld. El Titan Del Bendito Dominio Del Bendito er smag for fulde drøn. Aromaen er tætpakket med sorte kirsebær, brombær, kakao, kanel og vanilje. Smagen er stor, tør og intens og vedvarende. Der er gode, varme tanniner, og en god lang eftersmag med en fin bitternote. Der er masser af smag i denne store spanske vin med en flot struktur. Flotte anmeldelser hos Guia Penin, Robert Parker og Vivir el vino.

449,00 DKK

* Super smagfuld Priorat der på det nærmeste "skriger" efter et lækkert stykke rødt oksekød * Empit Priorat er fremstillet af 46 % Grenache Noir, 29 % Peluda, 15 % Cabernet Sauvignon, 7 % ​​Carignan og 3 % Shiraz. Det er en elegant og fyldig vin, som trækker mundvand og bare bliver ved med at smage - og smage. Er du til en flot Priorat bør du unde dig selv at smage denne vin. 

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler